جدول رتبه کشورها در حوزه تولید علم نانو

جعفر مهراد در گفتگو با مهر گفت: جدیدترین آمار مربوط به علوم و فناوری نانو به منظور بازبینی مستمر فعالیت ها برحسب شاخص های اصلی علم و فناوری نانو و ارائه رتبه های جهانی و منطقه ای مربوط به ماه دسامبر ۲۰۱۶ منتشر شده است.

وی ادامه داد: در این آمار تعداد مقالات نانو منتشر شده در مجلات نمایه شده در تامسون رویترز اعلام شده است.بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام خاطرنشان کرد: مقالات نانوی ایران در سال ۲۰۱۵ تعدا ۶ هزار و ۶۹۷ مورد بوده و تا  نوامبر ۲۰۱۶ این تعداد به ۷ هزار و ۴۵ مقاله رسیده است.

جدول رتبه بندی کشورها در زمینه تولید علم نانو

رتبهکشورتعداد مقاله
۱چین۴۴۵۳۵
۲آمریکا۲۰۷۴۷
۳ هند ۱۰۳۰۰
۴کره جنوبی۷۸۱۳
۵آلمان۷۴۱۲
۶ایران ۷۰۴۵
۷ژاپن۶۴۹۹
۸فرانسه ۴۹۳۳
۹انگلستان۴۶۶۵

به گفته مهراد، متوسط استناد به هر مقاله ایران در حوزه نانو در سال ۲۰۱۱ تعداد ۱۳.۴ و در سال ۲۰۱۲ تعداد ۷۴.۹، در سال ۲۰۱۳ تعداد ۹۷.۶، در سال ۲۰۱۴ تعداد ۷۱.۴ استناد است.وی اظهار داشت: شاخص اچ مقالات ایران در این حوزه در سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ به ترتیب ۵۸، ۵۰، ۴۳، ۳۹، و ۲۰ است.

رئیس بخش علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز سهم محلی ایران از تولید علم نانو در سال های مختلف را متفاوت عنوان کرد و گفت: مثلا در سال ۲۰۱۱ سهم کشور ۱۴.۴، در سال ۲۰۱۲ به ارزش ۲۸.۱۵ و در سال های ۲۰۱۳ تا نوامبر ۲۰۱۶ به ترتیب ۷۴.۱۷، ۳۶.۲۰، ۲۶.۲۱ و ۵۰.۲۴ است که نشان دهنده رشد متناسب مقالات نانو در ایران بشمار می رود.

مهراد افزود: تولید پتنت حایز اهمیت است و این مورد نه تنها درباره علم و فناوری نانو بلکه باید در سایر رشته های دانشگاهی نیز مورد تاکید باشد. تعداد پتنت ایران در اداره ثبت اختراعات اروپایی در حوزه نانو در سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ به ترتیب ۲ و ۱ مورد است و برای سال های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ در این اداره رقمی برای ایران در حوزه نانو ثبت نشده است.

وی ادامه داد: این آمار در حوزه پتنت ثبت شده در اداره ثبت اختراعات و علایم تجاری آمریکا متفاوت و درخور توجه است که در سال ۲۰۱۱ تعداد ۳، در سال ۲۰۱۲ تعداد ۷، در سال ۲۰۱۳ تعداد ۱۱، در سال ۲۰۱۴ تعداد ۸، در سال ۲۰۱۵ تعداد ۱۲ و تا سپتامبر ۲۰۱۶ تعداد ۹ اختراع است که بسیار قابل توجه است.

رئیس بخش علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز اعلام کرد: در بین دانشگاه های کشور فعالیت های مربوط به نانو متفاوت است. آمار ارائه شده مربوط به سال ۲۰۱۵ میلادی به شرح زیر است:

جدول فعالیت دانشگاه های کشور در حوزه فناوری نانو

ردیفدانشگاهشاخص اچتعداد مقاله
۱آزاد اسلامی۱۴۱۵۳۱
۲تهران۹۵۳۰
۳صنعتی اصفهان۱۰ ۴۹۶
۴امیرکبیر  ۱۰۴۰۷
۵شریف۸ ۳۲۳
۶تربیت مدرس۹۲۹۴
۷کاشان۹۲۸۸
۸علوم پزشکی تهران۷۲۵۳
۹تبریز  ۹۲۳۹
۱۰پزشکی شهید بهشتی۷ ۲۳۷

       

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا