تدوین اطلس کاربردی گیاهان دارویی خراسان جنوبی
رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به تدوین اطلس کاربردی گیاهان دارویی استان توسط این واحد، افزود: توسعه فناوری های نوین جهت افزایش ماندگاری و میکروبزدایی از محصولات استراتژیک استان در راستای بهبود وضعیت صادرات این محصولات اشاره کرد از برنامه های آتی این واحد است.
به گزارش سیناپرس؛ سیدمحمدحسین سیدکاشی رییس این واحد در خصوص دستاوردهای شاخص و امیدآفرین جهاددانشگاهی در بازه زمانی یک سال گذشته، اظهار کرد: در حوزه آموزش برگزاری دورههای آموزشی در راستای شناسایی و اشتغال زایی محصولات استراتژیک استان در قالب مرکز مشاوره و کارآفرینی، در حوزه فرهنگی برگزاری جشنواره شعر “ابن حسام” و جشنواره “چارقد”، در حوزه پژوهشی ثبت اختراع پودر فوری نوشیدنی ضد سرفه عناب فاقد شکر و دستیابی به دانش فنی بسته بندی عناب تازه با استفاده از تکنولوژیهای جدید از جمله اقدامات اخیر است.
وی با اشاره به تولید نوشیدنی هیدروژلی عناب با خاصیت ضد سرفه، گلو درد و سرماخوردگی و ثبت اختراع نوشیدنی رژیمی زرشک حاوی لبو موثر بر کبد چرب و تولید پوشش خوراکی از عصاره گلبرگ زعفران و عناب جهت افزایش زمان ماندگاری زرشک تازه تحت شرایط اتمسفر اصلاح شده، بیان کرد: ثبت اختراع مکمل غذایی حاوی عناب ضد یبوست، ثبت اختراع تولید میان وعده رژیمی و رفع کم خونی عناب مغزدار، دستیابی به پروتکل کاهش میزان چروکیدگی و ترک خوردگی عناب خشک، تدوین اطلس کاربردی گیاهان دارویی خراسان جنوبی با هدف استفاده از دانش بومی و سنتی موجود برای تولید فرآوردهها و داروهای گیاهی انسانی و دامی، دستیابی به فرمولاسیون آفتکش گیاهی برای کنترل آفت سنک عناب در خراسان جنوبی از دیگر اقدامات مهم بوده است.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی از دستیابی به دانش فنی تولید پودر عصارههای گیاهی (زنیان، رازیانه، زرشک و بومادران جنوبی) با روش غیرحرارتی و مطابق با استانداردهای بین المللی به منظور جلوگیری از صادرات مواد خام گیاهی و استخراج بربرین از ضایعات سرشاخه های زرشک، و ثبت اختراع سرکه زرشک فراسودمند خبر داد و گفت: بررسی موانع و دلایل عدم موفقیت و ایجاد صنایع غذایی در استان و ارائه راهکارهای عملیاتی و انتخاب طرح شکلات فراسودمند عناب، طرح پودر فوری نوشیدنی ضد سرفه عناب فاقد شکر و طرح آفتکش گیاهی برای کنترل آفت سنک عناب به عنوان ۱۰ طرح برتر در رویداد تجاریسازی «تانا تا ثریا» از فعالیتهای شاخص است.
سیدکاشی ادامه داد: جهاددانشگاهی از تمام ظرفیت خود برای ایجاد فناوری و تولید دانش فنی در جهت رشد تولید داخلی استفاده میکند و در کشور جوانان نخبه و با استعدادی هستند که میتوانند با اتکا به توان علمی خود مشکلات کشور را برطرف کند.
وی افزود: در جهاددانشگاهی به واسطه داشتن مراکز آموزش و پژوهشی پرورش دهنده نسل نواندیش و مبتکر و آینده ساز کشور، زبده ترین نخبگان علمی کشور ( اعم از استاد و دانشجو ) حمایت و هدایت میشوند. از جمله طرحهای اجرا شده در جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی، طرح ملی ایران مرز پرگهر است که با هدف تقویت روحیه خودباوری و تحقق شعار «ما میتوانیم » ویژه دانشگاهیان و نخبگان دانشگاهی سراسر کشور به منظور آشنایی آنها با مواریث فرهنگی، تمدنی و طبیعی، پروژههای ملی و توانمندیهای صنعتی، اقتصادی، علمی- آموزشی و زیربنایی کشور برگزار شده است.
وی بیان کرد: علاوه بر آن جهاددانشگاهی با داشتن مرکز تحقیقاتی و اعضای جوان و توانمند و پژوهشگران متخصص پذیرای ایدههای فناورانه جوانان مبتکر کشور است و در راستای تحقق شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» طبق منویات رهبر معظم انقلاب با اعتقاد بر اینکه خودباوری زیربنای عظمت و اقتدار انسان ها، ملت ها و دولت ها و راه رسیدن به عزت، شرافت، پیشرفت و توسعه فرد و جامعه است، گام بر می دارد.
سیدکاشی با اشاره به مهمترین طرح های آینده این واحد سازمانی با تکیه بر مدیریت جهادی در پاسخگویی به نیازهای استان یا سطح جامعه، تصریح کرد: شناسایی نیازهای حال حاضر کشور و بررسی مزیت های رقابتی استان، نیازهای جامعه و صنعت جزو اهداف پیش روی این واحد سازمانی است و بر مبنای آن، برنامه ریزی و هدفگذاری می شود.
وی ادامه داد: طرح های پژوهش محور آتی با تکیه بر رفع نیاز های استان و کاهش چالش های موجود با استفاده از پتانسیل های پژوهشی و آموزشی این واحد انجام خواهد گرفت. برای مثال می توان به توسعه فناوری های نوین جهت افزایش ماندگاری و میکروبزدایی از محصولات استراتژیک استان در راستای بهبود وضعیت صادرات این محصولات اشاره کرد که حوزه پژوهش جهاددانشگاهی به آن توجه ویژه دارد.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: تجاریسازی و صادرات محصولات دانش بنیان با فناوری بالا به دلیل نقش تأثیرگذار بر ایجاد ارزشافزوده و ارزآوری، برای اقتصاد ملی دارای اهمیت است و تولید دانش فنی فرآوردههای نوآورانه دارای مزیت های تغذیهای و دارویی در جهاددانشگاهی با هدف تجاریسازی آنها انجام میپذیرد.
سیدکاشی ادامه داد: ماموریت واحد خراسان جنوبی با محوریت محصولات مزیت دار منطقه و گیاهان دارویی تعریف شده است. عناب، زرشک و زعفران محصولات استراتژیک خراسان جنوبی هستند و در سال های اخیر با هدف رفع چالشهای محصولات استراتژیک استان بهینه سازی تولید و فرآوری گیاهان دارویی استراتژیک در دستور کار جهاددانشگاهی خراسان جنوبی قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در این راستا مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی با عنوان “بیرناب” در مجموعه ۱۴ هکتاری مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی با هدف خلق ثروت از مزیتهای منطقه ای “عناب، زرشک، زعفران” در سال ۱۳۹۸ تاسیس و زیر نظر متخصصان و کارشناسان این مجموعه به ارایه خدمات آموزشی، مشاوره، پژوهشی، تولید فرآورده و فروش برای کشاورز می پردازد.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: فرآوری محصولات خام کشاورزی امکان خلق ارزش افزوده و بهره وری از منابع را فراهم می آورد و آسیبپذیری این محصولات و همچنین میزان ضایعات کشاورزی را کاهش می دهد.
سیدکاشی اظهار کرد: توسعه اقتصاد دانش بنیان، هم یک ضرورت و هم یک فرصت برای رشد و توسعه اقتصادی استان محسوب می شود. از اینرو با شتاب گرفتن پیشرفت دانش در کشور، انتظارهای جامعه و صنعت از مراکز تحقیقاتی مانند جهاددانشگاهی بیشتر از گذشته نمایان می شود.
وی یادآور شد: حمایت از کارآفرینی و ایجاد بستر مناسب برای تجاریسازی ایدهها و انتقال فناوریهای تولید شده به صنعت جزء برنامههای جهاددانشگاهی است و در این راستا هم فعالیتهای زیرساختی خوبی در حوزه تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان در جهاددانشگاهی خراسان جنوبی در حال اجراست.
No tags for this post.