شورای عتف عالی ترین مرجع تصمیم گیری در حوزه علم و فناوری

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، دکتر محمد فرهادی روز دوشنبه در حاشیه افتتاح ساختمان دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در جمع خبرنگاران با بیان این که این شورا متشکل از رئیس جمهوری و تعدادی از وزرا است، ادامه داد: ریاست این شورا برعهده رئیس جمهوری است و نائب رئیسی آن را وزیر علوم عهده دار است.

وی با بیان این که این شورا عالی ترین ارگانی است که در زمینه آموزش و مسائل پژوهش و فناوری و همچنین توسعه علم در کشور تصمیم گیری می کند، افزود: در واقع تمام سیاست گذاری، برنامه ریزی و تعیین اولویت های تحقیقاتی برای نهادها و سازمان ها و همچنین تعیین پروژه های تحقیقاتی کلان ملی و مشخص کردن و تصویب آنها برعهده این شورا است؛ شورای عتف وابسته به وزارت علوم نیست اما معاونت پژوهشی این وزارتحانه دبیرکلی شورا را عهده دار است.
وی در خصوص عملکرد وزارت علوم در دوران مسئولیت خود با اشاره به برنامه های تقدیمی خود به مجلس شورای اسلامی در ابتدای مسئولیت، پیگیری موضوع ساماندهی آموزش عالی، ایجاد فضای بانشاط دانشگاهی و آرام و محیط علمی را از جمله آن دانست و گفت: این برنامه ها تا حدود زیادی محقق شده است.
فرهادی پیگیری بحث های مربوط به دیپلماسی علمی به صورت جدی و همکاری علمی بین المللی را از دیگر اقدامات دوره مسئولیت خود عنوان کرد و گفت:خوشبختانه دورهای تحصیلی مشترک با کشورهای مختلف بخصوص در مقطع دکترا و همچنین انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک با کشورهای مختلف و اتحادیه اروپا از جمله برنامه هایی بود که در این بخش پیگیری شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: هم اکنون پروژه های تحقیقاتی مشترک با سایر کشورها بیش از 140 پروژه افزایش یافته است و میلیون ها یور برای انجام این پروژه ها تعریف وحضور ما در پروژه های بین المللی به شکل جدی دنبال شده است.
وی تقویت زیرساخت های آموزشی و پژوهشی از جمله ایجاد 140 آزمایشگاه را از دیگر اقدامات وزارت علوم در دوران مسئولیت خود برشمرد و گفت: بیش از 60 درصد این آزمایشگاهها تجهیز و تکمیل شده است.
وی با اشاره به بحث بازنگری و تدوین برنامه های جدید آموزشی گفت: بیش از 600 رشته تحصیلی درمقاطع مختلف بازنگری شده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه، همچنین واگذاری اختیارات به دانشگاه ها به هیات های امنا و شورای دانشگاه و مدیریت دانشگاه و همچنین سرعت گرفتن برنامه ریزی درسی به خصوص تیپ یک و دو در دانشگاه ها را از دیگر اقدامات این وزارتخانه عنوان کرد.
فرهادی بااشاره به اقدامات انجام شده در خصوص ارتباط بخش صنعت و دانشگاه گفت:حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین و ماموریت گرا دانشگاه ها از دیگر اقدامات جدی وزارت علوم بوده است.
وی همچنین در خصوص مطرح شدن برخی اسامی بعنوان گزینه های پیشنهادی وزارت علوم گفت: نام دکترعلی خاکی صدیق (رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ) قطعی ترین گزینه پیشنهادی برای وزارت علوم مطرح است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا