آموزش فناوران برتر ایران در برلین
مدیر مرکز فن آفرینی نوتک know tech (مرکز توانمندسازی و شتابدهی به کسب وکارهای نوپا) روز سه شنبه در نشست مطبوعاتی اظهار داشت: به دنبال فراخوان تابستان امسال، 700 طرح و ایده از سراسر کشور دریافت کردیم که گزینش تیم های برتر از میان آنها طی چندین مرحله داوری صورت گرفت.
'حسین حیدری' افزود: هیات داوران برنامه که از اعضای هیات علمی دانشگاه های مطرح کشور همچون صنعتی شریف و تهران تشکیل شده است، ارزیابی 60 طرح نهایی را انجام داده و 30 طرح از میان آنها انتخاب کرده اند که مرحله 'پیش شتابدهی' و آموزش آنها در تهران و برلین به مدت سه ماه برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: بعد از گذراندن مرحله پیش شتابدهی، 15 طرح موفق انتخاب و وارد مرحله بازاریابی بین المللی می شوند که این مرحله، 6 تا 9 ماه به طول خواهد انجامید.
حیدری، بازه زمانی اجرای طرح توانمندسازی فناوران کشور را حدود 12 ماه عنوان کرد و گفت: انتظار داریم براساس خروجی این برنامه، 15 گروه بتوانند محصولات فناورانه خود را در ایران توسعه داده و بازاریابی ملی و بین المللی موفقی داشته باشند، 100 سرمایه گذار با ایده ها و طرح های توسعه یافته این مرکز آشنا شوند و 50 کارآفرین مستعد در کشور داشته باشیم.
وی به تفاهم نامه های همکاری مرکز فن آفرینی نوتک با مراکز نوآوری در برلین، استکهلم و رم اشاره کرد و درباره انتخاب برلین به عنوان میزبان دوره های آموزشی طرح توانمندسازی فناوران ایرانی توضیح داد: طبق رتبه بندی مراکز معتبر دنیا همچون 'کامپس' compass درباره استارتاپهای دنیا، اولین رده های استارتاپ عمدتا متعلق به شهرهای آمریکایی همچون سیلیکون ولی، نیویورک، لس آنجلس و بوستون است و ما با توجه به محدودیت های موجود، ترجیح دادیم این رویداد را در یکی از شهرهای اروپایی برگزار کنیم.
حیدری ادامه داد: درحال حاضر برلین، در میان شهرهای استارتاپی دنیا، بیشترین رشد را در ارزش پایانی استارتاپها دارد و از مناسبات خوبی در زمینه زیربناهای اقتصادی و سهولت کسب و کار با ایران داراست.
وی تصریح کرد: تیم های حاضر در این رویداد، شرکت های دانش بنیان خود را در داخل ایران تاسیس می کنند و ما فرآیند جذب سرمایه گذار خارجی و دسترسی آنها به بازارهای بین المللی را تسهیل خواهیم کرد.
رئیس هیات داوران برنامه توانمندسازی فناوران نیز با استناد به آمار مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی به پیش بینی بیکاری 36 درصدی فارغ التحصیلان دانشگاه ها در سال 1400 اشاره کرد و گفت: حمایت از برگزاری استارتاپها و ایجاد شرکت های دانش بنیان، یکی از مهم ترین راهکارهای ایجاد اشتغال پایدار و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان است.
'محمد دواتگر' افزود: در این برنامه ، مهم ترین هدف ما تشکیل گروه های کاری و ایجاد شغل برای صاحبان ایده های خلاقانه و نوآورانه و تاثیرات اجتماعی و اقتصادی ناشی از آن است.
وی خاطرنشان کرد: متقاضیان شرکت در این طرح از رده دانش آموزی تا استاد تمام دانشگاه از تهران تا شهرهای دور از مرکز را دربر می گیرد و حضور خانمها در آن قابل توجه است و ایده ها و طرحهای قوی در حوزه های مختلف همچون بیوشیمی، فناوری اطلاعات، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهندسی پزشکی و حتی آموزش ارائه شده است.
مرکز فن آفرینی نوتک که اغلب اعضای آن را اعضای هیات علمی و فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف تشکیل می دهند، اهداف مختلفی همچون حمایت از شکل گیری کسب و کارهای فناور ایرانی با محصولات و خدمات جهانی و ایجاد الگوهای موفق و مستقل برای نسل های بعدی کارآفرین کشور را دنبال می کند.
حمایت مالی از فن آفرینان برگزیده در این طرح از طریق جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی صورت می گیرد.