خشکیدن58درصدآب زیرزمینی چهارمحال وبختیاری

 قاسم سلیمانی دشتکی روز شنبه در همایش تحلیل خشکسالی چهارمحال و بختیاری و پیش بینی فصلی بارش و دما افزود: برخلاف اینکه سالها عنوان می شد چهارمحال و بختیاری تامین کننده 10 درصد منابع آب شیرین کشور است اما خشکسالی های اخیر وضعیت منابع آبی این استان را در مرز بحران قرار داد، به گونه ای که منابع موجود به سختی جوابگوی نیاز مردم این استان است.
وی ادامه داد: در ابتدای دولت یازدهم 220 روستا، شهر و ناحیه صنعتی در استان با تانکر آبرسانی می شد در حالی که طی سه سال اخیر آبرسانی به 180 روستا با لوله کشی انجام شد، اما همچنان مناطقی از استان با مشکل تامین آب شرب مواجه هستند.
سلیمانی دشتکی، با اشاره به ممنوعه شدن هشت دشت از 11 دشت این استان، تصریح کرد: افت آب در سفره های آب زیرزمینی دشت های استان به طور میانگین بالای 25 متر است و چنانچه برای این مشکل راهکاری اندیشیده نشود به زودی این استان با بحران بی آبی مواجه می شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری، توسعه طرح های آبخیزداری را از مهمترین راهکارهای مدیریت خشکسالی در استان عنوان کرد و گفت: باید با یک عزم ملی و تخصیص اعتبار لازم طرح های آبخیزداری و آبخوان داری را در استان توسعه داد.
سلیمانی دشتکی لازمه انتقال آب به استانهای همجوار را حفظ و تقویت منابع آبی چهارمحال و بختیاری دانست و افزود: مدیران ملی و استانی باید تلاش کنند تا دشت های این استان حفظ و منابع آبی آن با طرح های آبخیزداری و آبخوان داری احیا شود چراکه در غیر اینصورت نه تنها این استان، بلکه سایر استانهای کشور با بحران شدید آبی مواجه می شوند.
وی خاطرنشان کرد: ما علاقه داریم که نیاز آبی استانهای همجوار تامین شود اما به نظر می رسد اگر به جای حفر تونل به فکر تقویت و احیای منابع آبی این استان باشند زودتر به نتیجه برسند.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری، نیز در این همایش از کاهش 16 درصدی میانگین بارندگی در این استان نسبت به دوره مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: به این ترتیب این استان در آستانه ورود به نهمین سال متوالی خشکسالی قرار گرفته است.
مهرداد قطره سامانی، با بیان اینکه این استان با چالش منابع آبی پایدار مواجه است، تصریح کرد: 19 اسفند سال گذشته به سبب افزایش بی سابقه دما منابع برف استان به طور کامل آب شد که این موضوع پدیده خشکسالی را در استان تشدید کرده است.
به گزارش ایرنا،وی، با بیان اینکه کم آبی چهارمحال و بختیاری استانهای همجوار را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد، افزود: آسیب پذیری چهارمحال و بختیاری به واسطه ارتفاع زیاد و شیب تند بیشتر از استانهای دیگر است از همین رو مهار خشکسالی و حفظ منابع آب موجود از اهمیت بالایی برخوردار است.
همایش یک روزه تحلیل خشکسالی استان چهارمحال و بختیاری و پیش بینی فصلی بارش و دما روز شنبه با حضور رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی و جمعی از مدیران و کارشناسان حوزه آب در شهرکرد برگزار شد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا