اولین کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند در سازمان برنامه و بودجه کشور
برگزاری پنل تخصصی حکمرانی بودجه ریزی هوشمند
پنل تخصصی حکمرانی بودجه ریزی هوشمند کنفرانس در سالن شهید مطهری مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی کشور (وابسته به سازمان برنامه و بودجه کشور) و با حضور مدیران، اساتید، پژوهشگران و کارشناسان مرتبط برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری سینا، دکتر مهدی حمزه پور معاون پژوهشی مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی کشور، ورود دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی به مبحث حکمرانی هوشمند را فرصتی مغتنم به منظور واکاوی نظام مسائل اساسی کشور در حوزه هوشمندسازی دانست.
دکتر حمزه پور ضمن برشمردن فواید بکارگیری هوشمندسازی در عرصه های مختلف از جمله؛ سامانه های پایش کسب و کار، سامانه های بودجه ریزی، صحت سنجی، کاهش هزینه ها، بر لزوم توجه به چالش های برگرفته از تورم قوانین، صحت سنجی و امنیت داده ها، تعارضات و محدودیت های علمی و اجرایی بین سازمانی تأکید نمود و هوشمندسازی هوشمندانه را راهبردی اساسی در این مسیر دانست.
در ادامه دکتر وحید آرایی رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و دبیر اولین کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند، بر لزوم همکاری نهاد علم و نهاد اجرا برای بسترسازی سخت افزاری و نرم افزاری در حوزه حکمرانی هوشمند تأکید کرد.
دکتر آرایی بودجه ریزی هوشمند را موجب ارتقای شفافیت، صحت سنجی عملکرد دستگاه های اجرایی و مصرف بهینه منابع و کاهش هزینه های غیرضرور دانست.
در ادامه این نشست، دکتر نیلوفر دمنه رئیس امور سیاستگذاری و هوشمندسازی نظام مالی سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر آمنه خدیور دانشیار دانشگاه الزهرا (س)، دکتر محمد قاسمی معاون سیاستگذاری و راهبردی توسعه ملی و منطقه ای سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر جواد حسین زاده معاون بهبود کسب و کار مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی کشور، دکتر محمدجواد محسنی نیا مشاور امور برنامهریزی و بودجه ریزی مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان سخنرانان و اعضای پنل تخصصی ضمن ارائه گزارش های کمّی و کیفی از ارزیابی نظام مدیریت مالی کشور، به آسیب شناسی وضعیت بودجه ریزی بر مبنای عملکرد، بودجه ریزی هوشمند، نظام یکپارچه مدیریت مالی دولت، پایش و کنترل هوشمند، برنامه ریزی هوشمند، تعارض ها و تکثرهای قانونی، پیوست شماره چهار بخشنامه بودجه، مدیریت برنامه هوشمند، معماری شبکه های عصبی، الگوریتم های پیش بینی کننده انحراف بودجه، یادگیری عمیق، یادگیری ماشین، فراوانی داده ها، حسابداری تعهدی دولت و نیز گزارش گیری تعهدی پرداختند.
همچنین شناسایی گلوگاه ها، تعیین تکلیف شرکت های زیرمجموعه شرکت های دولتی، نظرسنجی از ذینفعان و مردم در مورد اولویت های بودجه ریزی مبتنی بر نیازها، لزوم توجه به کیفیت داده ها، باز آزمایی بودجه ریزی بر مبنای صفر، طرح مباحث بودجه ای در زمان غیر بودجه ای، عدم وابستگی طرح ها و قوانین به افراد و مناصب از جمله راهکارهای ارائه شده در این پنل تخصصی بود.
در پایان نشست، شرکتکنندگان (به حضوری و مجازی)، برگزاری چنین پنل تخصصی با حضور خبرگان و صاحبنظران در عرصه های علم و اجرا را را فرصتی ایده ال در راستای تحقق اهداف کشور مبتنی بر برنامه هفتم پیشرفت بر شمردند و به ارائه پرسش ها و نقطه نظرات تخصصی پرداختند و ارائه چرخه بودجه ریزی در مراحل تصویب و اجرا و کنترل در نظام برنامه ریزی کشور را نیازمند دادههای باکیفیت و در نتیجه توجه بیشتر به نظام آماری دانستند.
گفتنی است نتایج و جمعبندی این پنل تخصصی از سوی مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی کشور در روز برگزاری اولین کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند در تاریخ ۷ اسفندماه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی ارائه خواهد شد.
منبع: بسیج اساتید کشور