شکار سیارک های تهدید کننده زمین با رادار فضایی جدید

نسل جدید رادار در تلسکوپ گرین بنک نماهای بی سابقه ای از منظومه شمسی را ارائه می دهد و این فناوری همچنین برای کنترل ترافیک هوایی، تله‌ های سرعت بزرگراه و پیش‌ بینی آب ‌و هوا مفید است.

به گزارش سیناپرس، ستاره شناسان از این رادار برای کاوش در سیارات و سیارک های اطراف ما استفاده کرده اند و سرعت آنها را در حین چرخیدن به دور خورشید و تصویربرداری از جزئیات سطح آنها اندازه گیری می کنند.

ابزاری جدید با ارائه قابلیت ‌های رادار نجومی دقیق‌تر از پیش، نوید افزایش این قابلیت علمی را می ‌دهد. تیم پشتیبان یک سیستم راداری پیشگام در تلسکوپ گرین بنک در ویرجینیای غربی اولین نتایج خود را منتشر کرد و جزئیات بی سابقه ای را درباره ماه فاش کرده و یک سیارک نزدیک به زمین را نیز کشف کرد. فلورا پاگانلی (Flora Paganelli) دانشمند پروژه در بخش راداری رصدخانه ملی رادیویی نجوم (NRAO) می‌ گوید: سیستم راداری جدید این تلسکوپ که نسل بعدی رادار (ngRADAR) نامیده می ‌شود، نتایجی فراتر از انتظار را به دست آورد.

به گفته پاگانلی، سیستم‌ های رادار امواج رادیویی را ارسال می کنند که پس از برخورد به اجسام مجاور منعکس می ‌شوند. با بازگشت امواج به آشکارساز، بسته به مسافتی که طی کرده ‌اند، در زمان‌ های متفاوتی به گیرنده می ‌رسند.

با استفاده از این اطلاعات، دانشمندان می توانند تصویری از جسم را بازسازی کرده یا سرعت آن را اندازه گیری کنند. اگرچه در زمین، دستگاه ‌های رادار اغلب دستی هستند، اما یک نسخه بزرگ‌تر و قدرتمندتر در یک تلسکوپ رادیویی عظیم می ‌تواند امواج خود را به فراسوی سیارات بفرستد و سیارک‌ها را رصد کند.

به گزارش سیناپرس، سیستم نسل بعدی رادار تلسکوپ گرین بانک از یک آنتن فرستنده بزرگ استفاده می کند و از آرایه خط پایه بسیار طولانی تلسکوپ های رادیویی که در سراسر ایالات متحده، هاوایی و ویرجین پخش شده است، بهره می برد.

مترجم: مهدی فلاحی پناه

منبع: scientificamerican

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا