بررسی وضعیت طرح‌های پژوهشی کشور نظام‌مند می‌شود

 داشبورد مدیریتی طرح‌های پژوهشی، با بهره‌گیری از فناوری هوش سازمانی از گنجینه اطلاعات سامانه سمات ملی بهره می‌برد و بخشی از رصدخانه پژوهش و فناوری ایرانداک و ابزاری مدیریتی و راهکاری تصمیم‌یار در حوزه علم، پژوهش و فناوری کشور است.

سامانه مدیریت اطلاعات تحقیقاتی ملی (سمات ملی) که در سال 1385 راه‌اندازی شده، جایگاه داده‌های علمی و پژوهشی تولید شده در داخل کشور است و این شبکه اطلاعاتی ابزار و جایگاهی را برای یکپارچه‌سازی اطلاعات پژوهشگران، سازمان‌ها و نهادها و نشریات علمی کشور فراهم می‌آورد و قراردادهایی مانند نام پدیدآوران، نامه نشریه‌ها و… را دریافت می‌کند.

همچنین پیاده‌سازی داشبورد مدیریتی طرح‌های پژوهشی کشور با ساده‌سازی و ایجاد درک سریع دیداری، برجسته‌سازی نقاط کلیدی و حذف جزئیات درباره وضعیت طرح‌های پژوهشی کشور، تصمیم‌گیری درباره این موضوع را برای سیاست‌گذاران آسان‌تر می‌کند.

گفتنی است، کاربرد این داشبورد در سطح ملی است زیرا امکان بازبینی کلی و سریع وضعیت طرح‌های پژوهشی کشور را فراهم می‌سازد و به مدیران برای سیاست‌گذاری‌ها کمک شایانی می‌کند.

افزون‌بر این، بهره‌گیری از فناوری هوش سازمانی، امکان گزارش، نمایش، تحلیل و مقایسه آماری طرح‌های پژوهشی را بر پایه معیارهایی چون دوره‌های زمانی اجرای طرح، شمار طرح‌های پژوهشی، اعتبار طرح‌ها، سازمان‌های ثبت‌کننده و همچنین کمیسیون‌های تخصصی بررسی‌کننده طرح‌ها به دست می‌دهد.

داشبورد مدیریتی طرح‌های پژوهشی با بیش از 30 شاخص و در شش زیر صفحه یک نگاه، شمار طرح‌های پژوهشی، اعتبارات، نقشه، نگاه مقایسه‌ای و جدول گزارش‌ساز طراحی شده است.

گفتنی است، «داشبورد مدیریت طرح‌های پژوهشی» را پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با پشتیبانی دبیرخانه شورای‌عالی عتف و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور طراحی و پیاده‌سازی کرده است و این داشبورد دوشنبه یکم شهریور ماه 1395 در تالار سخن ایرانداک رونمایی می‌شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا