یازدهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری در فارس برگزار میشود
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه فجر فارس از برگزاری یازدهمین جشنواره جهادگران علمی و فناوری با محوریت تحقق تمدن نوین اسلامی، تقویت شرکتهای دانشبنیان و توسعه هوش مصنوعی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری سینا فارس، مجید میکائیلی امروز، 24 آذرماه، در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز، اظهار کرد: در راستای عینیت بخشیدن به بیانیه گام دوم بهمثابه منشور انقلاب اسلامی و برای دستیابی به اقتدار، مرجعیت علمی و تحقق تمدن نوین اسلامی با جهاد علمی و بسیج ظرفیتها برای ایجاد یک نهضت و خیزش جدید علمی، همچنین بهمنظور تحقق اهداف فرمان اعتلای بسیج و سیاستهای کلی علم و فناوری و اقتصاد مقاومتی مبنی بر تقویت اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع خلاق و ارائه خدمات مبتنی بر علوم و فناوریهای جدید با هدف توسعه همهجانبه صنایع پیشرفته و دانشبنیان، در سالی که توسط مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) به شعار جهش تولید با مشارکت مردم مزین گردیده است، مهمترین رسالت سازمان علمی، پژوهشی و فناوری، جهاد علمی در راستای دستیابی به مرجعیت علمی و تحقق تمدن نوین اسلامی است.
میکائیلی افزود: در این راستا، سازمان علمی، پژوهشی و فناوری در استان فارس تلاش نموده است با بسیج ظرفیتها و همپوشانی مراکز علم و فناوری در سطح استان و پرهیز از جزیرهای عمل نمودن آنها، به دنبال تولید اندیشه و فکر باشیم که بتوان ورود جدیتر به مرزهای دانش جدید داشته و زمینههای ایجاد شرکتهای دانشبنیان جدید را در سطح استان فارس فراهم کنیم تا سرمایهگذاری در نخبهپروری صورت گیرد.
او با اشاره به فعالیتهای انجامشده گفت: ایجاد پایگاههای علمی، ایجاد هستههای تخصصی ۴گانه علمی، ایجاد خانه و کارگروههای خانه نخبگان، ایجاد و توسعه مراکز رشد و خلاقیت، با هدف حمایت مادی و معنوی از ایدهها، هستهها، واحدها و شرکتهای دانشبنیان، بیشترین سهم را در جامه عمل پوشاندن به منویات مقام معظم رهبری جهت رهایی از سلطه بیگانگان در حوزههای تکنولوژی و فناوری و نهایتاً رشد و شکوفایی اقتصادی جامعه ایفا خواهد نمود.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه فجر فارس همچنین به برخی دستاوردهای این سازمان اشاره کرد و گفت: عقد تفاهمنامه با بیش از ۱۸ مرکز فناوری برونسازمانی، بیش از ۱۵۰ بازدید از مراکز صنعتی و شرکتهای دانشبنیان، شناسایی و ایجاد بانک نخبگانی برای ۶۱۹۶ مخترع و مبتکر بسیجی، برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت علمی برای ۳۲۰۰ نفر از دانشآموزان و دانشجویان بخشی از اقداماتی بود که در این راستا انجام شده است.
میکائیلی تصریح کرد: وظیفه داریم صحنه را برای نقشآفرینان ترسیم کنیم. ظرفیت شگرف و نقش دانش و علم در رفع چالشها و همچنین توسعه پایدار، اگر بهدرستی شناسایی و هدایت شود، نه تنها به حل مسائل استانی کمک خواهد کرد بلکه فضایی امیدوار، خلاق و تحولگرا و نسلی تحولخواه پرورش خواهد داد. بر اساس سیاست کلی، از طرحهای پژوهشی مسألهمحور در استان فارس حمایت جدی میشود.
او با تأکید بر اهمیت هوش مصنوعی خاطر نشان کرد: امروز یکی از موضوعات قابلتوجه، فرهنگ توسعه هوش مصنوعی است که باید در دانشگاه و جامعه نخبگان بهعنوان فرصت، چالش و راهکارها نهادینه شود تا به فرهنگ و تمدن نوین اسلامی نزدیک شویم.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه فجر فارس همچنین از برگزاری یازدهمین جشنواره جهادگران علمی و فناوری سپاه فجر فارس خبر داد و گفت: این جشنواره از روز شنبه، یکم دیماه، تا دهم دیماه با اجرای ۲۰۰ عنوان برنامه آغاز و ادامه خواهد داشت. آیین اختتامیه جشنواره نیز روز هشتم دیماه در سالن همایشهای شورای شهر شیراز برگزار میشود و در آن از جهادگران برتر علم و فناوری تقدیر و افراد برگزیده برای جشنواره کشوری که اردیبهشتماه سال آینده در تهران برگزار میشود، معرفی خواهند شد.
میکاییلی ادامه داد: اعتباربخشی همزمان به افراد، گروهها، دستاوردها و محصولات از سه ماه گذشته در فرآیند ارزیابی قرار داشته است تا برترینها در این جشنواره معرفی شوند.
او توضیح داد: حوزههای امنیت غذایی، منابع طبیعی (آب، معدن، محیطزیست، انرژی)، نظام سلامت، مسکن، راه و شهرسازی و حملونقل، صنایع خلاق و فناوریهای نرم و همچنین حوزههای بدیع و نوظهور از جمله کوانتوم، از موضوعاتی است که در این جشنواره به آنها پرداخته شده است.
دبیر راهبردی یازدهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری استان فارس نیز در ادامه این نشست، به تشریح برنامههای این رویداد پرداخت و گفت: در سال جاری بیش از 53 طرح فناورانه از شهرستانها و اقشار مختلف بسیج دریافت شده که پس از ارزیابی، در مراسم اختتامیه، برترینها معرفی خواهند شد.
روحالله دلاویز افزود: در یازدهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری استان فارس از برترین های حوزه های مختلف همچون کتاب برتر علمی، دانش آموزان و دانشجویان برتر، رتبه های برتر کنکور، کارآفرین برتر و شرکت دانش بنیان برتر تقدیر خواهد شد.
دلاویز اضافه کرد: رونمایی از دیتاسنتر شرکتهای دانشبنیان استان فارس، رونمایی از وبسایت ویژه طرحها و پروژههای علمی، برگزاری رویداد ریورس پیچ هوشمندسازی شیراز و مسابقات نوآوری و خلاقیت از جمله برنامههای این جشنواره هستند.
او در ادامه خاطر نشان کرد: رونمایی از کتاب شهدای علمی، راهاندازی قرارگاه جهادی مدیریت دانشی، برگزاری نشست علمی جبهه مقاومت، رونمایی از مستند شهید فریدالدین معصومی، نمایشگاه محصولات فناورانه و مسابقات رباتیک نیز از دیگر برنامههای طراحیشده برای این رویداد محسوب میشوند.
رییس مرکز نوآوری و فناوری شهرداری شیراز در ادامه، به ارائه توضیحاتی پیرامون برگزاری دومین دوره رویداد ریورس پیچ هوشمندسازی شیراز با عنوان “رهش” پرداخت و اعلام کرد: این برنامه در تاریخ 27 آذرماه به مناسبت هفته پژوهش و با همکاری بسیج علمی و دانشگاه زند شیراز برگزار خواهد شد.
محمد سادات شریفی اضافه کرد: در این رویداد، بیش از 200 نفر از شرکتهای دانشبنیان، هستههای فناور، استارتاپها و دانشجویان حضور خواهند داشت. شهرداری شیراز نیز چند صد نیاز فناورانه را در اختیار تیمها و شرکتکنندگان قرار خواهد داد که از میان آنها، 20 نیاز مهمتر و نوآورانهتر مرتبط با موضوعات پسماند، مترو، زیباسازی شهری، آتشنشانی، حملونقل، فرهنگ و فناوری اطلاعات ارائه خواهد شد.
او با تأکید بر اهمیت این برنامه خاطرنشان کرد: این رویداد از دو سال گذشته آغاز شده و هدف آن استفاده از ظرفیتهای دانشبنیان برای حل مسائل شهری و حرکت به سمت هوشمندسازی است.