نشست روایتگری روز‌های حماسه و خون برگزار شد

به همت مرکز بسیج وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دفتر مشاور وزیر در امور ایثارگران و به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر، نشست روایتگری روز‌های حماسه و خون با حضور  نسرین باقرزاده همسر شهید دریادار بهمن باقری راوی کتاب ساجی در محل ستاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

به گزارش سینا از روابط عمومی وزارت علوم، در این نشست که با حضور رشادی مشاور وزیر علوم در امور ایثارگران، نصیری مشاور وزیر در امور زنان و خانواده و نیز فرمانده مرکز بسیج و کارکنان ستادی این وزارتخانه برگزار شد، نسرین باقرزاده راوی کتاب «ساجی» ضمن بیان خاطرات خود گفت: مرتضی سرهنگی به عنوان اولین کسی که دست نوشته‌های من را خواند، گفت که «ساجی» کتاب جنگ و صلح ایران است. یک عاشقانه ناآرام.
باقرزاده ضمن بیان ابعاد مختلف زندگی خود در سال‌های آغاز جنگ تحمیلی و پس از آن تا روز‌های حماسه فتح خرمشهر و نیز تا سال‌های پایانی جنگ و زندگی با همسر شهید خود که از همان ابتدای جنگ تحمیلی علیه ایران راهی جبهه‌ها می‌شود، تصریح کرد: ساجی روایت زندگی است زندگی که اساس و مبنایش‌ امید به زندگی بوده آن‌هم در زمان جنگ. جنگی که تحمیل شد و شرایط آن را بر زنان این سرزمین تحمیل کرد. ساجی تلاش کرده یک روایت صادقانه از یک زندگی ارائه دهد.
باقرزاده که درد بی‌پدری را در دوران نوجوانی چشیده است همزمان با آغاز جنگ که در تدارک جشن ازدواج بود وقتی ازدواج می‌کند دیگر نمی‌خواهد این رنج تکرار شود هر چند که سرنوشت او چیز دیگری است.
او وقتی پذیرفته روایت زندگی‌اش را بگوید با او روراست است. می‌گوید در دوران قبل از ازدواج مذهبی نبوده و این همسرش بوده که او را به خط مذهب آورده است. حتی چنان صادق است که وقتی شوهرش می‌نویسد هوای نفس را کنترل کن می‌گوید معنی این کلمه را نمی‌دانستم. جنگ زندگی‌ها را ویران می‌کند.
باقر‌زاده در ادامه افزود: با اینکه همسرم را از جنگ مقابل بعثی نهی نکردم و حتی او را همراهی می‌کردم تا دغدغه نداشته باشد اما از ترس‌هایش گفت تا مخاطب فقط شاهد یک جنگ بزک شده نباشد. او در ادامه حاضران در نشست را شریک تنهایی‌هایش می‌کند تا بداند که در آبادان محاصره شده و تحت بمباران بدون همسرش چه کشیده است. او روایت مرگ دختر ۹ ماه‌اش را هم تعریف کرد اما نه به قصد همدردی‌گرفتن بلکه این روایت را برای بیان سختی زندگی در جنگ بیان کرد و اینجاست که صداقت راوی ساجی معلوم می‌شود. چنانکه بعد از مرگ دخترش صادقانه تنفر از جنگ و شوهرش را بیان کرد هر چند که دل نازکش طاقت نمی‌آورد و خود اوست که شوهرش را بعد از مرگ دخترش به اصطلاح جمع‌وجور می‌کند. ساجی کتاب منحصر به فردی است از آن جهت که در کلیشه خانواده شهدا را هم می‌شکند چون به بیان روایت زندگی می‌پردازد به مخاطبانش نشان داد که بعد از تشییع نمادن همسرش بچه‌هایش را به بستنی خوری می‌برد چون او عشق به همسرش را در زندگی کردن می‌داند.
در پایان نشست  رشادی مشاور وزیر در امورایثارگران ضمن تقدیر و تشکر از رشادت‌ها و ایثارگری‌های شهید دریادار بهمن باقری و همسرش نسرین باقرزاده گفت: این دست از نشست‌ها به منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت لازم است و تا این روایت‌ها بیان و شنیده نشود این مهم اتفاق نمی‌افتد. راویان ایثار باعث رشد فرهنگ ایثار و شهادت می‌شوند، وی ضمن تأکید بر لزوم ثبت و روایت تاریخ شفاهی ایثارگران گفت: اگر نتوانیم تاریخ شفاهی همسران شهدا را تهیه کنیم قطعاً در روایت دفاع مقدس با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی در ادامه افزود: فرهنگ ایثار و شهادت، به عنوان یک فرهنگ متعالی در زمره‌ عالی‌ترین مفاهیم الهی و نتیجه والاترین ارزش‌هایی است که یک انسان متعهد می‌تواند به آن مقام دست یابد. این مفاهیم اثر‌گذار و حرکت‌آفرین قادرند تا فضای یک جامعه را به‌صورت گسترده تحت تأثیر قرار دهند و والاترین برکات را برای آن به همراه داشته باشند. اما‌ شناساندن، ترویج و تقویت ارزش‌های فرهنگ ایثار و شهادت برای جامعه و بخصوص نسل‌های کنونی یکی از مهم‌ترین و اساس‌ترین وظیفه مسئولین، رسانه‌های جمعی و نهاد‌های فرهنگی و اجتماعی است.
گفتنی است در پایان مراسم به منظور ترویج فرهنگ کتابخوانی به حاضران در نشست کتاب ساجی به رسم یادبود از سوی مرکز بسیج و امور ایثارگران اهدا شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا