شرکت های نوآور برتر جهان در سال 2015 معرفی شدند
به گزارش دفتر علم سنجی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، این موسسه هر ساله گزارشی را تحت عنوان 100 نوآور برتر جهان ارائه می کند که طی آن شرکت های نوآور بر اساس چهار معیار تعداد، موفقیت، جهانی بودن و نفوذ رتبه بندی می شوند.
شرکت های معرفی شده امسال روی هم رفته 429 میلیارد دلار درآمد داشته و بیش از 20 میلیارد در تحقیق و توسعه سرمایه گذاری کرده اند.
نوآوران جهانی امسال از سه قاره و 11 کشور هستند و دو کشور ژاپن و آمریکا 75 درصد این موضوع را به خود اختصاص داده اند.
از قاره آمریکا دو کشور آمریکا با 35 و کانادا با یک شرکت، از قاره اروپا کشورهای فرانسه با 10 ، آلمان با چهار، سوییس با سه، بلژیک، هلند و سوئد با یک شرکت و از قاره آسیا کشورهای ژاپن با 40، کره با سه و تایوان با یک شرکت در میان شرکت های نوآور برتر جهان قرار گرفتند.
تغییرات امسال نسبت به سال گذشته
انگلیس امسال نیز غایب این فهرست است. اعطای مشوق های نوآوری مانند Patent Box legislation در انگلیس آغاز شده اما هنوز زمان کافی برای مشاهده آثار آن نگذشته است. همچنین سهم تحقیق و توسعه از GDP انگلیس خیلی کمتر از سایر کشورهای موجود در این گزارش است.
چین نیز مجددا در فهرست امسال غایب است. این کشور در سال گذشته به واسطه شرکت هواوی در این گزارش وارد شده بود اما امسال بار دیگر بدون نماینده است.
یکی از دلایل مهم حضور نیافتن چین این است که اغلب نوآوری های آن داخلی است و در بیرون از مرزهای آن منتشر نمی شود.
در عمل تنها 6 درصد فعالیت نوآوری چین در بیرون از آن محافظت شده و تجاری می شود. بنابراین اگر این کشور بخواهد شرکت هایش در این رده قرار گیرند باید بیشتر به بازار بین المللی فکر کند.
27 شرکت که در فهرست سال قبل حضور داشتند، امسال دیگر حضور ندارند که برخی اسامی شناخته شده مانند AT&T، IBM، Siemens و Xerox در میان آنها به چشم می خورد.
آسیا
آسیا همچنان پیشتاز فعالیت های نوآورانه است. ژاپن با 40 شرکت باز هم بیشترین تعداد شرکت های نوآور در این فهرست را دارد که نسبت به سال گذشته یک مورد افزایش نشان می دهد.
کره جنوبی و تایوان به ترتیب با سه و یک شرکت موقعیت آسیا را تحکیم بخشیده اند. با این حساب آسیا با 44 درصد، قاره پیشتاز این فهرست است.
غایب آسیا چین است و دو کشور کره جنوبی و تایوان نیز نسبت به سال گذشته یک شرکت کمتر داشته اند.
توزیع صنایع
توزیع صنایع 100 نوآور جهانی 2015 تمام صنایع سال 2014 را دربرداشته و سه حوزه جدید انرژی برق، تصویربرداری و نفت و گاز نیز به آن افزوده شده است.
بیشترین رشد مربوط به حوزه های شیمیایی، سیستم های ناوبری و جستجوی رسانه اینترنت و نفت و گاز بوده است.
بخش شیمیایی نیز یک جهش بزرگ تجربه و حضور خود را دو برابر کرده است. تازه واردهای این حوزه Air Products، Mitsui Chemicals، Toray، Solvay، Showa Denko و Nitto Denko هستند.
این تغییر بیانگر نقش در حال رشد مواد شیمیایی در دنیا است که از توسعه داروهای اثربخش و صنایع شیمیایی غذایی، محصولات کشاورزی تا حلال های صنعتی گسترده است. آمازون برای نخستین بار به 100 نوآور جهانی پیوسته است و هر ماه تعداد زیادی از اختراعات مفید آمریکا را تولید می کند. نوآوری های آمازون قابل تقسیم در سه رده کلی مراکز داده، ابزارها و سیستم ها و روش های الکترونیکی است.