استاندار فارس:
پژوهش، سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است

استاندار فارس با تأکید بر اینکه پژوهش هزینه نیست، بلکه سرمایه‌گذاری برای آینده است، گفت: تنها با مدیریت علمی می‌توان کشور را در مسیر توسعه و رفاه اجتماعی هدایت کرد.

به گزارش خبرگزاری سینا فارس، حسینعلی امیری امروز، 21 آذرماه در آیین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری، پژوهش را نوعی سرمایه‌گذاری دانست و تأکید کرد: پژوهش هزینه نیست، بلکه سرمایه‌گذاری است. اگر در این حوزه سرمایه‌گذاری نکنیم، در آینده مجبور خواهیم بود هزینه‌های بسیار بیشتری برای جبران هدررفت منابع بپردازیم.

امیری ضمن تأکید بر اهمیت نام‌گذاری هفته‌ها و روزهای خاص در تقویم ملی، گفت: این مناسبت‌ها بر اساس منطق، ضرورت و اهمیت ویژه‌ای در تقویم ملی درج شده‌اند. هفته پژوهش و فناوری نیز از جمله این مناسبت‌هاست که نشان‌دهنده جایگاه والای پژوهش در جامعه است.

وی با بیان اینکه پژوهش به‌عنوان سیر و سلوک در وادی علم و دانش، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است، اظهار کرد: عظمت علم و دانش از طریق پژوهش نمایان می‌شود. علم، یکی از صفات برجسته خداوند است و این عالم با دقیق‌ترین محاسبات علمی اداره می‌شود. کشف قواعد علمی تنها از طریق پژوهش امکان‌پذیر است و کسی که در مسیر علم و پژوهش گام برمی‌دارد، پژوهشگری است که به‌نوعی می‌توان او را عارف علمی نامید.

استاندار فارس با اشاره به اینکه پژوهش باید مسأله‌محور باشد، تصریح کرد: علم و پژوهش زمانی ارزشمند است که بتواند مشکلات جامعه را حل کرده و رفاه اجتماعی را بهبود ببخشد. فعالیت‌های غیرعلمی و مبتنی بر ظن و گمان نمی‌توانند به اهداف جامعه دست یابند. مدیریت مبتنی بر اصول علمی، راه‌حلی اساسی برای رفع مشکلات و بهبود شرایط است.

امیری با یادآوری آثار ماندگار تاریخی و علمی مانند مسجد وکیل و خدمات بزرگانی همچون ابن سینا و شیخ بهایی گفت: این آثار و خدمات، نمونه‌هایی از دستاوردهای علمی مبتنی بر اصول و قواعد دقیق هستند که حتی با گذشت قرن‌ها همچنان ارزشمند و تأثیرگذار باقی مانده‌اند.

وی به موفقیت‌های اخیر در حوزه‌های علمی نیز اشاره کرد و افزود: یکی از دلایل موفقیت مراکز پیشرفته‌ای همچون مرکز پیوند اعضای ابن سینا، تکیه بر اصول و قواعد علمی است. اگر می‌خواهیم کشور ما نیز در مسیر تعالی قرار گیرد، باید مدیریت‌ها را بر مبنای علمی و پژوهش‌محور پایه‌گذاری کنیم.

استاندار فارس در ادامه از مدیران دستگاه‌های اجرایی خواست تا با بهره‌گیری از یافته‌های علمی و پژوهشی، مشکلات موجود را برطرف کنند و بر ضرورت تقویت ارتباط دوسویه بین دانشگاه و صنعت تأکید کرد.

امیری همچنین با اشاره به پیچیدگی‌های روزافزون مسائل جامعه، خاطرنشان کرد: پژوهش ابعاد مختلف موضوعات را می‌سنجد و راهکارهای دقیق و مؤثری ارائه می‌دهد. تنها با نگاه چندبعدی و علمی می‌توان مشکلات را به‌طور کامل و پایدار حل کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا