تنظیم ساعت شبانه روزی
به گزارش سیناپرس به نقل از زیست فن، غیر از انسان، میکرو ارگانیسمها نیز از این توانایی شگفتانگیز استفاده کرده و فعالیتهای شبانهروزی خود را مدیریت میکنند. Chlamydomonas reinhardtii جلبک سبزی است که با داشتن این توانایی، مورد توجه دانشمندان به منظور بررسی پاسخ میکروارگانیسمها به نور است .
محققان با فلورسنت کردن ROC15 که یک پروتئین در گیر در این فرایند است، پی بردند که ROC15 در شب بسیار افزایش مییابد، در سحر به شدت کاهش مییابد و در طول روز در کمترین مقدار خود میماند . تیم تحقیقاتی با آزمایش بروی ۱۰۰۰۰ گونه جهش یافته از Chlamydomonas reinhardtii اقدام به شناسایی عامل ژنتیکی اختلال در تناوب ROC15 در این فرایند کردند. @zistfan2
محققان موفق به کشف چندین جهش شدند که در آن پاسخ ROC15 در طول روز به نور، صرف نظر از رنگ نور، دچار اختلال شده است .در بررسیها جهش خاصی وجود دارد که پاسخ آن به نور آبی عادی ولی به نورقرمز و بنفش معیوب است و در هر دو کاهش ROC15 و تنظیم ساعت شبانهروزی، دچار اختلال است. این نشان میدهد که این نوع جلبک از دو راه مختلف برای حس و پاسخ به رنگهای مختلف نور استفاده میکند. با تحقیقات بیشتر، ژنی که عامل این جهش بود شناسایی شد و CSL نام گرفت. بررسیهای بیشتری برای پی بردن به عملکرد دقیق این ساعت در حال انجام است .
No tags for this post.