اختلال دراجرای توافقنامه پاریس بعید است

 معصومه ابتکار روز سه شنبه در حاشیه مراسم روز جهانی مقابله با آثار جنگ بر محیط زیست در جمع خبرنگاران افزود: توافقنامه پاریس یک توافق چند جانبه بین المللی است و بعید می دانم کشوری بتواند در این توافق بزرگ جهانی و اراده ای که ملت ها برای حفظ کره زمین دارند، خللی ایجاد کنند.

دولت عراق با پایدار شدن شرایط ، نسبت به تعهد خود در زمینه گرد و غبارعمل کند
وی گفت:تاکنون درباره مهارگرد و غبار مذاکرات زیادی باعراق داشته ایم و این کشور باید بعد ازایجاد پایداری حتی به مقدار کم در دولت، به تعهدات خود در زمینه مقابله با این پدید عمل کند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: در حاشیه نشست مراکش با فوائد معصوم رییس جمهوری عراق دیدار و در مورد پدیده گرد و غبار مذاکره کردیم.
وی افزود: دراین دیدار از وی درخواست کردم تا به کانون های گرد و غبار داخل کشور عراق رسیدگی کند؛ زیرا این کانون ها آثار زیانبار و ناگواری برای کشور ما به همراه دارد و هوای شهرهای کشور به ویژه استان های غربی را تحت تاثیر قرار می دهد و سلامت اهالی منطقه را به خطر می اندازد.
ابتکار گفت: رییس جمهوری عراق قول داد موضوع را به طور جدی پیگیری کند، علاوه بر این یک سری توافقات اجرایی داریم که امیدواریم دولت عراق به یک پایداری برسد که بتواند در زمینه اجرایی کردن این توافقات وارد عمل شود.
وی با اشاره به نشست مراکش افزود: در حاشیه این نشست، نشست تخصصی درباره گرد و غبار برگزار شد که رییس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد و رییس برنامه عمران ملل متحد نیز حضور داشتند و در خصوص کانون های گرد و غبار که در اطراف کشور ما تشدید شده است، بحث و بررسی صورت گرفت.
ابتکارگفت: نشست مراکش برای اجرایی کردن توافق پاریس بود، توافق پاریس یک توافق مهم جهانی و بین المللی است و 195 کشور آنرا امضا کردند و اکنون نیز 120 کشور به طور رسمی به آن پیوسته اند و در ایران نیز تصویب شده و به زودی به صورت رسمی به آن خواهیم پیوست.
وی افزود: یکی دیگر از اهداف نشست مراکش پیدا کردن راه حل ها، ائتلاف های منطقه ای و بین المللی برای اجرایی کردن توافق پاریس برای تعیین برنامه های اقدام ملی و منطقه ای کشورها بود.
معاون رییس جمهوری تاکید کرد: در این نشست مساله گرد و غبار به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفت که امیدواریم با توجه به اهمیت مساله تغییر اقلیم و آثار آن بر اقتصاد، اجتماع و محیط زیست، بتوانیم هر چه زودتر برنامه ها را اجرایی کنیم.
هومان لیاقتی مدیر عامل مرکز صلح و محیط زیست نیز در این مراسم گفت: این مرکز در سال 1384 تاسیس شد و امروز هشتمین همایش روز جهانی مقابله با آثار جنگ بر محیط زیست را برگزار کرده است.
وی تاکید کرد: مساله جنگ و عدم صلح در میان ملل مختلف موجب بروز بسیاری از تخریب های زیست محیطی شده است ، نمونه بارز آن هشت سال جنگ تحمیلی است که اثرات محیط زیستی زیادی بر جای گذاشته که امروز در قالب توفان های گرد و غبار و خشک شدن تالاب ها خود را نشان می دهد.
وی افزود: بروز جنگ های جهانی اول و دوم نیز اثرات تخریبی فراوانی در ابعاد مختلف از جمله محیط زیست ایجاد کرده است.
لیاقتی افزود:مرکز صلح و محیط زیست با مشارکت سازمان حفاظت محیط زیست و پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی مراسم گرامیداشت روزجهانی مقابله با آثار جنگ برمحیط زیست را برگزار می کند.روزجهانی مقابله با آثار جنگ برمحیط زیست ششم نوامبراست که امسال با تاخیر در ایران برگزار می شود.
وی اظهار کرد:روز بین‌المللی جلوگیری از تخریب محیط زیست در جنگ و مناقشات مسلحانه، برای تاکید هرچه بیشتر بر تبعات مخرب زیست محیطی جنگ و اهمیت دادن به این موضوع نامگذاری شده است؛ عوارضی که در بیشتر موارد خساراتی جدی بر طبیعت برجای نهاده و غیر قابل جبران است.
مدیرعامل مرکز صلح و محیط زیست با اشاره به این که آثار تخریبی جنگ‌ ها بر در دنیا و به ویژه منطقه خاورمیانه روز به روز شدیدتر می‌ شود، افزود: محور اصلی این همایش ناآرامی‏ها در منطقه غرب آسیا و رشد پدیده گرد وغبار است.
وی با اشاره به اینکه در قرن حاضر با پیشرفت فناوری ‌های مدرن جنگی، خطرات و اثرات جنگ بر محیط زیست به شدت افزایش یافته است، خاطر نشان کرد: منطقه غرب آسیا با پدیده شوم تروریسم و داعش روبرو است که اثرات مخرب و پیامدهایی جدی و غیر قابل جبران بر محیط زیست کشورهای منطقه برجای گذاشته است که دامنه آن حتی در شمال آفریقا نیز مشهود است و در غرب آسیا بیش از همه گریبانگیر کشورهای دوست و برادر، عراق و سوریه است.
لیاقتی گفت: بر همین اساس، این همایش امسال به موضوع ناآرامی‏ها در منطقه غرب آسیا و رشد پدیده گرد و غبار و با حضور دیپلمات ‏ها، نمایندگان سازمان ملل و کمیته بین ‏المللی صلیب سرخ، نمایندگان کشورهای درگیر جنگ و اشغال، صاحبنظران و علاقمندان اختصاص دارد.
به گزارش ایرنا، مراسم روز جهانی مقابله با آثار جنگ بر محیط زیست با حضور معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ، صلاح الزواوی سفیر فلسطین، گری لوییس نماینده سازمان ملل متحد در ایران و چند تن از سفرای برخی کشورها در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا