ساخت قلاده دانش‌بنیان برای افزایش شیردهی و تولید مثل دام

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان از طراحی و بومی‌سازی «گردن‌آویز هوشمند دام» توسط این مجموعه فناور برای افزایش شیردهی، تولید مثل و کاهش تلفات دام با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و فناوری اینترنت اشیاء خبر داد.

به گزارش خبرگزاری سینا، حمید بهنگار  با اشاره به زمینه کاری این مجموعه فناور درحوزه هوشمندسازی گاوداری های شیری افزود: اخیرا موفق شدیم با استفاده از فناوری هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء سامانه ای را در قالب یک پروژه ملی طراحی کنیم که از دو بخش اصلی پایش گر و عملگرا تشکیل شده است.

قلاده دانش‌بنیان

وی که فارغ التحصیل رشته رباتیک است در توضیح بیشتر این محصول فناورانه افزود: در واقع این محصول شامل دو بخش یکی بخش پایش‌گر به شکل قلاده به گردن گاو برای پایش رفتاری دام متصل می شود، همچنین دستگاه عملگرا در آبشخور دام به عنوان رسانا نصب می شود و نتیجه ترکیب این فرآیند با استفاده از هوش مصنوعی بر متابولسیم دام اثر می گذارد.

این فعال حوزه دانش بنیان حوزه کشاورزی نتایج اقتصادی حاصل ساخت این محصول فناورانه به واسطه بهره مندی از هوش مصنوعی برای دامداری ها را مدیریت و خودگردانی دامداری ها، افزایش تولید حداقل ۱۰ درصدی میزان شیردهی، افزایش میزان استراحت، افزایش حدود ۲۵ درصدی آبستن شدن دام و همچنین افزایش مقاومت دام در برابر بیماری ها و تنش ها عنوان کرد.

بهنگار در خصوص زمان ساخت این محصول دانش بنیان اظهار داشت: گروه ما حدود ۱۰ سال پیش تحقیق و توسعه برای طراحی و ساخت این محصول فناورانه که در لبه دانش قرار دارد را آغاز و حدود سه سال پیش در چندین دامپروری به شکل پایلوت آزمایش شد و امسال این محصول تجاری سازی و راهی بازار شده است.

محصول گردن آویز هوشمند مختص دام یک ماهه هزینه خود را به واسطه فقط محاسبه افزایش شیردهی دام باز می گرداند و هزینه خرید این دستگاه برای دامدار جبران خواهد شد.

این فعال حوزه دانش بنیان در حوزه کشاورزی همچنین گفت: اکنون نمونه خارجی این محصول فناورانه توسط برخی کشورها ساخته شده و به دلیل وجود تحریم ها، دانش فنی آن به کشورمان وارد نشده بود و ساخت و بومی سازی این محصول نتیجه کار تحقیقاتی حدود ۴۰ نفر از متخصصان و نخبگان ایرانی است.

بهنگار

مدیرعامل این مجموعه دانش بنیان در خصوص تفاوت قیمتی این گردن آویز هوشمند دام با نمونه خارجی نیز با بیان اینکه، قیمت آن یک‌پنجم نمونه خارجی است افزود: این محصول حتی در برخی کشورها ارائه شده و برای آنها بومی سازی این محصول توسط کشوری غیر از سازنده اولیه غیرقابل باور بود.

بهنگار افزود: این مجموعه دانش بنیان در حوزه کشاورزی نیز ۲۶ محصول به خصوص سلامت کود و خاک در مرحله مطالعاتی و ساخت دارد و تا ۶ ماه آینده وارد بازار خواهد شد. امسال با بخش خصوصی و دامداری ها برای فروش این محصول مراودات خوبی داشته ایم؛ طوریکه تاکنون این دستگاه روی ۸ هزار راس دام کار گذاشته شده و آورده مناسبی برای دامداران داشته است.

بر اساس این گزارش، اکنون دانش بنیان های بخش کشاورزی و حوزه های زیرمجموعه آن، از سهم ناچیز حدود پنج درصدی برخوردار اند.

همین مسئله معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری را در دوره جدید مدیریتی در دولت چهاردهم واداشته با راه اندازی ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی و تدوین سندی جامع با رویکرد توسعه زیست‌بوم نوآوری، فناوری و توسعه بازار اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه غذا و کشاورزی ذیل سند شورای عالی انقلاب فرهنگی و برنامه‌ریزی دقیق برای اجرای آن، ضمن افزایش دانش بنیان های این بخش، نفوذ انواع و اقسام فناوری های کاربردی در همه بخش های کشاورزی را گسترش دهد.

منبع: ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا