افزایش برداشت سیب زمینی با استفاده از نانوذرات آهن
به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری، محققان دانشگاه ناتینگهام موفق شدند با استفاده از نانوذرات، میزان تولید سیب زمینی را افزایش دهند. این گروه تحقیقاتی نشان دادند که افزودن نانوذرات آهن و کلسیم هم می تواند میزان تولید سیب زمینی را افزایش دهد و هم از سویی باعث یکنواخت شدن ابعاد محصولات می شود. یکی از مزایای این روش آن است که گل دهی گیاه سیب زمینی را افزایش داده و زمان آن را به دو هفته تقلیل می دهد.
دیویس از محققان این پروژه می گوید: نانوذرات می توانند میزان محصولات کشاورزی را افزایش دهند. کم خونی در رژیم غذایی مشکل بزرگی در جهان است، به طوری که سالانه ۴۶ درصد از مردم جهان را تحت تأثیر قرار می دهد. سیب زمینی مملو از آهن است که می تواند نقش مؤثری در رفع این مشکل داشته باشد. غنی سازی سیب زمینی هزینه کمی داشته و می توان با روشی ایمن نیازهای بدن را با آن تأمین کرد.
بسیاری از خاک ها دارای آهن فراوانی هستند، اما به راحتی در اختیار گیاه قرار نمی گیرند. استفاده از کودهای آهن دار نیز پرهزینه و مزایای آن محدود است.
این گروه تحقیقاتی ابزاری ساختند که می تواند تا یک کیلوگرم در ساعت نانوذرات آهن تولید کند که با استفاده از آن می توان محصولات کشاورزی بهتری تولید کرد.
اکسیدآهن یا اکسید فریک با فرمول شیمیایی Fe2O3 یکی از اشکال سه گانه آهن است که در این پروژه به صورت نانوذرات در فاز آبی ایجاد شده است. این محلول به سادگی برای آبیاری گیاه مورد استفاده قرار می گیرد.
این گروه آزمایش های سم شناسی متعددی روی این نانوذرات انجام دادند و در نهایت نشان دادند که این نانوذرات به خاک اطراف ریشه چسبیده و به سختی وارد آب های زیرزمینی می شوند. بنابراین، مشکل آلودگی محیط زیست در آن ها وجود ندارد.
این گروه روی نانوذرات روی (Zn) و کلسیم برای بهبود کیفیت محصولات کشاورزی از جمله سیب زمینی کار می کنند.