اجرای سند همکاری محیط زیستی از اول مهرماه در مدارس
کیومرث کلانتری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: چندی پیش یک دستورالعمل مدارس محیط زیستی با همکاری وزارت آموزش و پرورش تدوین و بعد از برگزاری جلسات متعدد به یک سند همکاری میان سازمان حفاظت محیط زیست و وزارتخانه های آموزش و پرورش و نیرو تبدیل شد.
وی ادامه داد: این سند در زمینه آموزش حفاظت محیط زیست و مدیریت مصرف منابع آب و انرژی در مدارس تهیه شده که آن را برای 105 هزار واحد آموزشی مدرسه ای در سراسر کشور تهیه کرده ایم و لازم الاجرا است.
وی افزود: حال ممکن است زیر ساخت اجرای آن در یک واحد آموزشی فراهم باشد و در یک واحد آموزشی دیگر فراهم نباشد بنابراین به تدریج این سند در مدارس اجرایی خواهد شد.
کلانتری تاکید کرد: آموزش، لازمه حفظ محیط زیست است بنابراین در این سند هم مدیریت منابع و هم استفاده از انژری های پاک و تجدید پذیر را دنبال می کنیم.
وی با بیان اینکه این عزم در سازمان حفاظت محیط زیست و وزارتخانه های آموزش و پرورش و نیرو ایجاد شده است گفت: دبیرخانه اجرای این سند تشکیل می شود تا نحوه اجرای آن را در مدارس رصد و پیگیری کند، از روند اجرای این سند نیز گزارشی تهیه می شود و به نظر رییس سازمان حفاظت محیط زیست و وزرای آموزش و پرورش و نیرو خواهد رسید.
مدیر کل دفتر آموزش سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: هدف ما در اجرای این سند بالا بردن سطح آگاهی از طریق آموزش است، آنچه امروزه در زمینه محیط زیست مشاهده می کنیم پیامد نبود آموزش است، به عنوان مثال اگر در 105 هزار واحد آموزشی روزانه یک لامپ خاموش شود، حجم زیادی از انرژی صرفه جویی خواهد شد که اجرای آن نیاز به آموزش صحیح دارد.
وی گفت: آموزش، هدف چهارم توسعه پایدار است بنابراین این سند در این راستا تهیه و اجرایی می شود زیرا هدف رسیدن به توسعه پایدار است و این سند به نوعی تحقق این هدف است.
کلانتری تاکید کرد: مهم این است که در بحث آموزش به یک ادبیات و زبان مشترک رسیده ایم و آن آموزش در فضاهایی مانند مدارس است زیرا این فضاها باید جلوتر از سایر فضاها نکات محیط زیستی را رعایت کنند و فراگیران در این فضاها آینده سازان کشور هستند.