سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛
افزایش ۴۰ درصدی بیماران هپاتیت A و E
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در نیمه اول سال ۱۴۰۱ در مجموع ۷۲۷ مورد بیمار مبتلا به هپاتیت A و E شناسایی و گزارش شده که نسبت به ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰، ۴۰ درصد افزایش داشته است.
شهنام عرشی روز سه شنبه در گفتگو با ایرنا افزود: از مجموع ۷۲۷ بیمار مبتلا به هپاتیت، ۲۱۶ مورد این تشخیص از نظر آزمایشگاهی قطعی بوده است و حدود ۶۲ درصد آنها ساکن مناطق روستایی هستند.
وی اظهار داشت: ۵۳ درصد از موارد بیماری در مردان رخ داده و از لحاظ تفکیک گروه سنی، ۳۴ درصد موارد مربوط به گروه پنج تا ۹ سال، ۲۰ درصد ۱۰ تا ۱۴ سال و ۱۷ درصد مربوط به گروه سنی تا چهار سال است، ۲۲ درصد موارد سابقه تماس با مورد مظنون یا قطعی هپاتیت و در ۴۷ درصد موارد مصرف آب آشامیدنی غیر ایمن ذکر شده است.
عرشی تصریح کرد: شایعترین علامت بیماری هپاتیت، زردی ۶۸ و درد شکم حدود ۶۷ درصد است و رعایت بهداشت دست و شستشوی صحیح دست ها به ویژه بعد از اجابت مزاج، قبل از تهیه و صرف غذا، استفاده از توالت بهداشتی و دفع بهداشتی فاضلاب، استفاده از آب آشامیدنی ایمن و بهداشتی، شستشو و ضد عفونی صحیح میوه و سبزیجات از جمله اقدامات اصلی جهت پیشگیری از ابتلا به انواع بیماریهای منتقله از آب و غذا، شامل هپاتیتهای A و E است.
به گزارش ایرنا، هپاتیت بیماری التهاب کبد است. بیماری که باعث ایجاد درد و تورم در داخل بافت کبد میشود.
ویروس هپاتیت A از راه دهان یا مدفوع منتقل میشود. این ویروس ابتدا با مواد غذایی یا آب وارد روده شده و سپس در آنجا تکثیر میشود. ویروس از طریق روده وارد کبد میشود و در آنجا نیز مجدداً تکثیر شده و باعث تورم کبد میشود. سپس این ویروسها از راه کبد وارد کیسه صفرا شده و از طریق ترشحات صفراوی، مجدداً وارد روده شده و از بدن خارج و آلودگی را با خود به محیط بیرون منتقل میکنند. راههای انتقال این ویروس نوشیدن آب آلوده، خوردن غذای آلوده و تماس با فرد آلوده است.
بیماری هپاتیت E نیز نوعی عفونت کبدی و ناشی از ورود ویروس HEV به بدن است. این ویروس در کشورهای در حال توسعه شایع بوده و از طریق نوشیدن آب آلوده، مدفوع و از طریق تماس دهانی منتقل میشود.
No tags for this post.