نشستی بین المللی برای سیاستگذاری در حوزه پایداری زیست محیطی در ایران

 این رویداد توسط کمیته بین المللی صلیب سرخ و با همکاری وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست جمهوری اسلامی ایران و با پشتیبانی مرکز منطقه ای مدیریت آب شهری در حال برگزاری است.
تهدیداتی که در ارتباط با کمبود آب رخ می دهد به تازگی بحث های جدی را به خود اختصاص داده و تغییرات آب و هوایی را نیز شامل می شوند. دلایل ریشه ای این مشکلات دهه ها است که در حال شکل گیری بوده و عمدتا نتیجه استفاده بیش از حد از منابع طبیعی و اقدامات انسانهاست.
مشکلات فقط به موضوع کیفیت و کمیت آب محدود نمی شود، بلکه بسیاری از مشکلات دیگر زیست محیطی از قبیل از بین رفتن زمین های حاصلخیز، مشکلات سلامتی ناشی از ناپایداری زیست محیطی قرار دارند که این مساله شامل منابع رو به تخریب و آثار غیرمستقیم منفی تغییرات آب و هوایی از قبیل رقابت شدید بر سر منابع آبی محدود، تشدید تنش ها در منطقه، موانع بر سر رشد اقتصادی، عدم امنیت غذایی، مهاجرت های اجباری و آسیب پذیری هر چه بیشتر پناهندگان می شود. 
هدف از این میزگرد، بررسی و شناسایی ملاحظات لازم برای سیاستگذاری در حوزه پایداری زیست محیطی و نیز تعیین اقدامات ضروری برای ارتقای روند رسیدگی به بحران های زیست محیطی در منطقه است. 
مقامات وزارتی از کشورهای افغانستان، ایران، عراق و سوریه، همراه با نمایندگان کمیته بین المللی صلیب سرخ و کارشناسان داخلی گردهم آمدند تا مسائل مربوط به آب و محیط زیست را در کشورهای خود مطرح و تجارب خود را در اختیار دیگران قرار دهند.
حمید چیت چیان، وزیر نیروی ایران گفت: امروز تمرکز ما بر روی ماهیت بسیار پیچیده چالش های زیست محیطی در منطقه است. این در حالی است که درک مقیاس چالش های آتی به ضرورت اقدامات عاجل افزوده است.
وی همچنین با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی و میزگرد منطقه ای جاری توسط کمیته بین المللی صلیب سرخ به میزبانی ایران، آن را کمک به ایجاد درکی بهتر از یک مشکل پیچیده و مشترک دانست که می تواند منجر به آسیب پذیری در حوزه های دیگر شود. در نهایت، این امر با مسئولیت مشترک اما در حوزه های مختلف برای اقدام محقق خواهد شد.
در همین زمینه مجید شفیع پور، دستیار ویژه رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، گفت: یکی از تأثیرات مضر تغییرات زیست محیطی در ایران، وقوع خشکسالی و کاهش دسترسی به منابع سالیانه آب تجدیدپذیر است. 
وی افزود: این امر یک چالش بزرگ زیست محیطی در ایران است که بر کشاورزی و امنیت غذایی، و همچنین معیشت و تنوع زیستی کشور تأثیر می گذارد.
'مایکل تلحمی'، هماهنگ کننده منطقه ای امور آب و سرپناه از کمیته بین المللی صلیب در این زمینه خاطرنشان کرد: میزان کمبود آب در خاورمیانه منجر به یک چالش بی سابقه زیست محیطی شده است. 
تلحمی ادامه داد: پیامدهای مسائل مربوط به پایداری زیست محیطی، نه فقط مردم را نسبت به تغییرات آب و هوایی آسیب پذیر می کند، بلکه می تواند مقدمه ای برای بلایای طبیعی، درگیری و مهاجرت باشد. 
وی بیان داشت: اگرچه کشورهای شرکت کننده در این میزگرد به یک میزان تحت تأثیر نبوده و مشکلات مشابه یکدیگر ندارند، اما این میزگرد فرصت مناسبی برای بحث و بررسیِ مشکلات مربوط به آب و سایر مسائل زیست محیطی به منظور ارتقای میزان آمادگی برای واکنش و پاسخگویی در شرایط اضطراری است.
این مسئول تصریح کرد: با توجه به فعالیت های بسیار موفقی که در سال های اخیر در زمینه اطلاع رسانی در زمینه کمبود آب و دیگر چالش های زیست محیطی در ایران انجام شده، فقط می توان در تهران چنین رویدادی را برگزار کرد.
براساس گزارش های سازمان ملل متحد، تخمین زده می شود در سراسر جهان بیش از 780 میلیون نفر به آب پاک دسترسی نداشته باشند. کمیته بین المللی صلیب سرخ که پروژه های آب، فاضلاب و ساختمانی آن در بیش از 60 کشور جنگ زده به نفع 28 میلیون نفر در حال اجراست، باور دارد که می توان از رهیافت های مختلف در کشورهای منطقه از جمله ایران درس های زیادی آموخت. 
به گزارش ایرنا، این مهم به مقامات کمک می کند تا به چالش های پایداری زیست محیطی رسیدگی کرده و میزان آمادگی خود را برای شرایط اضطراری ارتقا بخشند. این رویداد در نهایت به اثربخشیِ عملیات کمیته بین المللی صلیب سرخ در منطقه کمک خواهد کرد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا