جشنواره ای برای امیدوار کردن تئاتری ها
مدتی است تئاتر باران جشنواره خصوصی تئاتر دانشگاهیان را با عنوان «هفته تئاتر دانشگاهی» برگزار میکند. در ادامه مروری خواهیم داشت بر برگزاری دو دوره از این جشنواره.
چند وقتی است که تئاتر باران جشنواره خصوصی تئاتر دانشگاهیان را با عنوان «هفته تئاتر دانشگاهی» برگزار میکند و هدف خود از برگزاری این برنامه را تشویق و حمایت از تئاتر دانشگاهی و پشتیبانی و معرفی نسل جوان به بدنه تئاتر حرفهای عنوان کرده است. شرکت کنندگان اصلی «هفته تئاتر دانشگاهی» دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته نمایش هستند و این برنامه در دو بخش نمایش صحنهای و نمایشنامه خوانی برگزار میشود و پایان نامههای دانشجویی و نمایشهای اجرا شده در جشنوارههای معتبر دانشگاهی در اولویت قرار دارند. در حقیقت بر اساس فراخوانهای منتشر شده، «هفته تئاتر دانشگاهی» هربار میزبان یک دانشگاه است و شرکت کنندگان، توسط داوران مورد ارزیابی قرار میگیرند؛ در نهایت اثر برگزیده هر بخش از سوی کمپانی تئاتر باران حمایت میشود و اجرای عمومی خواهد داشت.
نخستین «هفته تئاتر دانشگاهی»
نخستین هفته تئاتر دانشگاهی با حضور دانشجویان دانشکده هنر و معماری 12 دی ماه 94 برگزار شد. در این هفته 13 گروه نمایشی از دانشکده هنر و معماری در دو بخش صحنهای و نمایشنامهخوانی به روی صحنه رفتند. این جشنواره 19 دی ماه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد. از میان هفت نمایش بخش صحنهای نخستین هفته تئاتر دانشگاهی باران، دو نمایش «امپرسیون جیغ بنفش» به کارگردانی صادق ذوقی و «الجزایر» به کارگردانی میلاد فرج زاده، در سی و چهارمین قرار شد با حمایت کمپانی تئاتر باران در سال 95 در این مجموعه روی صحنه برود و نمایشنامه «دو نقطه خط صاف» نوشته کیمیا کاظمی برگزیده بخش نمایشنامه نویسی در سال 95 توسط کمپانی تئاتر باران، تولید و اجرا شود.
در آیین اختتامیه هفته تئاتر دانشگاهی بنا بر رسم این جشنواره از کیومرث مرادی، کارگردان و استاد تئاتر دانشکده هنر و معماری نیز تقدیر شد.
دومین «هفته تئاتر دانشگاهی»
دومین دوره «هفته تئاتر دانشگاهی» با حضور دانشجویان پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران از روز شنبه 18 اردیبهشت ماه 95 آغاز شد و 24 اردیبهشت ماه در تماشاخانه باران با بزرگداشت «سعید اسدی» مدرس دانشگاه و عضو هیئت علمی پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران و معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
در این دوره رؤیا میرعلمی، عباس جمالی و محمد مساوات به عنوان داوران بخش مسابقه نمایشنامه خوانی حضور داشتند و رحمت امینی، ستاره اسکندری و الهام کردا داوری آثار بخش صحنهای را عهده دار بودند.
در این هفته ۹ نمایش در ۲ بخش «اجرای صحنهای» و «نمایشنامه خوانی» به روی صحنه رفت که در نهایت دو نمایش «سوسایدنت» و «مردان مداربسته» برای حمایت و اجرا در تئاتر باران معرفی شدند و نمایش «کبوتری ناگهان» به کارگردانی فاطیما بهار مست جهت تولید و اجرای عموم در تئاتر باران معرفی شد.
جشنوارهای ادامهدار
ستاره اسکندری هنرمند برگزیده تئاتر و یکی از داوران بخش صحنهای دومین «هفته تئاتر دانشگاهی» در حاشیه اختتامیه این جشنواره در خصوص این جشنواره گفت: برگزاری این برنامه، یکی از بهترین اتفاقاتی است که میتواند، رخ بدهد. به دلیل اینکه به دانشجویان انگیزه و امید داده میشود و در دانشجویان رغبت و انگیزه بالایی برای کار کردن، پدید میآورد. او معتقد بود که همکاری تئاترهای خصوصی و دانشگاهها میتواند موجب غنی شدن دوباره تئاتر شود و تئاتر را دوباره به سالهای طلاییاش برگرداند.
بنا بر اعلام برگزار کنندگان، «هفته تئاتر دانشگاهی» راهی طولانی را در پیش گرفته است و قرار است در آیندهای نزدیک در دانشگاههای دیگر نیز برگزار شود تا از طریق بها دادن به دانشجویان بتواند فاصله دانشجویان را با بدنهٔ تئاتر حرفهای هموارتر کند.
گزارش: اعظم حسن تقی
No tags for this post.