تومورهای مغزی از کلسترول تغذیه می کنند
یافته های پژوهشگران نشان می دهد که سلول های تومورهای مغزی بدخیم از کلسترول تغذیه کرده و کلسترول مورد نیاز خود را از سلول های مجاور و سالم خود دریافت می کنند و در صورت عدم وجود کلسترول، این سلول ها قادر به تغذیه مناسب نبوده، ضعیف شده و تکثیر نمی شوند.
استراتژی قطع کلسترول در این سلول ها بسیار موثر بوده و در تک تک سلول ها ی تومورهای مغزی گلیوبلاستوما قابل مشاهده است. این درمان همچنین در مورد سایر تومورهای مغزی که در مغز تکثیر شده اند نیز قابل استفاده است.
پرفسور پاول میشل پژوهشگر ارشد این پروژه تحقیقاتی و استاد دانشکده پزشکی سن دیگو در ایالات متحده آمریکا در رابطه با موضوع فوق اعلام کرد: ما در آزمایش های انجام شده روی موش های آزمایشگاهی دریافتیم که قطع ورود کلسترول در سلول های GBM یا گلیوبلاستوما سبب نابودی تومورهای مغزی شده و عمر این موش ها بیشتر می شود.
لازم به توضیح است که سلول های گلیوبلاستوما به عنوان تهاجمی ترین و بدخیم ترین نوع سلول های تومور مغزی محسوب شده و درمان آن به سختی امکان پذیر است. بیشتر بیمارانی که به این نوع از تومورهای مغزی مبتلا می شوند حداکثر 14 ماه دوام اورده و در برخی موارد خاص تا 5 سال نیز توانسته اند عمر کنند.
پرفسور میشل در توضیح این موضوع افزود: استراتژی قطع کلسترول در این سلول ها بسیار موثر بوده و در تک تک سلول ها ی تومورهای مغزی گلیوبلاستوما قابل مشاهده است. این درمان همچنین در مورد سایر تومورهای مغزی که در مغز تکثیر شده اند نیز قابل استفاده است.
به گفته پزشکان ، سرطان و تومورهای مغزی در بزرگسالان تقریبا غیر قابل درمان بوده و در بیشتر موارد کشنده است، این موضوع به دلیل وجود ترکیبات بیوشیمیائی خاصی در سیستم مرکزی اعصاب (CNS) مشاهده می شود که بر اساس آن سلول های خونی مغز به مولکول ها و سلول های خاصی اجازه ورود به این بخش از بدن را می دهند. به همین دلیل بیشتر داروهای مورد استفاده در شیمی درمانی قابلیت رسیدن به سلول های مغزی و مبارزه با تومورهای ایجاد شده در مغز را پیدا نکرده و این موضوع سبب شکست خوردن درمان های فعلی سرطان مغز می شود.
این روش درمانی جدید که مبنی بر قطع کلسترول ورودی به سلول های تومور مغزی است، با توجه به حیاتی بودن این ماده در رشد و تکثیر این سلول ها، بسیار کاربردی محسوب شده و می تواند نوید بخش ارائه روش های درمانی بهتر برای بیماران مبتلا به تومورهای مغزی باشد.
شرح کامل این مطالعات و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره ژورنال تخصصی Cancer Cell منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
ترجمه: فاطمه کردی
No tags for this post.