تبدیل شدن به قطب مطالعات زیست بوم ها
دکتر فریبرز جمالزاد در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی به عنوان یکی از هستههای تشکیلاتی تحقیقاتی جهاد دانشگاهی کشور در راستای غنا بخشیدن به تحقیقات بنیادی و کاربردی محیط زیست در اردیبهشت ماه سال 1382 شکل گرفت، اظهار کرد: این پژوهشکده دارای 3 گروه پژوهشی قطعی شامل گروه محیط زیست طبیعی، گروه مهندسی محیط زیست، گروه فرآوری پسماند و یک مرکز خدمات تخصصی با عنوان مرکز خدمات تخصصی مدیریت و بهسازی محیط زیست است.
معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی با اشاره به فعالیت جمعی از صاحب نظران علوم مهندسی و محیط زیست مشتمل بر 12 نیروی دکتری و 10 نیروی کارشناسی ارشد در این مجموعه، افزود: پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در زمینه های روش های جدید کنترل آلاینده ها و بهینه سازی فرآیندهای تصفیه، شناسایی معضلات محیط زیستی بخش صنعت و رفع آنها در حوزه مهندسی محیط زیست، زمینه دستیابی به راهکارهای مناسب برای مواجهه با پیامدهای تغییر در زیست بوم ها، ارزشهای زیست محیطی در حوزه محیط زیست طبیعی و ساماندهی آلودگیهای ناشی از مواد زاید جامد در زمینه حل مشکلات مربوط به تخریب منابع محیط زیست در گروه فرآوری پسماند فعالیت خود را ادامه می دهد.
وی با بیان اینکه مرکز خدمات تخصصی این واحد به منظور بهره وری بیشتر از امکانات و دستاوردهای پژوهشی و کاربردی کردن این فعالیتها در کنار افزایش خلاقیتهای فنی و به کارگیری دانش کسب شده از سوی پژوهشگران به ارائه فعالیت های تحقیقاتی و خدماتی در زمینه محیط زیست می پردازد، تصریح کرد: پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در طول فعالیت خود بیش از 80 مقاله علمی پژوهشی وISI و افزون بر 500 مقاله همایشی را در کارنامه خود دارد. همچنین بالغ بر 100 طرح کارفرمایی و پژوهشی، 14 عنوان کتاب تالیف و ترجمه و برگزاری کارگاه های علمی از دیگر فعالیتهای این واحد است.
جمالزاد گروه پژوهشی محیط زیست طبیعی را قدیمیترین گروه پژوهشی این پژوهشکده دانست که در قالب 3 نیروی دکتری و 3 نیروی کارشناس ارشد با زمینه دستیابی به راهکارهای مناسب برای مواجهه با پیامدهای تغییر در زیست بوم ها، ارزش های زیست محیطی را محور فعالیت های خود قرار داده است.
معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی اضافه کرد: این گروه دارای بیش از 30 مقاله علمی – پژوهشی وISI و بیش از 100 مقاله همایشی است. همچنین 20 طرح پژوهشی و کارفرمایی و 59 طرح ارزیابی، 5 عنوان کتاب در کنار برگزاری کارگاه های علمی نیز در این گروه به انجام رسیده است.
وی تبدیل شدن به قطب علمی – پژوهشی مطالعات زیست بوم های طبیعی، ارزیابی توان اکولوژیکی برای استفاده و بهرهبرداری پایدار از منابع، حفاظت و بهرهبرداری پایدار از تنوع زیستی و دستیابی به راهکارهای مناسب برای مواجهه با پیامدهای تغییر در زیست بوم را ماموریت اصلی گروه مذکور دانست.
جمالزاد بررسی اثربخشی استقرار سیستم های مدیریت محیط زیست در بهبود عملکرد محیط زیستی، واحدهای صنعتی براساس استانداردهای ایزو 14000 در کشور، بررسی تنوع گونه های گیاهی رویشگاه های ساحلی استان گیلان، برنامه ریزی کاربری زمین شهرستان های حاشیه تالاب انزلی با هدف حفاظت از اکوسیستم های طبیعی، آسیب شناسی و ارزیابی جامع آثار کمی و کیفی ناشی از برداشت بی رویه شن و ماسه و… را از جمله عناوین برخی از پروژه های انجام شده در این گروه پژوهشی دانست.
معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی با بیان اینکه گروه پژوهشی مهندسی محیط زیست با به کارگیری جمعی از صاحب نظران علوم مهندسی و محیط زیست مشتمل بر 2 نیروی دکتری و 4 کارشناس ارشد، در زمینه روشهای جدید کنترل آلاینده ها و بهینه سازی فرآیندهای تصفیه، شناسایی معضلات محیط زیستی بخش صنعت و رفع آنها را محور فعالیت خود قرار داده است، گفت: این گروه بیش از 25 مقاله علمی – پژوهشی وISI ،همچنین افزون بر 100 مقاله همایشی را در کارنامه خود دارد.
جمالزاد طرح های کارفرمایی و پژوهشی این گروه را بیش از 15 طرح و 6 عنوان کتاب دانست و عنوان کرد: ماموریت های اصلی این گروه، اولویت دادن به فناوری های نوین در زمینه مهندسی محیط زیست که منجر به تولید ثروت شده و با دستیابی به دانش های نوین فنی و فروش آن و خدمات دهی به کارفرمایان بتواند پیشرو در مباحث فناوری نوین محیط زیستی شود، است. همچنین توجه به امکان تحقق قطب های علم و فناوری در زمینه مهندسی محیط زیست، اولویت دادن به فناوری های نوین مهندسی محیط زیست و حفظ و ارتقای جایگاه علمی از طریق تولید و نشر یافتههای علمی از دیگر ماموریت هاست.
وی تثبیت و جامد سازی پسماندهای حاوی فلزات سنگین، حذف آلاینده ها از فاضلاب سیستم کنترل آلودگی هوای واحدهای پودر ماهی، برنامه پایش محیط زیستی منابع آب و تصفیه فاضلاب شهر های رشت و انزلی و ایجاد دانش فنی استخراج منعقد کنندههای گیاهی برای تصفیه فاضلاب را از جمله عناوین برخی از پروژه های انجام شده در این گروه دانست.
معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی با بیان اینکه گروه پژوهشی فرآوری پسماند و پایش منابع محیط زیست مشتمل بر 6 نیروی دکتری و یک کارشناس ارشد مشکلات این بخش را مد نظر داشته و برای ساماندهی آلودگیهای ناشی از مواد زائد جامد تلاش میکند، یادآور شد: این گروه با بیش از 15 مقاله علمی – پژوهشی وISI و بالای 100 مقاله همایشی، 12 طرح پژوهشی و کارفرمایی و 2 عنوان کتاب در زمینه های توانمندسازی علمی – تخصصی گروه در پاسخگویی به تقاضاهای موجود در محدوده پیرامونی در زمینه حل مشکلات مربوط به تخریب منابع محیط زیست و استفاده بهینه از منابع فعالیت می کند.
وی ماموریت اصلی گروه فرآوری پسماند و پایش منابع محیط زیست را حل معضلات مربوط مراحل تولید، ذخیره، جمع آوری و انتقال، بازیافت و دفع انواع پسماندهای صنعتی و پایش کلان روند تغییرات منابع محیط زیست و تغییرات صورت گرفته در تعادل های محیط زیستی دانست و خاطرنشان کرد: تولید دانش و توانایی های تخصصی در زمینه مدیریت، بازیافت انواع پسماندهای صنعتی، خانگی، کشاورزی و…، تولید دانش و توانایی های تخصصی در زمینه امحا و کنترل آلودگی انواع پسماندهای صنعتی، خانگی، کشاورزی و… و توسعه تکنولوژیکی روش پایش کلان منابع محیط زیست از طرف دانش و تکنیک های دورسنجی و سیستم اطلاعات جغرافیایی مهمترین محورهای ماموریت این گروه است.
جمالزاد ادامه داد: مرکز خدمات تخصصی «مدیریت و بهسازی محیط زیست» در جهت تحقق اهداف و سیاست های جهاد دانشگاهی و به منظور بهرهوری بیشتر از امکانات و دستاوردهای پژوهشی و کاربردی کردن این فعالیتها و افزایش خلاقیت های فنی و به کارگیری دانش کسب شده از سوی پژوهشگران در چارچوب ضوابط و مقررات کشور و آیین نامه نحوه تشکیل مراکز خدمات تخصصی جهاد دانشگاهی تاسیس شده و به ارائه فعالیت های تحقیقاتی و خدماتی در زمینه محیط زیست می پردازد.
وی نظارت بر کلیه امور اجرایی کارخانه کمپوست رودسر، طرح مطالعه جمع آوری و هدایت آبهای سطحی شهرهای رودسر، لنگرود، آستانه اشرفیه و حویق، ارزیابی اثرات محیط زیستی کارخانه سیمان فاراب شمال و ارزیابی اثرات محیط زیستی مجتمع بندری کاسپین منطقه ویژه اقتصادی تجاری بندرانزلی را از جمله عناوین برخی از پروژه های انجام شده در این مرکز دانست.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی تبدیل شدن به قطب مطالعات زیست بوم ها و دریافت موافقت کلی گروه چهارم، تولید سیستم های قابل حمل تصفیه آب همراه، فروش حداقل یک فناوری کمپوست سازی میکروبی، ارائه روش های نوین حذف آلاینده ها، توسعه تکنولوژیهای بازیافت و پایش منابع محیطی، تولید مواد جدید سازگار با محیط زیست جهت جلوگیری از تشکیل رسوب و همکاری علمی پژوهشی با سایر مراکز علمی کشور را از جمله اهداف سه ساله این مجموعه برشمرد.
No tags for this post.