نشست بین‌المللی گواهی‌دهی و برچسب‌گذاری محصولات فناوری نانو برگزار می شود

به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری، هدف اصلی از برگزاری این نشست، تبادل اطلاعات و تجربیات در خصوص راهبردهای گواهی‌دهی و برچسب‌گذاری بین کشورهایی است که در حال حاضر صدور گواهینامه و برچسب‌گذاری محصولات نانو را اجرا می‌نمایند یا این که آن را جزء برنامه آینده خود قرار داده‌اند.
در این نشست، نمایندگان کشورهای شرکت‌کننده، اطلاعات، برنامه‌ها و فعالیت‌های خود را در حوزه گواهی‌دهی و برچسب‌گذاری محصولات فناوری‌نانو به اشتراک گذاشته و مزایا، چالش‌ها و محدودیت‌های مربوطه را مورد بحث قرار می‌دهند. همچنین در این رویداد، امکان برقراری همکاری مشترک کشورهای شرکت‌کننده در زمینه‌های مربوطه مورد ارزیابی قرار می گیرد. 
شناخت برنامه‌ها و فعالیت‌های جاری کشورها در خصوص گواهی‌دهی و برچسب‌گذاری محصولات فناوری نانو؛ تبادل و به اشتراک‌گذاری اطلاعات و تجارب کشورهای مختلف در باره مسائلی مانند بازرسی، ارزیابی، صدور گواهینامه و برچسب‌گذاری محصولات فناوری‌نانو؛ بیان چالش‌های مربوطه و ارائه و بررسی راه حل‌های موجود و ایجاد انگیزه برای شکل‌گیری همکاری بین کشورهای مختلف در حوزه گواهی‌دهی و برچسب‌گذاری محصولات فناوری‌نانو مهمترین اهداف برگزاری این نشست بین‌المللی است.
مرور اجمالی فعالیت‌ها و برنامه‌های کشورهای شرکت‌کننده؛ الزامات، قوانین و مقررات مربوطه؛ روش آزمون‌های استاندارد و روش‌های تعیین مشخصات نانومواد و محصولات فناوری نانو؛دستورالعمل‌های ارزیابی ایمنی محصولات فناوری نانو؛اندازه شناسی‌نانو، کالیبراسیون و مواد مرجع و شکل‌گیری همکاری‌های بین‌المللی در خصوص صدور گواهی‌نامه و برچسب‌گذاری محصولات فناوری‌نانو از موضوعات مورد بحث در این نشست بین‌المللی است.
مقامات مؤسسات ملی توسعه فناوری ‌نانو در کشورهای مختلف، نمایندگان سازمان‌های ملی استاندارد و اعضای ANF (مجمع فناوری نانو آسیا) از جمله دبیر مجمع فناوری نانو آسیا، ‌مدیر انجمن پژوهش و فناوری معاونت ریاست جمهوری کره جنوبی، معاون وزیرعلوم‌، فناوری و نوآوری در حوزه فناوری‌نانو مالزی، نماینده مرکز صدور گواهینامه از محصولات و سیستم‌های مدیریت درحوزه محصولات صنعتی نانو روسیه و معاون مدیر اجرایی مرکز ملی فناوری نانو (مرکز ملی علوم و آژانس توسعه فناوری) تایلند از جمله افراد دعوت شده جهت شرکت در این نشست‌ به شمار می‌روند.
ایران دومین کشور در جهان پس از تایوان است که برنامه nanocertification را تحت یک طرح با عنوان 'نانو نماد' از سال 1392 اجرا می‌نماید که در ابتدا در یک دوره پیاده‌سازی، نانو نماد به صورت داوطلبانه و به این معنا که کلیه شرکت‌هایی که بخواهند از تسهیلات اعطایی ستاد نانو بهره‌مند شوند این گواهی را برای محصولاتشان دریافت می‌نمایند.
در سال 2016، صدور گواهینامه نانو برای همه محصولات فناوری نانو در که سراسر کشور تولید و یا به طور انبوه از خارج وارد کشور می‌‌شوند الزامی و باید پس از بررسی و تایید توسط ستاد توسعه فناوری نانو و با همکاری سازمان ملی استاندارد نشان 'نانو نماد'(Nano Mark) دریافت نمایند.
نشان 'نانو نماد' مشخص‌کننده مواردی از جمله اصالت محصول نانویی و ایمنی محصول است و وجود آن کمک می‌کند تا مصرف‌کننده در مواجهه با محصولات نانویی ، آن را از محصولات غیر نانویی تشخیص دهد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا