توسعه کشور در گرو وفاق ملی بین نخبگان است
به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی صبح امروز در چهاردهمین گردهمایی سراسری مدیران حوزه تجاریسازی فناوری و اشتغال دانشآموختگان جهاددانشگاهی اظهار کرد: در سالهای اخیر کشور با چالشها و دغدغههای جدی مواجه شده است که از جمله این مشکلات، میتوان به موضوع ریزگرد در جنوب کشور اشاره کرد که این دغدغهها در یک دولت بهوجود نیامده که در یک دولت برطرف شود، بلکه نوع مشکل به گونهای است که نیاز به برنامهریزیهای بلندمدت برای حل چالشهای بزرگ کشور داریم.
وی با بیان اینکه در برنامهریزیهای ملی باید دیدگاههای نخبگان مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: برای اجرای برنامهها نیاز به برنامهریزی جامع و بلندمدت داریم و در این زمینه باید نظر همه نخبگان مورد توجه قرار گیرد. یعنی اینکه در عمر یک دولت نمیتوان همه مشکلات را برطرف کرد و برنامههای توسعهای باید بهگونهای باشد که با گردشهای سیاسی و تغییر دولتها تغییر نکرده و نگاه بلندمدت به برنامهها داشته باشیم، ولی مشکل در کشور این است که نمیتوانیم برنامهریزی جامع و بلندمدت انجام دهیم.
این مسئول با بیان اینکه رسیدن به وفاق برای حل مشکلات کشور حائز اهمیت است، ادامه داد: اگر این وفاق بهوجود آید در آن شرایط باید برنامهریزی جامع انجام شود تا کارها را پیش ببریم و قطعا در طول 10 سال کشور را میتوان متحول کرد.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه نیاز اصلی کشور، پیشرفت دانشبنیان است، افزود: مولفههای آن نیز اقتدار اقتصادی در کنار تحقق عدالت و اخلاق است و ما در جهاددانشگاهی سعی کردهایم به این موضوعات توجه داشته باشیم.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات این نهاد انقلابی در سراسر کشور، الگوسازی تولید علم و تبدیل آن به ثروت بوده و اقدامات خوبی نیز در این راستا انجام شده است، به طوری که در تلاش هستیم با بررسی موارد بر اساس نیازهای بومی مناطق، برنامهریزی و تولید ثروت کنیم.
این مسئول با اشاره به اینکه در جهاددانشگاهی نیازهای کشور را شناسایی و سعی میشود منابع مالی آن نیز تامین شود، افزود: توجه جدی به توسعه منطقهای در استانهای مختلف هم یکی از راهبردهای جدی جهاددانشگاهی در سالهای اخیر است که
در این زمینه به کمک مسئولان استانی نیز نیاز داریم؛ چراکه با همکاری آنها میتوان برنامهها را در استانها به نحو مطلوب انجام داد.
وی ادامه داد: در استان زنجان آماده همکاری در زمینه گیاهان دارویی، صنعت "روی" و حوزه فناوری اطلاعات، الکترونیک و برق هستیم و جهاددانشگاهی این آمادگی را دارد که نیازهای بومی مناطق را شناسایی و در راستای رفع آن به مسئولان کمک کند.
طیبی با اشاره به اینکه آموزش و کارآفرینی از وظایف عمده جهاددانشگاهی بهعنوان یک نهاد انقلابی است، خاطرنشان کرد: یکی از ماموریتهای این نهاد انقلابی این است که در پروژههای بزرگ تکرارپذیر کشور صاحب دانش فنی شویم.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی در پایان تصریح کرد: در زمینه حمل و نقل ریلی، مترو و قطارهای بینشهری نیاز به دانش بومی کشور داریم؛ چرا که بر اساس برنامه ششم توسعه باید 85 درصد صنعت حمل و نقل ریلی در داخل کشور تولید شود. همچنین در صنعت آب شیرینکنها 70 درصد باید تولید داخلی باشد.
No tags for this post.