مقابله با پیری شناختی با لوتین

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، بررسی 60 داوطلب 25 تا 45 ساله نشان می‌دهد مصرف لوتین که بیشتر در سبزیجات سبز با برگ پهن مانند اسفناج وجود دارد، با پیری شناختی مبارزه می‌کند و داوطلبانی که از این ترکیب شیمیایی در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند، نسبت به هم سن و سالان خود مغز جوان‌تری دارند. تاکنون اثر مفید این ترکیب در محافظت از چشم، پوست، مو و قلب شناخته شده بود.
کاهش التهاب و خاصیت ضد سرطانی از دیگر مزایای این ترکیب است. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد این ترکیب در حفظ عملکرد شناختی مغز نیز موثر است. لوتین به‌طور طبیعی در بدن تولید نمی‌شود و باید از طریق مواد غذایی وارد بدن شود. لوتین در مغز تجمع پیدا می‌کند.
محققان با اندازه گیری فعالیت مغزی داوطلبان با استفاده از الکترودهایی که روی پوست قرار می‌گیرد دریافتند فعالیت مغزی داوطلبانی که از لوتین بیشتری استفاده کردند نسبت به هم‌سن و سالانشان بیشتر است. محققان احتمال می‌دهند لوتین نقش محافظتی دارد و افرادی که لوتین بیشتری مصرف می‌کنند، قادر به جذب منابع شناختی بیشتری برای انجام امور هستند. 
علاوه بر اسفناج، هویج، آووکادو، کلم بروکلی، تخم مرغ، فلفل زرد و قرمز، ذرت شیرین، گوجه فرنگی، آب میوه و ادویه حاوی این ماده مفید است.
نتایج این مطالعه در نشریه Frontiers in Aging Neuroscience منتشر شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا