رپورتاژ آگهی؛
آیا اولویت انتخاب رشته در قبولی تأثیر دارد؟

انتخاب رشته دانشگاه تصمیم مهمی است که باید آگاهانه گرفته شود. در این مقاله با اولویت‌بندی انتخاب رشته کنکور سراسری بیشتر آشنا می‌شوید.

انتخاب رشته برای قبولی در کنکور سراسری، دغدغه خیلی از داوطلبان است. خیلی‌ها این مقطع از تحصیل خود را یکی از مهم‌ترین مراحل زندگی خود می‌دانند. این تصور می‌تواند باعث فشارهای روحی و فکری زیادی شود و شما را از یک انتخاب تحصیلی درست باز دارد.
بنابراین بهترین راه، آگاهی دقیق از این مرحله مهم است. شما باید از توانایی‌ها و مهارت‌هایی که در طول 12 سال تحصیل در مدرسه به دست آورده‌اید به شناخت برسید. باید بدانید که به اندازه کافی توانمند هستید که برای اهدافتان تلاش کنید و به آنچه که می‌خواهید برسید. با چنین روحیه و شناختی است که می‌توانید یک انتخاب رشته خوب و آگاهانه داشته باشید.
ما در این مطلب به موضوع اولویت‌بندی رشته‌ها برای قبولی در دانشگاه با توجه به تغییرات روند برگزاری کنکور و تاثیر بالای سوابق تحصیلی، می‌پردازیم؛  تا پایان مطلب همراه ما باشید.

برای انتخاب رشته کنکور سراسری به علاقه، مهارت و استعداد خود توجه و رشته‌های موردنظرتان را به شکل اصولی اولویت‌بندی کنید.

نحوه اولویت‌بندی انتخاب رشته کنکور سراسری

به روز مهم و حساسی رسیده‌اید. قرار است با یک انتخاب رشته درست و حساب‌شده، ثمره 12 سال تلاش و آموزش را ببینید. بنابراین نمی‌توانید انتخاب‌های سرسری و بی‌هدفی داشته باشید. شما باید به مسیری که تا الان طی کرده‌اید به‌خوبی نگاه کنید و برای آینده به‌درستی تصمیم بگیرید. اما سؤالی که اینجا مطرح می‌شود، این است که چگونه می‌توان با انتخاب درست در یک رشته خوب در دانشگاه تحصیل کرد؟!
قبل از هر چیز بیاییم ذهنیت خوبی نسبت به انتخاب رشته کنکور سراسری پیدا کنیم. داوطلبان خوب و بااستعداد زیادی بوده‌اند که انتخاب رشته خوبی نداشتند و در دوران تحصیل یا بعد از آن مجبور به تغییر رشته شدند. اگرچه تغییر رشته برای آن‌ها راحت و کم‌هزینه نبود، اما با انتخاب اشتباه، زندگی برای آن‌ها به پایان نرسید. پس نگرانی‌‌ها را کنار بگذارید و با توجه به نکات بعدی رشته محل‌های موردنظرتان را انتخاب کنید.
نکاتی که باید برای تعیین اولویت‌های تحصیلی خود در دانشگاه به آن توجه کنید، عبارت‌اند از:

بعد پیدا کردن کد رشته محل‌های موردنظرتان، باید آن‌ها را اولویت‌بندی کنید. برای این کار باید آن‌ها را به سه گروه تقسیم کنید:

نخست باید به سراغ رشته محل‌هایی بروید که پذیرش در آن‌ها کار دشواری است؛ اگر قبول شوید، فوق‌العاده است. شما باید شانس خود را برای قبولی در این رشته‌ها امتحان کنید؛ چون انتخاب‌های زیادی دارید. بعد از مشخص کردن تکلیف کد رشته محل‌های رؤیایی، به سراغ کد رشته محل‌های واقع‌بینانه بروید. انتخاب‌های واقع‌بینانه، آن‌هایی هستند که با رتبه کسب‌شده‌ی شما در کنکور سراسری، قبولی در آن‌ها امکان‌پذیر است. همچون گروه نخست، اولویت‌بندی را با بهترین و بالاترین رشته محل‌ها شروع کنید، آن‌هایی که سخت‌تر پذیرفته می‌شوید. سپس به سراغ کد رشته محل‌هایی دردسترس‌تر بروید.
کد رشته محل‌های بدبینانه، انتخاب‌هایی هستند که قبولی شما در آن‌ها قطعی است و باید به ترتیب از رشته‌ای که قبولی در آن‌ها سخت‌تر از بقیه است تا رشته‌های آسان‌تر، اولویت‌بندی شوند.

تعداد اولویت‌های انتخاب رشته کنکور سراسری

اکنون که کد رشته محل‌ها را اولویت‌بندی کردید، وقت واردکردن آن‌ها در فرم مربوطه است. بهتر است این کار طبق اصول مشاوره انتخاب رشته باشد. شما باید بدانید هر داوطلب حق انتخاب 150 کد رشته را دارد. بنابراین بهتر است نهایت استفاده را از این فرصت ببرید و تمام 150 انتخاب خود را انجام دهید.
استفاده‌ی کامل از حق انتخاب رشته، مزیت‌های زیادی دارد:

  • افزایش شانس قبولی: این‌طوری، انتخاب‌های بیشتری کرده‌اید و شانس بیشتری برای قبولی در دانشگاه دارید.
  • انعطاف‌پذیری بیشتر: وقتی از حق انتخاب خود به طور کامل استفاده کنید، اگر در یک رشته قبول نشوید، شانس پذیرش در رشته‌های دیگر را دارید.
  • افزایش اطمینان و آرامش خیال: با پر کردن تمامی 150 جای خالی کد رشته محل‌ها، نگرانی‌ کم‌تری برای قبولی در دانشگاه خواهید داشت.
  • کسب دانش و اطلاعات بیشتر: شما برای انتخاب تحصیلی خوب، باید درباره‌ی رشته‌های مختلف تحقیق کنید.

باید رشته‌های مختلف را از جنبه‌های مختلف بررسی کنید. وقتی دامنه انتخاب رشته شما، به 150 انتخاب برسد، باید تحقیقات کامل‌تری انجام دهید. بدین ترتیب دانش بیشتری به دست می‌آورید و اولویت‌بندی را دقیق‌تر انجام می‌دهید.

نحوه بررسی انتخاب رشته توسط سازمان سنجش

سازمان سنجش کشور، فرم انتخاب تحصیلی داوطلبان ورود به دانشگاه را از بالا به پایین بررسی می‌کند. یعنی اگر شما در رشته محل بالاتر پذیرفته شوید، امکان تحصیل در رشته‌ محل‌های پایین‌تر را نخواهید داشت. بنابراین بهتر است رشته محل‌های بهتر و رؤیایی‌تر را در اولویت انتخاب قرار دهید.

جمع‌بندی

در کل شما برای انتخاب رشته باید به چیزهای مختلفی مثل علاقه، بازار کار، امکان ادامه تحصیل در رشته موردنظر و… فکر کنید. بعد از اینکه رشته یا رشته‌های موردعلاقه خود را پیدا کردید، آن‌ها را اولویت‌بندی کنید. این اولویت‌بندی باید بر اساس درجه سختی، از سخت‌ترین و رؤیایی‌ترین کد رشته محل تا آسان‌ترین و محتمل‌ترین انتخاب باشد. باید بدانید حق انتخاب 150 کد رشته محل را دارید. البته اگر نیاز به مشاوره انتخاب رشته نیاز داشتید، به رسانۀ دیجیتال تیزلند سربزنید.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا