راه اندازی اولین سرویس نقشه بومی کشور روی موتور جستجوگر پارسی جو

 علی محمد زارع بیدکی گفت: درحال حاضر بیش از 530 لایه مختلف اطلاعاتی در ساختار اصلی 400 شهر روی سرویس نقشه موتور جستجوگر بومی بارگذاری شده است و به تدریج انواع لایه های متنوع اطلاعات مکانی دیگر به آن اضافه خواهد شد.

وی تصریح کرد: از مزایای این سامانه می توان به مشارکت مردم در تکمیل انواع اطلاعات مکانی روی نقشه بومی اشاره کرد به طوری که کاربران قادر خواهند بود مکان های موردنظر خود را روی نقشه ثبت و اطلاعات توصیفی و تکمیلی و حتی عکس را به آن اضافه کنند.
مدیر پروژه موتور جستجوگر پارسی جو ادامه داد: در واقع این نقشه، ظرفیت تغییر و به روزرسانی را توسط خود کاربران خواهد داشت، به این ترتیب که پنل مدیریت داده های کاربران تحت عنوان 'اطلاعات من' در نقشه بومی وجود دارد و اطلاعات توسط خود افراد تکمیل یا حذف می شود.
زارع بیدکی به دیگر مزایای این نقشه تخصصی بومی اشاره کرد و افزود: قابلیت به اشتراک گذاری مکانی خاص با استفاده از لینک نقشه، ویرایش و به روزرسانی نقشه ها توسط کاربران، اندازه گیری طول و محاسبه مساحت روی نقشه و همچنین تبلیغات هدفمند و تبلیغات محلی بر اساس مکان جستجو شده از جمله ویژگی های این سرویس جدید است.
وی کارتوگرافی منحصر به فرد و آیکون های ویژه برای عوارض مختلف را از دیگر قابلیت های سرویس نقشه این موتور جستجوگر اعلام و خاطرنشان کرد: در این سرویس کاربران می توانند نقشه هر شهر و روستای ایران را به صورت مجزا و تفکیکی چاپ یا در سایت و وبلاگ شخصی قرار دهند.
زارع با بیان اینکه یکی از نیازهای اساسی و استراتژیک هر کشور دسترسی به اطلاعات مکانی و منطقه ای آن بدون وابستگی به سایر کشورها است، گفت: هدف از طراحی و پیاده سازی این سرویس، ایجاد سامانه ای جامع و مرجع در کشور برای ارایه انواع خدمات مکان محور و با سطوح دسترسی مختلف به تمام سازمان ها، نهادهای دولتی و بخش خصوصی طراحی شده تا ضمن سرویس دهی به عموم مردم، بستر مناسبی را برای رسیدن به توسعه پایدار در کشور فراهم کند.
مدیر پروژه موتور جستجوگر پارسی جو تاکید کرد: سرویس نقشه پارسی جو، اولین و تخصصی ترین سرویس نقشه بومی کشور در این مقیاس است که طراحی و پیاده سازی آن به صورت کامل توسط محققین و متخصصین کشور انجام شده و اکنون کاربران می توانند با مراجعه به آدرس map.parsijoo.ir از قابلیت های این نقشه تخصصی بومی بهره مند شوند.
نسخه پنجم موتور جستجوگر بومی پارسی جو اوایل آبان ماه با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیر شورای عالی فضای مجازی، معاونان وزیر ارتباطات و جمعی از دست اندرکاران این جویشگر در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی شد.
نسخه اول این پارسی جو در سال 79 با توانمندی یک میلیون جستجو در وب ایجاد شده و پس از هفت سال تلاش نسخه پنجم این جویشگر آبان ماه امسال آماده و این نسخه می تواند بیش از یک میلیارد صفحه را پوشش دهد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا