احتمال مهاجرت شهروندان خاورمیانه و شمال آفریقا به دلیل تغییرات آب و هوا
توافق كشورهای جهان برای محدود كردن میزان افزایش دما به 2 درجه سانتیگراد كه در نشست اخیر سازمان ملل در پاریس انجام شد نیز برای جلوگیری از این وضعیت كافی نیست. در حال حاضر دمای هوای تابستان در خاورمیانه و شمال آفریقا بسیار بالا است و با سرعت دو برابر میانگین افزایش دمای جهان در حال افزایش است.
این وضعیت بدین معنی است كه در اواسط قرن حاضر، دمای هوای جنوب دریای مدیترانه در روزهای گرم تابستان به 46 درجه سانتیگراد می رسد و تعداد این روزهای گرم در مقایسه با سال های ابتدای قرن بیست و یكم تا پنج برابر افزایش خواهد یافت. تا پایان قرن دمای روزهای گرم تابستان به 50 درجه و حداقل دما در شب به 30 درجه سانتیگراد می رسد.
به اعتقاد محققان این تغییرات دمایی در كنار افزایش آلودگی هوا و گرد و خاكی كه در اثر وزش باد از صحرا به شهرها وارد می شود، شرایط غیرقابل تحملی را ایجاد می كند و نهایتا منجر به مهاجرت شهروندان خواهد شد.
به گزارش ایرنا از ساینس، محققان برای دستیابی به این نتایج اطلاعات مربوط به وضعیت آب و هوای جهان را از سال 1986 تا سال 2005 میلادی با استفاده از 26 مدل آب و هوایی تجزیه و تحلیل كردند و از دقت این مدل ها اطمینان یافتند؛ سپس وضعیت آب و هوای زمین را در دوره های زمانی 20146 تا 2065 و 2081 تا 2100 با استفاده از این مدل های آب و هوایی پیش بینی كردند.