لازمه توسعه صنعت گردشگری مهیا کردن بسترها در ابعاد دیگر است
دکتر مرتضی رحمانی موحد(معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی)،دکتر سعید شیرکوند (معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری )،دکتر میثم موسایی(عضوهیئت علمی دانشگاه تهران)دکتر فاطمه بزازان(هیئت علمی دانشگاه الزهرا)،دکتر ابراهیم بای سلامی( مدیر عامل هلدینگ گردشگری تامین-هکتا)،دکتر منوچهر جهانیان (رئیس دانشکده گردشگری)،دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو (رئیس دانشگاه علم و فرهنگ و رئیس انجمن علمی گردشگری ایران ) و با حضور پروفسور استفان پرت از دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ در این سمینار حضور داشتند.
در ابتدای این سمینار رئیس دانشکده گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ با ابراز خرسندی نسبت به برگزاری چنین سمینارهایی گفت: ایران دارای میراث فرهنگی ملموس و غیرملموس بسیاری است و هر آنچه که میراث فرهنگی را تشکیل می دهد در بحث اقتصاد مقاومتی می تواند چرخه ای را به حرکت در آورد که لازمه آن مدیریت علمی و تخصصی و بکارگیری نیروهای آموزشدیده و کارآمد و در رأس آن تهیه و تدوین طرح جامع گردشگری کشور و بهرهگیری از تجربیات موفق کشورهای پیشرو و توسعه یافته در این حوزه است.
دکتر منوچهر جهانیان افزود: تعداد 52 مقاله به دبیرخانه سمینار رسید که از این تعداد 20 مقاله در کتاب مجموعه مقالات به چاپ خواهد رسید و 8 مقاله در قالب سخنرانی خواهد بود که از جمله آنها سخنرانی یکی از اساتید به نام حوزه اقتصاد -استفان پرت- استاد دانشگاه پلی تکنیک هنگکنگ و مدیر بخش گردشگری و هتلداری این دانشگاه خواهد بود.
وی تاکید کرد: مقوله گردشگری خارج از بحث شعار، نیازمند اقدام و عمل است و قطعاً موجب ایجاد اشتغال، کارآفرینی، درآمدزایی و رونق و شکوفایی و توسعه پایدار در مناطق مختلف کشور خواهد شد. درنتیجه امیدواریم این هم اندیشی بین مسئولان و سمن ها برای توسعه گردشگری کشور هر روز بیشتر شود.
درادامه رئیس دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به نقش بنگاه های خصوصی و غیر خصوصی در اقتصاد مقاومتی گفت: وظیفه دانشگاه علم و فرهنگ پرداختن به چنین موضوعاتی است و این سمینار پیوند اقتصاد مقاومتی و گردشگری را شکل داده است.
دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو تاکید کرد: با توجه به مزایای صنعت جهانگردی و تاثیر اقتصادی توسعه این صنعت در درآمدزایی و اشتغالزایی اگر بتوانیم تنها به 30 درصد از درآمد صنعت جهانگردی جهان دست پیدا کنیم، می توانیم سالانه سودی 2 برابر ذخایر نفتی را به کشور وارد کنیم. نگاه اقتصادی به صنعت جهانگردی می تواند تمامی جوانب فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و … آن را نیز در برگیرد، چرا که لازمه توسعه این صنعت و چرخه اقتصادی آن در درجه اول مهیا کردن بسترها در ابعاد دیگر آن است.
رئیس انجمن علمی گردشگری ایران خاطرنشان کرد: سمینار علمی جایگاه گردشگری در اقتصاد مقاومتی با هدف معرفی و بازشناسی فرصت های کمتر مورد توجه قرار گرفته برگزار شده است. صنعت گردشگری در راستای اعتلای اقتصاد مقاومتی با محورهای ویژگی های درون زایی اقتصاد گردشگری، شیوه های جذب سرمایه گذاری های خارجی در گردشگری با رویکرد اقتصاد مقاومتی، نقش دولت در توسعه اقتصاد گردشگری و زمینه های مشارکت بخش خصوصی در توسعه گردشگری با محوریت اقتصاد مقاومتی، جایگاه گردشگری در کاهش اثرات تحریم های خارجی بر اقتصاد ملی و نقش و اثرات صنعت گردشگری بر توسعه اقتصادی کشور از جمله محورهای مورد توجه این سمینار است.
سمینار علمی جایگاه گردشگری در اقتصاد مقاومتی با هدف معرفی و بازشناسی فرصت های کمتر مورد توجه قرار گرفته برگزار شده است.
اقتصاد مقاومتی استراتژی و تدبیری عقلایی و جهادمحور است
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی دراین خصوص افزود: اقتصاد مقاومتی استراتژی و تدبیری عقلایی و جهادمحور،جهت کاهش فشار اقتصادی و مسیری برای برون رفت از یک شرایط حساس زمانی است.گردشگری به عنوان صنعتی پیشرو نقش موثری در فرآیند توسعه اقتصادی جوامع دارد و یکی از مصداق های بارز اقتصاد مقاومتی محسوب میشود.
دکتر رحمانی موحد تاکید کرد: همچنین باید گفت پس از اجرای برجام و لغو تحریم های اقتصادی و مالی ایران مرتبط با موضوع هسته ای ،فضای مناسب اقتصادی ایران،شاهدبیشترین تحول شده است وایران با ریسک پایین تر به مکانی برای سرمایه گذاری در منطقه تبدیل می شود.
وی عنوان کرد: رسانه هایی که تا چندی پیش هشدارهای سفر به ایران را میدادند به ستایش جاذبه ها و فرهنگ ایران میپردازند . اکنون ایران در ردیف10 کشور شگفت انگیر دنیا برای سفر وکشوری باجاذبه های خاص معرفی می شود.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی تاکیدکرد: ثبات در رشد صنعت گردشگری در 50سال اخیر نشان دهنده جایگاه این صنعت در اقتصاد کشورها است به طوری که گردشگری جهانی با 4درصد رشد طی سال 2015،برای چهارمین سال متوالی از تجارت جهانی پیشی گرفته است.بنابراین باید این را دانست که عرصه های مختلف و توانمندی های بالقوه که در گردشگری تبلور می یابد می تواند کشور را در برابر مشکلات اقتصادی واکسینه کند و در شرایط فعلی که دشمن، اقتصاد ما را نشانه رفته ،گردشگری ابزاری کارامد و زود بازده برای حل این مشکلات است.
وی در پایان تاکیدکرد:امید است روزی فرابرسد که مردم و اقتصاد ما برای توسعه و پیشرفت نیازمند پیگیری وضعیت قیمت نفت در بازار جهانی نباشند.این مهم موضوعی است که با توسعه صنایع درون زا و بومی که مهمترین آن گردشگری است امکان پذیر است.
معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری نیز در ادامه این سمینار تاکیدکرد: ما باید اقتصاد مقاومتی را تعبیر درستی کنیم تا بتوانیم بگوییم گردشگری میتواند جایگاهی در اقتصاد مقاومتی داشته باشد.به عقیده من بهتر است موانع را شناسایی و اولویت بندی کنیم .یکی از این اولویت ها این است که ابزار رسانه وآموزش باید در خدمت مردم قرار گیرد تا در وهله اول رفتار با گردشگر را یادبگیریم.
اکنون ایران در ردیف10 کشور شگفت انگیر دنیا برای سفر وکشوری باجاذبه های خاص معرفی می شود.
دکتر شیرکوند تاکید کرد: امروز مشکل اصلی و اولیه ما نداشتن هتل های 5ستاره نیست ،بلکه مشکل در سرمایهگذاری و آیین نامه هایی که برای قیمت اتاق های هتل تعیین می گردد. بهتر است در این سمینارها به موانع موجود بر سر راه ورود گردشگر و حفظ آنها در کشور و تعرفه ها …رسیدگی شود.
در ادامه این سمینار کتاب "اقتصاد وسیاست گذاری گردشگری" رونمایی شد و دکتر موسایی،دکتر ابراهیم سلامی بای و دکتر بزازان به سخنرانی در پنل های مختلف پرداختند.
همچنین در قالب این سمینار عصر امروز کارگاه آموزشی با عنوان "مبانی اقتصاد گردشگری با محوریت تحرییم و محدودیت" با سخنرانی یکی از اساتید به نام حوزه اقتصاد -استفان پرت- استاد دانشگاه پلی تکنیک هنگکنگ و مدیر بخش گردشگری و هتلداری این دانشگاه برگزار می گردد.
No tags for this post.