برگزاري همایش بین المللی استرس و بیماریهای روانی،در 21 و 22 اردیبهشت ماه
مركز ملی تخصصی مدیریت استرس در كشور راه اندازی می شود
دبیر علمی سومین همایش بین المللی استرس و بیماری های روانی، شناخت و آگاهی نسبت به پیامدها و تاثیرات پدیده استرس بر جسم و روح را ضروری دانست و از راه اندازی مركز ملی تخصصی مدیریت استرس در كشور در آینده نزدیك خبر داد.
دكتر فرامرز سهرابی دبيرعلمي همايش و مدير گروه روانشناسي باليني دانشگاه علامه طباطبايي، روز سه شنبه در نشست خبری 'سومین همایش بین المللی استرس و بیماری های روانی' در دانشكده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به برگزاری دو همایش در خصوص استرس در سال های1377 و 1379 از سوی دانشگاه علامه طباطبایی و اینكه قرار بود این همایش ها بصورت دوسالانه برگزار شود، افزود: پس از گذشت حدود 15 سال سومین همایش 'استرس و بیماری های روانی' بصورت بین المللی و با حضور متخصصان داخلی و خارجی 21 و 22 اردیبهشت ماه سالجاری برگزار می شود.
وی با بیان اینكه، از عصر حاضر علاوه بر اطلاعات عصر استرس نیز نام برده می شود، آگاهی نسبت به استرس و پیامدهای آن و تاثیری كه این پدیده بر جسم و روان انسان برجای می گذارد را ضروری دانست و گفت: استرس پدیده ای است كه تمامی زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.
سهرابی با بیان اینكه، زندگی انسان بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت از چهار بعد زیستی، روانی، اجتماعی و معنوی تشكیل شده است، گفت: برخی رویدادها در زندگی انسان این ابعاد را تحت تاثیر خود قرار می دهد افزود: اگر انسانها بتوانند در این ابعاد سلامت خویش را حفظ كنند باعث بهبود عملكرد زیستی و در ادامه كاهش انواع بیماری های روحی و روانی خواهد شد و جامعه سالمی را پیش رو خواهیم داشت.
وی با تاكید براینكه، مقداری از استرس تحت عنوان استرس های خوشایند برای زندگی انسان مفید نیز خواهد بود، گفت: این نوع استرس باعث جنب و جوش، فعالیت، ایجاد دغدغه زندگی و كار و در كل سودمند خواهد بود.
به گفته دبیر علمی سومین همایش بین المللی استرس و بیماری های روانی، استرس هنگامی تهدید آمیز خواهد بود كه یكی از عملكردهای اساسی افراد را تحت تاثیر خود قرار دهد و به نوعی درعملكرد آن اختلال ایجاد كند.
وی همچنین افزود: سومین همایش بین المللی استرس و بیماری های روانی در حوزه های مختلف از جمله ارائه مقالات، نشست های علمی، برگزاری كارگاه های علمی و آموزشی و ایجاد غرفه های مرتبط برگزار می شود.
سهرابی هدف اساسی در برگزاری این همایش شناخت ماهیت استرس و سبب شناسی در جامعه ایرانی، شناخت علائم و نشانه های استرس و در ادامه انجام پژوهش در راستای ایمن سازی افراد جامعه در مقابل حوادث استرس زا و شناسایی راهكارها و شیوه های كارآمد برای مدیریت استرس عنوان كرد.
وی با تاكید براینكه این همایش از نتایج های علمی و خروجی مناسبی برخوردار خواهد بود، گفت: باید یك ساز و كاری ترتیب داده شود تا نتایج این همایش در برنامه ریزی حوزه های مختلف از جمله فرهنگی، علمی، اقتصادی و سیاسی از كارایی لازم را برخوردار باشد.
دبیر علمی سومین همایش بین المللی استرس و بیماری های روانی گفت:با توجه به اینكه دانشگاه علامه طباطبایی بزرگترین دانشگاه علوم انسانی ایران و خاورمیانه است، یكی از پیامدهای اصلی برگزاری این همایش به طور حتم می تواند ایجاد مركز ملی تخصصی مدیریت استرسخواهد بود.
به گفته وی، در این همایش دو روزه تعداد 400 مقاله از سوی صاحبنظران داخلی و خارجی ارائه شده است كه از این تعداد 120 مقاله برای دریافت چكیده انتخاب شد كه پس از اینكه اصل مقالات نیز به این همایش رسید از بین آنها حدود 64 مقاله انتخاب كه از این تعداد 40 مقاله بصورت پوستر ارائه و 24 مقاله نیز بصورت شفاهی ارائه می شود.
سهرابی همچنین گفت: این همایش كه با سخنرانی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین پیام پرفسور پالمر رئیس انجمن بین المللی مدیریت استرس آغاز و متخصصان، صاحبنظران و پیشكسوتان علوم روانشناسی و مدیریت استرس از كشورهایی همچون سوئد، آلمان، انگلیس و آمریكا در آن حاضر خواهند بود.
وی همچنین علت وقفه چندین ساله در برگزاری سومین همایش بین المللی استرس را مسائل اداری از جمله نقل انتقالات ساختمان دانشگاه علامه طباطبایی عنوان كرد و در عین حال افزود: البته تغییر مدیریت و مدیران گروه دانشكده روان شناسی و علوم تربیتی و همچنین تغییر دیدگاه ها و اولویت ها در انجام امور آموزشی و پژوهشی از سوی مسوولان دانشگاه نیز در این بین موثر بوده است.
به گزارش ميگنا،سهرابی در ادامه با اشاره به اینكه، این همایش در هفت محور برگزار می شود، استرس و بیماری های روانی، استرس و آسیب های اجتماعی، استرس و مسائل خانواده، استرس و دوره های تحول زندگی، استرس و مسائل زیست محیطی و همچنین استرس و نظام های تصمیم گیری و سیاست گذاری های اجتماعی را از جمله این محورها عنوان كرد.
وی با اشاره به اینكه تا كنون مطالعه و تحقیق خاصی در خصوص استرس در ایران انجام نشده است، گفت: فقط از سال 2007 انجمن روانشناسی آمریكا یك پیمایش سالانه ملی را در خصوص علائم و نشانه های استرس و بیماری های مرتبط و همچنین شیوه های كنترل و مدیریت استرس را انجام می دهد.
وی گفت: در این همایش دو روزه 3 نشست شامل استرس و بیماری های روانی، دین، معنویت و استرس و همچنین استرس و آسیب های روانی و اجتماعی برگزار می شود.
وبسايت رسمي همايش: icsmd.atu.ac.ir
همایش بین المللی استرس و بیماریهای روانی، 21 و 22 اردیبهشت ماه با حضور متخصصان برجسته و صاحب نام این حوزه در سطح داخلی و بین المللی در دانشگاه علامه طباطبایی تهران برگزار می شود.
No tags for this post.