نمایش دستاوردهای جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس

در نخستین همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس و نمایشگاه جنبی آن طرح ها و دستاوردهای جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس به نمایش گذاشته شد و در ادامه کتاب «دفاع دانش بینان» که به نوعی کارنامه طرح‌های سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف در حوزه دفاعی ۱۳۶۰-۱۳۷۹ است رونمایی شد.

امروز سه شنبه 15 آذر ماه موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شاهد برگزاری نخستین همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس بود که با حضور جمعی از مسئولان عالی‌رتبه لشکری و کشوری افتتاح شد.

از موضوعات حایز اهمیت در دوران دفاع مقدس که همیشه مورد تاکید رهبر انقلاب نیز است بهره گیری علوم و فناوری‌های روز در طراحی عملیات‌ها و اداره صحنه جنگ در ابعاد مختلف رزمی، پشتیبانی خدمات رزمی و همچنین اداره سطح راهبردی جنگ، همچون شورای عالی دفاع، شورای عالی پشتیبانی جنگ و خدمات دولت و سایر نهادها در پشتیبانی از جنگ است که درس آموخته‌های آن می‌تواند چراغ راه آینده کشور در حوزه‌های علمی و عملی باشد.

در همین راستا این همایش با مسئولیت پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی و حمایت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با مساعدت دانشگاه صنعتی مالک اشتر در محل سالن خلیج فارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

این همایش دارای یک نمایشگاه جنبی نیز بود که نهادهای مختلف دستاوردها و خدمات خود در روزهای دفاع مقدس را به نمایش گذاشتند.

نمایش دستاوردهای جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس

جهاددانشگاهی نیز به‌عنوان نهادی که در دوران دفاع مقدس دارای خدمات ارزنده‌ای بود دستاوردها و طرح‌های خود را در این نمایشگاه به نمایش گذاشت.

دکتر محسن مردانی رییس سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف مسئول غرفه جهاددانشگاهی در این نمایشگاه با اشاره به این که بعد از جنگ تحمیلی این اولین همایش و نمایشگاه است که در آن نقش علم و فناوری در دفاع مقدس بررسی می‌شود، گفت: جهاددانشگاهی صنعتی شریف به نمایندگی از جهاددانشگاهی در این نمایشگاه حضور یافت تا طرح‌ها و دستاوردهای این سازمان در زمان جنگ را به همراه خدمات دیگر واحدهای سازمانی این نهاد به نمایش گذارد.

خدمت رسانی 9 واحد جهادانشگاهی در دفاع مقدس

وی با اشاره به این که 9 واحد جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس درگیر خدمات رسانی به جنگ بودند، افزود: صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران، خراسان رضوی، علم و صنعت، تهران، خوزستان، آذربایجان شرقی و صنعتی اصفهان از جمله واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی هستند که در دوران دفاع مقدس خدماتی را ارایه می دادند.

رییس سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف ادامه داد: در این نمایشگاه نهادهای مختلفی حضور پیدا کردند که از جمله آن‌ها می‌توان به سپاه پاسداران، ارتش جمهوری اسلامی ایران، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی و جهاددانشگاهی اشاره کرد.

دکتر مردانی بیان کرد: در این نمایشگاه سعی بر این بود که صرفاً دستاوردهای جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس معرفی شود.

از دستاوردهای به نمایش گذاشته شده در غرفه جهاددانشگاهی می‌توان به ساخت نخستین پهپاد، تستر کامپیوتری مدارهای دیجیتال سیستم INS هواپیمای اف ۵، سیستم ناوبری INS هواپیمای اف 5، حافظه جایگزین سیستم حافظهٔ INS هواپیمای اف 5، روتور ترمز هواپیمای اف 14، پره کاتیوشا، سیستم ناوبری INS هواپیمای اف ۵، بالون هیدروژنی، دستگاه رمزنگار، ماشین رمزتاکتیکی، ساخت پهپاد، موشک آزمایش شده، گلوله گذاری اتوماتیک کاتیوشا و … اشاره کرد.

رونمایی از کتاب «دفاع دانش بنیان»

یکی از برنامه‌های جهاددانشگاهی صنعتی شریف در این غرفه رونمایی از کتاب «دفاع دانش بینان» است که به نوعی کارنامه طرح‌های سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف در حوزه دفاعی 1360-1379 است.

دکتر مردانی در رابطه با این کتاب اظهار کرد: به همت مدیران جهاددانشگاهی صنعتی شریف برای ثبت فعالیت‌های علمی و فناورانه دانشگاهیان و جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس که بیش از 300 طرح فناورانه و نوآورانه دفاعی است، اقداماتی صورت گرفته که در همین راستا کتاب دفاع دانش بنیان که مجموعه‌ای از 178 طرح پژوهشی جهاددانشگاهی صنعتی شریف در دوران دفاع مقدس که سنگ بنای اصلی دفاع دانش بنیان کشور محسوب می‌شوند منتشر شد.

وی افزود: این طرح‌ها به تفکیک نهادهای کارفرما نظیر سازمان صنایع دفاع (ساصد)، نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ستاد پشتیبانی جنگ تحمیلی نخست وزیری و سایر دستگاه‌های مرتبط گردآوری شده است.

برگزاری نشست‌های علمی نقش دانشگاه‌ها و جهاددانشگاهی در دفاع مقدس

گفتنی است در حاشیه برگزاری این نمایشگاه در 10 پنل تخصصی به بررسی نقش دانشگاه‌ها و جهاددانشگاهی در دفاع مقدس پرداخته شد.

مسئول غرفه جهاددانشگاهی در نمایشگاه در رابطه با موضوع پنل ها اظهار کرد: “فرهنگ جهادی دوران دفاع مقدس و گزارش پروژه‌های صنایع موشکی پارچین”، “نقش جهاد دانشگاهی شریف در توسعه فناوری‌های نظامی”، “نقش جهاد دانشگاهی در حفاظت از رزمندگان با سازه‌های بتنی (پناهگاه، پل شناور و …)”، “نقش جهاد دانشگاهی علم و صنعت در ارتقاء تکنولوژی‌های پدافندی (پاور الکترونیک)” و “تدوین دانش فنی و تولید نمونه عملیاتی چند محصول موشکی و سیستم‌های رمز (تکنولوژی سامانه نفوذ در شبکه رمز کننده و کشف مکالمات ارتش بعثی)” عنوان 5 پنل اول است.

وی افزود: 5 پنل دیگر نیز با موضوعاتی همچون “نقش جهاد دانشگاهی در توسعه تکنولوژیهای دفاعی”، “نقش علوم انسانی جهاد دانشگاهی در دوران دفاع مقدس (جنگ روانی، مطالعات خانواده شهدا و …)”، “نقش جهاد دانشگاهی در به کارگیری مین هوایی به‌عنوان پدافند غیرعامل در حفاظت ازمراکز نظامی، پالایشگاهی و نیروگاهی”، “عملکرد جهاد دانشگاهی در نیروی هوایی، رادار، پدافند هوایی” و “نقش دفاتر پشتیبانی جنگ جهاد دانشگاهی در دوران دفاع مقدس” از ساعت 14 تا 15 برگزار شد.

دکتر مردانی در پایان گفت: قرار است در مراسم اختتامیه نیز یک ارائه به‌عنوان ارائه برتر معرفی و تقدیر شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا