همکاری مشترک دانشگاه‌های فردوسی و علوم پزشکی مشهد در حوزه گیاهان دارویی

به گزارش سیناپرس به نقل از خبرگزاری ایسنا، به منظور بررسی امکان استفاده از ظرفیت‌های موجود در دو دانشگاه فردوسی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینه گیاهان دارویی و دستیابی به راهکارهای هم‌افزایی و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشترک بین این دو دانشگاه، نشستی با حضور رییس و اساتید دانشکده طبّ سنتی و مکمّل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در پژوهشکده علوم گیاهی برگزار شد.

استفاده از پتانسیل‌های عظیم موجود در هرباریوم، بهره‌گیری از پروژه‌ها و تحقیقات ارزشمند صورت‌گرفته در زمینه گیاهان دارویی در دانشگاه فردوسی مشهد و نیز اعلام آمادگی پژوهشکده علوم گیاهی به‌عنوان یک نقطه ارتباطی مؤثر با دانشکده طب سنتی و مکمل و دانشگاه علوم پزشکی، از سایر موارد مطرح‌شده در این نشست بود.

دکتر جلیل توکل افشاری، رییس دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این نشست ضمن تأکید بر اهمیت گیاهان دارویی در علوم مختلف و به‌ویژه در طب سنتی و مکمل و اسلامی و جایگاه گیاهان دارویی به‌عنوان گنج همیشه‌بهار تاریخ پزشکی در ایران، زمینه‌های ایجاد همکاری دوجانبه را مورد تأکید قرار داد.

وی اظهار کرد: امروزه دغدغه بسیار زیادی در علوم مرتبط با طب سنتی و مکمل در رابطه با اصالت گیاهان دارویی وجود دارد که در این مسیر همکاری متخصصان و افراد متولی این بخش به‌عنوان یک جایگاه علمی و آکادمیک بسیار مهم است.

هرباریوم پژوهشکده علوم گیاهی با توجه به کمیت و کیفیت استاندارد نمونه‌های گیاهی، به‌عنوان کلکسیونی از گیاهان شرق و شمال‌شرق ایران، در سال ۲۰۰۰ میلادی (سال۱۳۷۹) با نام اختصاری FUMH در نمایه بین‌المللی هرباریوم‌های دنیا (Index Herbariorum) به ثبت رسیده است. همچنین علاوه بر حدود ۱۸۶۰ گونه گیاهی گزارش‌شده در منابع معتبر گیاه‌شناسی، تاکنون ۴۵۹ گونه جدید برای استان‌های خراسان، ۸۴ تاکسون جدید برای ایران و همچنین ۵۰ تاکسون گیاهی جدید برای دنیا و علم گیاه‌شناسی برای اولین بار از این گروه پژوهشی معرفی شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا