ساخت سازه جدید برای توربین های بادی شناور
اخیرا شرکت ایرلندی گزال (Gazelle) نسل سوم یک طرح جدید و جذاب سکوی بادی شناور را معرفی کرده و می گوید که این سازه می تواند توربینهای دریایی عظیم تا ظرفیت ۲۰ مگاوات را تثبیت کند.
به گزارش سیناپرس، همانطور که قبلاً بارها مطرح شده، بادهای فراساحلی فرصتی عظیم برای تولید انرژی پاک است، اما برخی از بهترین منابع در آبهای عمیق هستند، جایی که فرو رفتن یک محور مستقیم در بستر دریا بسیار گران و دشوار می شود.
سکوهای دریایی شناور یک جایگزین ارائه می دهند، اما دارای چالش های مهندسی بسیار زیادی هستند. به عنوان مثال، یک توربین دریایی معمولی ۱۴ مگاواتی، ممکن است یک ناسل ۵۰۰ تنی را در بالای یک برج ۱۳۰ متری قرار دهد و سه پره کربنی به طول ۱۰۸ متر را با نیروی کامل بچرخاند.
شرکت گزال معتقد است؛ راه حلی برای این موضوع دارد. این شرکت می گوید: پلتفرم ظاهری عجیب آن تا حدودی تلاقی بین دو رویکرد دیگر برای باد شناور بوده و تلفیقی از طراحیهای سکوی نیمه شناور و پایه کششی است.
سکوی بادی شناور نسل جدید این شرکت از سه طرف به کف دریا متصل می شود. کابلها از بند کف دریا بالا آمده و از روی سازه شناور بالا می آیند تا روی بازوهای چرخان بچرخند و به وزنه تعادل سنگینی که در زیر سکو معلق است، متصل می شوند.
به گفته این شرکت، این سازه یک سیستم غیرفعال ایجاد می کند که قادر به متعادل کردن حرکات موج و جزر و مد و همچنین نیروهای عظیم باد از طریق اهرم غول پیکر برج توربین است و باعث کاهش حرکات شیب و بهبود کارایی می شود. شرکت گزال ادعا می کند که پلت فرم به دست آمده بسیار کوچکتر و سبک تر از یک طرح معمولی نیمه شناور است، بنابراین استفاده از فولاد را تا ۷۰ درصد کاهش داده و حدود ۳۰ درصد هزینه کمتری دارد. سیستم پهلوگیری دینامیک آن نیز ۸۰ درصد کمتر از یک سکوی پایه کششی معمولی، بار کمتری را بر روی بندهای کف دریا قرار می دهد و شیب را زیر یک درجه نگه می دارد و در عین حال امکان حرکت به سمت بالا و پایین را فراهم می کند.
گزال می گوید:این ساختار نسبتاً سبک وزن و ارزان می تواند برای تحمل توربینهایی تا اندازه ۲۰ مگاوات در مقیاس باشد و معتقد است که ساخت، یدک کشی و استقرار آن آسان است و به تجهیزات تخصصی، جرثقیل یا امکانات بندری نیاز ندارد.
گفتنی است که ادعاهای فوق، در آزمایش مقیاس کوچک در یک مخزن موج در موسسه هیدرولیک زیست محیطی دانشگاه کانتابریا در اسپانیا تأیید شده است. به گفته مقامات این شرکت، این سازه یک طراحی مکانیکی جالب است که تولید انرژی کم هزینه را هدف قرار می دهد.
مترجم:مهگل غفاری
منبع: newatlas
No tags for this post.