در بازدید سید محمد حسینی، دبیر کل کانون دانشگاهیان و وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد:
سالن فناوری‌های نشر؛ پلی میان سنت و نوآوری در صنعت کتاب

 

سید محمد حسینی، دبیر کل کانون دانشگاهیان و وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی با بازدید از سالن فناوری‌های نشر در سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، به ارزشمند بودن اقدامات و برنامه‌های این سالن با بهره‌گیری از هوش مصنوعی اشاره و بر ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌های نوین برای تقویت حوزه نشر و کتاب‌خوانی تأکید کرد.

 

به گزارش خبرگزاری سینا، سید محمد حسینی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌و‌گوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، بیان کرد: «سالن فناوری‌های نشر اقدامات ارزشمندی در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب انجام داده، پیشنهاد کتاب بر اساس موضوع و سلیقه‌ی مخاطب به کمک هوش مصنوعی به مخاطب جهت آشنایی خانواده‌ها با دنیای کتاب و انتخاب کتاب برای فرزندان‌شان تاثیرگذار است. کتاب‌هایی که چاپ جدید هستند و از ۱۴۰۳ منتشر شده‌اند نیز در دسترس هستند.»
حسینی با اشاره به این نکته که نمایشگاه موقعیت محترمی برای اهالی کتاب است، بیان کرد: «در نمایشگاه کتاب مخاطبان با تازه‌های نشر آشنا می‌شوند و موضوعات مد نظرشان را جستجو کنند. بدیهی است که امروزه در فضای مجازی می‌توان انواع کتاب‌ها را بررسی کرد، اما بازدید از نزدیک و تورق کتاب‌ها به‌ویژه در بخش بین‌الملل نمایشگاه، مخاطبان را با کتاب‌های که در کشورهای دیگر منتشر می‌شود آشنا می‌شوند. همچنین حضور علاقه‌مندان به کتاب در این نمایشگاه پرجاذبه و خاطره‌انگیز است.»
این مدیر فرهنگی با بیان این نکته که فناوری چقدر به پیشرفت حوزه نشر کمک می‌کند، توضیح داد: «ما باید با بهره‌گیری از فناوری‌های روز برای نشر و اطلاع رسانی به مردم استقاده کنیم. همانطور که در غرفه سالن فناوری‌های نشر مشاهده شد، افراد و سازمان‌ها اهمیت و نحوه استفاده از هوش مصنوعی را آموزش می‌دهد.»
حسینی در مورد بهره‌گیری از ظرفیت‌های نوآوری در نظر، اذهان کرد: «برخی از ناشران که سال‌ها به صورت سنتی در امور نشر فعال هستند از هوش مصنوعی استقبال کرده‌اند. اگر بتوانیم با تحولات سریع دنیا همراهی کنیم، چاره‌ای نداریم که از فناوری روز به نحو احسن استفاده کنیم.»
دبیر کل کانون دانشگاهیان در مورد فعالیت کانون دانشگاهیان توضیح داد: «کانون دانشگاهیان یک مجموعه با حضور نخبگان است که اساتید دانشگاهی با رشته‌های گوناگون مشغول فعالیت هستند و به رشد و توسعه‌ مجموعه کمک می‌کنند. در نمایشگاه‌های بین‌المللی شرکت می‌کنند و با مسائل روز دنیا ارتباط دارند و تلاش می‌کنند راهکارهای مناسب را به کار بگیرند. همگی دست به قلم هستند و آثارشان همگی در سطح گسترده به رشد دانش کمک می‌کند.»

سالن فناوری‌های نشر یکی از برنامه‌های نوآورانه سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است که با همکاری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگیِ جهاددانشگاهی و خانه کتاب و ادبیات ایران با حضور شرکت‌های خلاق و دانش بنیان در حوزه کتاب و نشر پذیرای علاقه‌مندان است. گفتنی است برنامه‌های ثابتی در زمینه برگزاری نشست‌های تخصصی در موضوعات فناورانه مرتبط با کتاب و نشر برگزار می‌شود که ۴ نشست آن توسط پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی انجام می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا