مبارزه با ملخ صحرایی و بومی , نیازمند 100 میلیارد ریال اعتبار

به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، سعید معین افزود: این سازمان طرحی را برای مقابله با انواع ملخ صحرایی و بومی برای سال زراعی جاری در سطح 200هزار هکتار تدوین و به ستاد بحران کشور ارسال کرده است.
وی اظهارداشت: در این طرح، مبارزه با انواع ملخ بومی در سطح 130 هزار هکتار و ملخ صحرایی در صورت حمله به مرزهای جنوبی کشور حدود 70 هزار هکتار، پیش بینی شده است.
به گفته وی اعتبار 100 میلیارد ریالی برای تهیه سم، سمپاشی و خودرو هزینه خواهد شد.
معین با بیان این که از اواسط اسفند ماه سال گذشته تا کنون در سطح بیش از 37 هزار هکتار با ملخ های بومی مبارزه شده است، خاطرنشان کرد: از این سطح در حدود 22 هزار هکتار فقط با ملخ مراکشی که خسارت زاترین نوع ملخ بومی است، مبارزه کرده ایم.
وی افزود: مبارزه با آفات بومی در استان های خراسان رضوی، گلستان، مازندران، گیلان، زنجان، قزوین، اردبیل و اصفهان،کرمانشاه وکردستان صورت گرفته است.
معین در مورد ملخ صحرایی نیز گفت: اگر ملخ صحرایی به کشور حمله کند، ما امکانات اولیه برای مقابله با آن را داریم، اما چنانچه حمله این آفت گسترده باشد، برای مبارزه، نیاز به حمایت ستاد بحران کشور خواهیم داشت.
مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور، کانون اصلی ملخ صحرایی را صحرای مرکزی آفریقا، دریاچه ویکتوریا و جنوب سودان عنوان کرد و گفت: براساس گزارش های سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به علت وقوع جنگ در یمن و مبارزه نکردن با ملخ صحرایی در این کشور، دسته جاتی از این آفت به عربستان رفته و به سمت عمان در پروازند و اگر عمان نتواند جلوی این آفت را بگیرد،ممکن است به جنوب ایران عزیمت کند و در جازموریان،میناب و جاسک مستقر شود.
وی با بیان این که ملخ صحرایی می تواند در مسیر خود به مزارع گندم و جو، باغات مثمر و غیر مثمر و تمام رستنی ها صدمه بزند، بیان داشت: این آفت قادر است در یک روز 50 تا 100 کیلومتر پرواز کند.
معین یادآور شد: حمله ملخ صحرایی به ایران در آخرین بار در سال زراعی 87-1386 صورت گرفت و در آن سال در سطح 38 هزار هکتار با این آفت مبارزه شد.
وی گفت: ما علاوه بر پیگیری گزارش های سازمان فائو در مورد ملخ صحرایی که هر 15 روز یک بار منتشر می شود، با عمان در تماس هستیم و این کشور آخرین اطلاعات خود را در مورد آفت ملخ صحرایی در اختیار ما قرار می دهد.
عملیات مبارزه با ملخ سالیانه در شرایط ایده آل در سطح 90 هزار هکتار و در شرایط هجوم این آفت در سطح 250 هزار هکتار انجام می شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا