حمایت از انجمن‌های علمی مبنای کار وزارت علوم

 فضل‌الله ایرجی کجوری ، 6 دی ماه در مراسم تقدیر از برگزارکنندگان هشتمین جشنواره ملی حرکت که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با تاکید بر اینکه در وزارت علوم مبنا بر حمایت از انجمن‌های علمی بوده تا بودجه‌ای قطع نشود، اظهار کرد: در سایر سازمان‌ها گفت‌وگوهایی را آغاز کرده‌ایم که نه‌ تنها انجمن‌های علمی به‌ خاطر بودجه تضعیف نشوند، بلکه با حمایت وزارت علوم شاهد رشد و بالندگی آن‌ها در دوره‌های بعدی جشنواره حرکت باشیم.

وی ادامه داد: در برخی مواقع ممکن است فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در اوج و گاهی در رکود قرار گیرند؛ ولی به طور کلی فعالیت‌های انجمن‌های علمی روبه رشد بوده و انتظار می‌رود که این خلاقیت‌ها همچنان ادامه یابد.

مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم از برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی در 11 تا 13 اسفندماه در دانشگاه تهران خبرداد و تاکید کرد: 14 هزار مقاله به دبیرخانه جشنواره نشریات دانشجویی فرستاده شده و مورد داوری قرار گرفته است؛ این جشنواره تمام دانشجویان دانشگاه‌های کشور را در برخواهد گرفت.

ایرجی کجوری اضافه کرد: جشنواره نشریات دانشجویی بسیار خلاقانه بوده و بخش زیادی از این جشنواره به برگزیدگان مقالات علمی اختصاص دارد؛ انجمن‌های علمی نیز معمولا دارای نشریات دانشجویی متعددی هستند که در آن حضور خواهند یافت.

وی تصریح کرد: درخصوص تشکیل انجمن‌های علمی با دانشجویان کارشناسی دغدغه‌ای مطرح بود که شاید رشد و بالندگی کافی را نداشته باشند؛ ولی امروز شاهد عضویت دانشجویان دکتری و تحصیلات تکمیلی در انجمن‌های علمی هستیم.

مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم افزود: می‌توان گفت فاصله بین انجمن‌های علمی دانشجویی و اساتید روز به روز کمتر شده؛ ضمن اینکه عنصر خلاقیت نیز وجود داشته که در ادامه باید مسؤولیت علمی دانشگاه را در برابر صنعت پوشش دهد.

ایرجی کجوری با بیان این‌که در کمیسیون انجمن‌های علمی در معاونت پژوهشی وزارت علوم مسائل انجمن‌های علمی اساتید پیگیری می‌شود که در آن معاونت فرهنگی و اجتماعی نیز عضویت دارد، تصریح کرد: اخیرا گفت‌وگوهایی به‌منظور حمایت معاونت‌ پژوهشی صورت گرفته؛ ولی نه به این مفهوم که انجمن علمی اساتید و دانشجویی در یک شاخه قرار گیرند؛ زیرا انجمن‌های علمی دانشجویی ازاین جهت که کنش‌گران آن جوانان بوده، دارای ویژگی متمایزی هستند.

وی عنوان کرد: دانشجویان در ساختار انجمن‌های علمی نهادهایی را تاسیس کردند که اگرچه کنش‌گران آن همیشه حضور ندارند؛ ولی این تشکل‌ها به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

وی با اشاره به این‌که دانشگاه فردوسی مشهد در پایتخت معنوی ایران قرار گرفته و از طرفی دیگر با نام شاعر بزرگ ایران فردوسی همراه است، خاطرنشان کرد: ایران به‌ وجود چهره‌های بزرگ ادبی و شاعرانی نظیر حافظ و فردوسی که جنبه فرهنگی ملت ما را شکل می‌دهند، باقی است و اکنون نیز مسؤولیت حفاظت از هویت ملی و گرایشات معنوی ما به کشور برعهده دانشجویان است.

به گزارش ایسنا،مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم یادآور شد: امروزه برخی تشکل‌ها و جشنواره‌های ملی دانشجویی دارای امتیازات بسیار شاخصی نظیر بین‌المللی‌بودن هستند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا