خراسان‌جنوبی نیازمند تأسیس اندیشکده‌ برای رفع مشکلات اقتصادی است

به گزارش سیناپرس، حسن هاشمی زرج‌آباد در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه خراسان‌جنوبی، فاقد یک سند مشخص برای نقشه راه زیست بوم کارآفرینی است، اظهار کرد: این استان برای حل مشکلات اقتصادی نیازمند تنظیم سند مشخص برای نقشه راه زیست بوم کارآفرینی است.

وی با اشاره به سه مأموریت اصلی بنیاد نخبگان، افزود: شناسایی، حمایت و هدایت استعدادهای برتر از مأمویت‌های بنیاد نخبگان است که اگر به درستی به این مأموریت‌ها پرداخته شود و همچنین دستگاه‌های اجرایی استان عزم و اراده استفاده از ظرفیت واقعی نخبگان را داشته باشند، مطمئناً اتفاقات خوبی در حوزه اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی خواهد افتاد.

سرپرست بنیاد نخبگان خراسان‌جنوبی با بیان اینکه این امر در اصطلاح زیست بوم کارآفرینی است یعنی همکاری مجموعه‌ای از عوامل در استان برای کارآفرینی لازم است، افزود: استانداری، مراکز رشد، پارک علم و فناوری و دانشگاه‌ها در واقع زیرساخت‌های زیست بوم فناوری و کارآفرینی را تشکیل می‌دهند و هریک اگر به درستی وظایف خود را انجام دهند و حمایت‌های لازم را از بنیاد نخبگان و پارک علم و فناوری و کارآفرینان داشته باشند، اتفاقات خوبی در این حوزه خواهد افتاد.

هاشمی با بیان اینکه هدف اصلی معاونت علمی و فناوری حمایت از شرکت‌های دانش بنیانی است که توسط نخبگان و استعدادهای برتر مدیریت می‌شوند، تصریح کرد: اگر در سطح ملی و استانی این مجموعه عوامل دست به دست هم دهند، قطعاً می‌توانند تأثیرگذار باشند.

وی با بیان اینکه بحث اقتصاد مقاومتی یک بحث اساسی و مهم در کشور است، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در سال89 ادبیات اقتصاد مقاومتی را به ادبیات کشور وارد و از سال 92 سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را به دستگاه‌ها ابلاغ کردند.

سرپرست بنیاد نخبگان خراسان‌جنوبی بیان کرد: به دنبال این ابلاغ، سال 95 با نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل و با توجه به اهمیت این موضوع، سال جاری نیز با نام اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری شد.

اقتصاد دانش بنیان، یکی از زیرساخت‌های مهم اقتصاد مقاومتی است

هاشمی ادامه داد: یکی از زیرساخت‌های مهم اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است چرا که ورود به اقتصاد پایدار و تولید پایدار در گرو ظرفیت‌های داخلی نظیر نیروی انسانی است.

وی با بیان اینکه در میان نیروهای انسانی نیز نخبگان و صاحبان استعدادهای برتر بسیار مهم هستند، افزود: پیشرفت ایرانی اسلامی اقتصاد دانش بنیان مهم است و اقتصاد دانش بنیان یعنی از ظرفیت‌های علمی به بهترین نحو استفاده شود.

سرپرست بنیاد نخبگان خراسان‌جنوبی با بیان اینکه کشور و به ویژه خراسان‌جنوبی مملو از استعدادهای برتری است که می‌توانند در این عرصه راهگشا باشند، اظهار کرد: برخی از اقتصاد مقاومتی به مقاوم سازی اقتصاد تعبیر می‌کنند، باید بررسی شود کدام بخش از اقتصاد نیاز به مقاوم‌سازی بیش‌تر دارد.

هاشمی ادامه داد: قطعاً در حوزه‌های مشخصی مانند نفت و فولاد، آسیب‌پذیری بیش‌تر و در عین حال ارز آوری بالایی وجود دارد که صاحبان استعدادهای برتر و نخبگان می‌توانند در این عرصه ورود داشته باشند.

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری به طور مکرر بر اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان تأکید دارند و تولید را پایه اقتصاد مقاومتی می‌دانند که در این بخش اقتصاد دانش بنیان می‌تواند نقشی کلیدی ایفا کند.

سرپرست بنیاد نخبگان خراسان‌جنوبی با بیان اینکه باید توجه بیش‌تری به اقتصاد دانش بنیان شود، تصریح کرد: در همین راستا باید از ظرفیت‌های علمی، فکر، خلاقیت و نوآوری در این حوزه استفاده کرد.

هاشمی یادآور شد: اگر همان اتفاقی که در صنایع موشکی و هسته‌ای کشور افتاد و ما به سمت بومی سازی این علم پیش رفتیم، در سایر حوزه‌ها نیز اتفاق افتد، می‌توانیم به یک اقتصاد پایدار و توسعه پایدار و پیشرفت‌های علمی دست پیدا کنیم.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا