چاقی چگونه اعضای فاقد چربی بدن را تهدید می کند؟

امروزه چاقی به عنوان یکی از تهدیدهای اصلی سلامت بشر در نظر گرفته می شود به نحوی که در برخی از کشورهای توسعه یافتی در حدود دو سوم از جمعیت بزرگسالان دچار اضافه وزن و چاقی هستند. بر خلاف وجود شواهدی که چاقی را از اصلی ترین علل بروز بیماری ها می دانند، اپیدمی چاقی به هیچ عنوان کاهش نیافته است و بسیاری از مردم سبک زندگی خود را به نوعی انتخاب کرده اند که آنها را در معرض خطرات بسیار زیادی قرار می دهد.

به نظر می رسد که تغییرات کارکرد بافت ها در بین انواع دیگر بافت ها نیز به اشتراک گذاشته می شود. به این ترتیب دلیل آسیب دیدن اعضای غیر چرب بدن به واسطه چاقی به سادگی مشخص می شود.

بسیاری از بیماری های مرتبط با چاقی به هیچ عنوان با بخش هایی از بدن که چربی در آنها تجمع می کند مرتبط نیست. با این حال وجود همین امر نیز خود سوالاتی را در پی دارد از جمله این که چگونه چاقی باعث بیماری در اندام ها و بافت هایی می شود که چربی در آنها وجود ندارد؟ به تازگی گروهی از محققان درباره درک درست از رابطه بین چاقی و بیماری های فیزیکی به یافته های بسیار مهمی دست پیدا کرده اند.

دکتر تارو توکینین (Taru Tukiainen) از موسسه پزشکی مولکولی فنلاند و همکارانش به بررسی ارتباط بین شاخص توده بدن (BMI) و رفتار ژن ها در 44 نوع بافت مختلف پرداخته اند. برخی از این ژن ها از قبیل ژن های موجود در مغز و ارگان های داخلی به ندرت در مقادیر زیاد در دسترس هستند.

توکینین در این باره بیان کرد: «بسیاری از نمونه گیری های بافتی به نوعی تهاجمی محسوب می شوند، اما ما قادر به استفاده از مجموعه ای از بافت های اهدا کنندگان کالبد شکافی بودیم و بنابراین نمونه های ما بسیار متنوع تر از معمول بودند. این اولین باری است که چنین تغییراتی در کارکرد بافت های انسانی در پاسخ به تغییرات شاخص توده بدن در بین بسیاری از سیستم های بدن به طور همزمان مورد بررسی قرار گرفت.»

این تیم با بررسی همزمان تغییرات مرتبط با چاقی بر روی تمامی بافت های مورد مطالعه خود به این نتیجه رسیدند که چاقی واقعا یک شرایط سیستماتیک است که به صورت خاص باعث التهاب می شود. با این حال سرپرست تیم اشاره کرد که به نظر می رسد که تغییرات کارکرد بافت ها در بین انواع دیگر بافت ها نیز به اشتراک گذاشته می شود. به این ترتیب دلیل آسیب دیدن اعضای غیر چرب بدن به واسطه چاقی به سادگی مشخص می شود.

منبع: medicaldaily

ترجمه: احمد محمد حسینی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا