تلاش محققان کشور برای توسعه کاربردهای صنعتی لیزر
محمدجواد ترکمنی در گفتوگو با ایسنا، گسترش کاربردهای صنعتی لیزر را از اهداف تحقیقات این شرکت دانست و افزود: در این راستا بر روی طراحی و ساخت انواع لیزرهای توان پایین تا توان بالا پروژههای تحقیقاتی زیادی اجرایی کردیم.
وی فناوریهای لیزر را یکی از فناوریهای پیشرفته در دنیا دانست و اظهار کرد: به دلیل اعمال تحریمها تکنولوژیهای وابسته به لیزر را در اختیار کشورهایی چون ایران قرار نمیدهند و این امر سبب شده تا کشورهای صاحب این فناوری سودهای زیادی ببرند.
ترکمنی با تاکید بر این که به همین دلیل مرکز علوم و فنون لیزر از یک دهه قبل تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کرده است، ادامه داد: این شرکت بر روی طراحی و ساخت لیزرهای مورد نیاز کشور متمرکز شده است و امروزه جایگاه خوبی در زمینه سطوح مختلف توانی لیزر دارد.
عضو هیات رییسه شرکت پرتو توان پردازش مواد تهران، تمرکز فعالیت اصلی این شرکت را در حوزههای توسعه کاربردهای صنعتی لیزر نظیر جوشکاری، برشکاری، حکاکی و عملیات سطحی لیزری و سنتز انواع نانومواد توسط کندوپاش لیزری و سنجش خواص اپتیکی آنها دانست و ادامه داد: خدمات جوشکاری لیزری (Laser Welding)، انواع فولادهای همنام و غیر همنام تا ضخامت 3 میلیمتر و فلزات غیر آهنی از جمله خدمات این شرکت است.
وی پوشش کاری لیزری (Laser Cladding) و آلیاژ سازی سطوح فلزی توسط لیزر (Laser Surface Alloying)، خدمات مربوط به حکاکی کنده کاری و لیزری (Laser Marking) و برشکاری صنعتی توسط لیزر را از دیگر خدمات این شرکت دانش بنیان نام برد و یادآور شد: دستگاههای برش لیزری که ما تولید کردیم، برای برش فلزات است و فناوری و روشهای موجود برای برش فلزات در ضخامت کم با این دستگاه قابل رقابت نیستند.
ترکمنی مهمترین مزیت دستگاه لیزر تولید شده در کشور را خدمات پس از فروش و پشتیبانی آن ذکرکرد و ادامه داد: در صورتی که در نمونههای وارداتی اشکالاتی ایجاد شود، شرکت سازنده خدمات پشتیبانی ارائه نخواهد داد.
وی با اشاره به نیازهای کشور به دستگاههای لیزر، اظهار کرد: بر اساس آمارهای غیر رسمی حدود 2 هزار و 500 دستگاه لیزر صنعتی در کشور ترکیه در حال بهره برداری است و از آنجا که ایران در حال توسعه است، پیش بینی میشود که در سالهای آینده با بازاری در حد چند هزار دستگاههای لیزر مواجه شویم.
No tags for this post.