دلیل زرد شدن زبان چیست؟

زرد شدن زبان یکی از نشانه های اولیه حالتی است که معمولا زبان سیاه مودار نامیده می شود. در این بیماری، پرزهای زبان بسیار بلندتر از حد معمول می شوند و دیگر روی زبان نمی خوابند. در این حالت مواد غذایی لابلای پرزهای زبان قرار می گیرند و سبب تغییر رنگ زبان می شوند. استعمال سیگار، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، نوشیدن افراطی چای و قهوه، از دست دادن آب بدن و استفاده بیش از اندازه از آنتی بیوتیک از عوامل خطر زبان سیاه مودار محسوب می شوند. تحقیقات نشان می دهد زرد شدن زبانی می تواند یکی از علایم اولیه عارضه زبان سیاه مودار باشد.
زرد شدن زبان می تواند در تمام سنین رخ دهد. زنان باردار به دلیل تغییرات هورمونی بیشتر در معرض این عارضه قرار دارند.
برخی از دلایل زرد شدن زبان عبارتند از :
-مشکلات صفرا یا کبد
-بیماری یرقان
-سینوزیت
-ریفلاکس معده
-مشکلات گوارشی
-پرتودرمانی در ناحیه سر و گردن
-عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
-رشد باکتری روی زبان
-مصرف آنتی بیوتیک
-عفونت ادراری
-اختلال در عملکرد روده
-اختلال در سیستم ایمنی 
-استرس 
-سوءتغذیه
زرد شدن زبان می تواند نشانه چه بیماری هایی باشد
این اختلال در صورت پیشرفت می تواند نشانه یکی از بیماری های زیر باشد:
-ایدز
اگر زرد شدن زبان با برفک دهان، خشکی دهان، پوسیدگی دندان ها، زخم های دهانی و بیماری های لثه همراه باشد، می تواند نشانه ویروس HIV باشد.
-سرطان
اگر این عارضه با خونریزی بی دلیل دهان، مشکل در بلع غذا و صحبت کردن، مشکل در حرکت زبان و جویدن غذا و کاهش ناگهانی وزن باشد، می تواند از علایم اولیه سرطان محسوب شود. 
زرد شدن زبان می تواند یکی از نشانه های بیماری های کیسه صفرا، هپاتیت، مشکلات گلو و بینی، سیروز کبدی، کم خونی داسی شکل و سنگ کیسه صفرا باشد.
زرد شدن زبان در برخی مواقع مانند وقتی از خواب برمی خیزیم، تا اندازه ای طبیعی است؛ ولی اگر این اختلال به صورت مداوم تکرار شود و با بوی بد دهان و طعم نامطلوبی همراه باشد مراجعه به پزشک ضروری است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا