وجود آب در مهره های شیشه ای موجود در سطح ماه
یافته های جدید پژوهشگران حوزه ستاره شناسی نشان می دهد: دانه های شیشه ای که از خنک شدن مواد ذوب شده روی سطح ماه به بیرون پرتاب شده و در سراسر قمر زمین پراکنده شده اند، می توانند مقادیر قابل توجهی آب را ذخیره کرده باشند.
به گزارش سیناپرس، یافته های جدید کاوشگر ماهنورد چینی نشان دهنده وجود منبع غیر منتظره ای از آب در ماه است. این یافته ها، در نتیجه تجزیه و تحلیل نمونه های ماموریت Chang’e-5 چین، نشان می دهد که خاک سطح ماه حاوی مقدار بیشتری آب مشتق شده از باد خورشیدی نسبت به آن چه قبلاً تصور می شد، است.
اگرچه زمانی تصور می شد که ماه خشک است، اما تجزیه و تحلیل نمونه های جمع آوریشده در طول مأموریت های آپولو نشان داد که مقداری آب به صورت بقایای به دام افتاده در مواد معدنی داخل ماه و مدارگرد ها وجود دارد و مطالعات متعددی تا امروز وجود آب را در سراسر سطح ماه شناسایی کرده اند. از منظر ستاره شناسان، تصور می شود که برهم کنش باد خورشیدی با مواد سطحی می تواند آب تولید کرده و چرخه آب را در سطح ماه حفظ کند. با این حال، هنوز هیچ مخزنی از آب های سطحی ماه شناسایی نشده است.
طی این مطالعات جدید، دو پژوهشگر ارشد چینی به نام های هجیو هوی (Hejiu Hui) و سن هو (Sen Hu) با کمک همکارانشان محتوای آب درون دانه های شیشه ای تولید شده در اثر برخورد خاک های سطحی ماه با امواج خورشیدی را که از نمونههای خاک ماه به دست آمده توسط کاوشگر Chang’e-5 استخراج شده بود، تجزیه و تحلیل کردند. آن ها آب ذخیره شده در مهره های طبیعی شیشه ای سطح ماه شناسایی کردند که با منشا باد خورشیدی سازگار است. علاوه بر این، توزیع آب در درون دانههای منفرد نشان می دهد که آب می تواند به سرعت در دانه های شیشه ای از طریق انتشار، در بازه های زمانی تنها چند سال جمع شده و به سرعت آزاد شود. محققان پیشنهاد می کنند که این یک مکانیسم شارژ کارآمد برای هدایت چرخه آب فعال در سطح ماه است.
به گزارش سیناپرس، نویسندگان این مطالعه پیشنهاد می کنند که آب به دام افتاده در مهره های شیشه ای ضربه ای می تواند منبع آب بالقوه ای برای اکتشافات ماه در سال های آینده باشد که استخراج آن نسبتاً آسان است. آن ها به این نتیجه رسیدند که مهره های شیشه ای ممکن است مخازن آب مشابهی را روی دیگر اجسام بدون هوا میزبانی کند.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Geoscience منتشر شده است.
مترجم: نیروانا محمدحسینی
منبع: natureasia
No tags for this post.