ساخت موتور سه کاره بالگرد از سوی دو مبتکر جوان ایرانی
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/1502514829460594696-640x470.jpg)
به گزارش سیناپرس به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمد رضایی و محمدعزیری جوانان خلاق و مبتکری هستند که با همفکری و کار مستمر تحقیقاتی، موفق به ساخت موتور «دوئل روتور چرخش همزمان کامل» شده اند که نمونه مشابه آن از سوی وزارت دفاع آمریکا برای استفاده در بالگردهای دو ملخه استفاده می شود.
از مزایای این طرح صنعتی- نظامی میتوان به ویژگی خاص و عملکرد این موتور اشاره کرد؛ بهطوریکه این وسیله سه کاره بوده و از ویژگی چپگرد، راستگرد و چپگرد- راستگرد همزمان برخوردار است و نوع برقی آن نیز در موتور کشتی، زیردریایی و ناوها کاربرد دارد.
رضایی که به همراه همکارش از طرح خود در دانشگاه صنعتی شریف دفاع کرده و آن را به تائید دانشگاه صنعتی شریف و موسسه تحقیقاتی شریف در حوزه صنعت رسانده است، روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا، عملکرد این موتور را بهتر و مناسب تر از نمونه آمریکایی آن دانست و افزود: اگر به دلائلی یکی از ملخ های بالگرد از کار بیافتد، طبق طراحی انجام شده در این موتور ملخ دیگر به کار خود ادامه خواهد داد.
وی که دارای مدرک کاردانی تاسیسات الکتروتکنیک از دانشگاه غیر انتفاعی ساوه است و مهرماه امسال به عنوان دانشجوی دوره کارشناسی در رشته الکترونیک وارد دانشگاه می شود، در خصوص این که ساخت این وسیله چطور به ذهن شان خطور کرده است، گفت: به جهت آن که با همکار مبتکر خود در حوزه تاسیسات ساختمان و همچنین ساخت موتورهای سه فار فعالیت داشتیم و رشته دانشگاهی ام نیز الکترونیک بود، انگیزه ساخت آن ایجاد شده است.
این مخترع در خصوص این که ساخت این موتور چقدر زمان برده است، با بیان این که از سال 1392 تا 1394 مرحله تحقیقات و ساخت نمونه این وسیله به طول انجامید و از سال 1394 به بعد نیز روند اداری ثبت اختراع و اقدامات ثبتی در روزنامه جمهوری اسلامی انجام شد، افزود: فروردین امسال ما موفق به دریافت گواهینامه بین المللی این اختراع شدیم.
وی در خصوص این که آیا با این اختراع خود در جشنواره های داخل و خارج از کشور نیز شرکت خواهند داشت یا خیر، اظهارکرد: ما قصد داریم در چندین جشنواره داخلی از جمله جشنواره جوان خوارزمی، دستاوردهای پژوهش دانشگاه علمی کاربردی و منطقهای بنیاد ملی نخبگان حضور داشته باشیم و حضور در جشنواره های خارجی نیز نیازمند حمایت های مالی دستگاه های مربوطه است.
رضایی همچنین تصریح کرد: این نوآوری به منظور دریافت حمایت در تولید و تجاری سازی و رفع انحصار نمونه خارجی آن ساخت، به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان نیز ارائه و معرفی شده است که در مرحله ثبت شرکت برای اخذ تسهیلات است.