استفاده از مصالح انرژی بر در ساخت و سازها حذف شود
عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی فارس گفت: در بحث موضوع مصالح و صنایع انرژی بر لازم است به صورت پایه ای مدیریت شوند و استفاده از این مصالح حذف گردد و صنایع انرژی بر که مدیریت مصرف انرژی را انجام ندهند مشمول جریمه قرار گیرند. این جریمه ها در حال حاضر وجود دارد اما بصورت جدی اجرایی نمی شوند.
به گزارش سینا پرس فارس، کاوه خیری دیزجی امروز 16 بهمن ماه در جلسه کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی فارس که با حضوری اعضای آن برگزار شد، با ارائه گزارش از فعالیت در حوزه انرژی در کشور بیان کرد: یکی از مهمترین موارد مهم این است که ما در این کمیسیون و اتاق ایران به صورت تخصصی پیگیری خواهیم کرد مدیریت مصرف انرژی در ساختمانها و ماده 10 و 12 قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی است و حرکت به سمت ساختمان کامل از نظر انرژی که هم عایق باشد و ضمن صرفه جویی در مصرف انرژی قابلیت کنترل شدن مصرف انرژی به صورت آنلاین وجود داشته باشد.
وی افزود: همچنین طراحی شهرها یا شهرکهای پایدار برای ساختمان های مدیریت شده از نظر انرژی که میتوان با پیاده سازی یک سری از این طرح ها از هدر رفت بیشتر انرژی جلوگیری نمود. همچنین بر لزوم نگاه بسیار آگاهانه، هوشمندانه و در سطح عموم تأکید می گردد.
خیری دیزجی در خصوص بحث نیروگاه های تجدید پذیر نیز اظهارداشت: 10 هزار مگاوات در برنامه است و 4500 مگاوات آن بصورت سولار قرارداد شده و بخشی از آن قرار است با همکاری صندوق توسعه ملی تامین اعتبار گردد و برای مابقی آن هنوز تصمیمی اتخاذ نشده است.
وی اضافه کرد: اگر اعضاء کمیسیون انرژی اتاق فارس مایل به سرمایه گذاری در این حوزه هستند می توانند اعلام نمایند تا از طریق کمیسیون انرژی اتاق ایران پیگیری و معرفی شود .
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس در بحث موضوع مصالح و صنایع انرژی بر هم ادامه داد: لازم است به صورت پایه ای مدیریت شوند و استفاده از این مصالح حذف گردد و صنایع انرژی بر که مدیریت مصرف انرژی را انجام ندهند مشمول جریمه قرار گیرند. این جریمه ها در حال حاضر وجود دارد اما بصورت جدی اجرایی نمی شوند.
خیری دیزجی با اشاره به موضوع یارانه سوخت نیروگاه ها و سوخت بدون یارانه عنوان داشت: سازمان هایی که حواله سوخت در مقیاس بالا دریافت می کنند می بایست برنامه بهینه سازی شده داشته باشند تا مصرف سوخت را مدیریت کرده و کاهش دهند به ازای آن حواله سوخت دریافت مینمایند که هم می توانند خودشان مصرف کنند و هم در بازار به فروش برسانند ولی این موضوع بصورت دقیق اجرایی نیست و دستورالعمل های مربوطه هنوز تایید نشده اند.
وی با اشاره به تعهدات تهاتری تصریح کرد: یکی از جذاب ترین ها بازار گواهی کربن است که نسبتا بزرگ و جذاب است و می تواند محل تامین سرمایه یک سری از طرح ها نیز باشد. در صورت اخذ این گواهی را و قابلیت معامله بصورت داخلی یا بین المللی می تواند محل خوبی برای جبران سوددهی تعدادی از طرح هایی باشد که در کشور به دلایل قیمت گذاری و عدم شفافیت دستورالعمل اجرایی از جذابیت زیادی برخوردار نیستند.
خیری دیزجی اظهارکرد: وضعیت ناترازی در حوزه انرژی زمان بر است و چندین سال طول می کشد تا حل شود و عدم النفع تولید وجود دارد که می بایست برای آن راهکاری پیدا کرد و این در حالی است که وظیفه دولت بوده که این مشکل را حل نماید. جبران این فاصله کمتر از 300 میلیون متر مکعبی به سرمایهگذاری خیلی بالایی نیاز دارد و در کوتاه مدت این ناترازی جبران نمیشود زیرا در حدود چندین میلیارد دلار هزینه دارد.
وی بیان داشت: از طریق این کمیسیون و ایجاد هم افزایی در استان ما بین اتاق بازرگانی، اتاق فکر استانداری، شورای راهبردی انرژی استان و … راه حل هایی به صورت کنترل و هدایت برای جبران عدم النفع تولید می بایست ارائه گردد.