مسابقه نور ابن هیثم، حركت به سمت تحول علمی در دانش آموزان
اسفندیار معتمدی با اشاره به حركت جوامع اسلامی در عرصه علم و فناوری اظهار داشت: پس از 8 قرن خواب آلودگی و دور بودن از فعالیت فرهنگی و علمی، امروز با تحرك خوبی روبرو هستیم و این ابتدای راهی است كه در قرن پنجم دوران شكوفایی علم و فرهنگ شاهد بودیم. اگر چه پس از گذشت دوران ركود آن فرهنگ و تمدن، نتوانستیم در مطالعه طبیعت، پیشرفت های لازم را داشته باشیم اما خوشبختانه در قرن اخیر، در برخی كشورهای اسلامی، فعالیت های علمی شروع شده است.
وی ادامه داد: از طریق آشنایی با فعالیت های علمی در دهه های اخیر، توانستیم افرادی تربیت كنیم كه با روش های علمی آشنا شده و عملا به شناسایی طبیعت مشغول هستند. البته در بین جوانان و كودكان، آموزش روش رسیدن به علم نیز در حال انجام است.
معتمدی با اشاره به تاثیر تشویق جوانان و دانشمندان در رشد و توسعه علم و فناوری گفت: اعطای جوایز علمی، در به وجود آوردن فضای علمی اهمیت بسیاری دارد.
رئیس اتحادیه معلمان فیزیك ایران در ادامه به جایزه مصطفی(ص) اشاره كرد و بیان داشت: جایزه مصطفی(ص) یك دوره برگزار شده است و البته می تواند جهان اسلام را در علم و فناوری بیشتر به یكدیگر نزدیك كند و ارتباطات علمی بین این كشورها را توسعه دهد. به طور كلی می تواند جهان اسلام را در یك حركت عمومی و كلی و همه جانبه به سوی علم و توسعه همراهی كند.
وی ادامه داد: تاثیر جایزه مصطفی(ص) در عرصه دانش آموزی نمایان شده است، به گونه ای كه نوجوانان بسیاری برای شركت در كار علمی ترغیب شده اند و این موضوع اثر فوق العاده ای می تواند داشته باشد چرا كه آغاز راه آن ها در آینده است.
رئیس اتحادیه معلمان فیزیك ایران با بیان اینكه مسابقه نور ابن هیثم تاثیرات فراوانی در بین دانش آموزان داشته است، تصریح كرد: مسابقه نور ابن هیثم در سطح مدارس كشور حتی در نقاط دوردست، فعالیت و انگیزه زیادی ایجاد كرده است و یك تحول و تجدید فعالیت علمی خاص در كشور به وجود آورده است. آثار این مسابقه در تمام مدارس و دانش آموزان كشور قابل مشاهده است و این موضوع نویدبخش فردایی است كه كودكان و نوجوانانی كه امروز به ساخت فیلم های علمی همت گماشتند، در آینده بتوانند به كارهای بزرگتری دست بزنند.
معتمدی در پایان یادآور شد: ابتكار اینكه بتوان دانش آموزان و رده سنی نوجوان را بر اساس نامگذاری سال نور، به فعالیت های علمی گروهی وارد كرد، اقدام مهمی بوده و كمتر در سطح جهان دیده شده است و توانسته تحول خوبی در عرصه علمی دانش آموزان كشور ایجاد كند.
'مسابقه دانشآموزی نور ابنهیثم' توسط دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) به منظور ارتقاء سطح نوآوری و خلاقیت نسل نوجوان و الگوسازی از شخصیتهای علمی جهان اسلام اجرا شده است و اختتامیه این مسابقه با تقدیر از 200 دانش آموز برجسته در 17 اردیبهشت ماه در تهران برگزار می شود.