ترویج ارتباط بین رشته ای در حوزه آزمایشگاهی ضرورت دارد

 دکتر 'تینا شوشتری زاده' روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت برگزاری هفدهمین همایش سالانه آسیب شناسی و طب آزمایشگاه اظهار کرد: حدود 50 درصد تشخیص های مربوط به نمونه های پاتولوژی براساس شرح حال بیماران صورت می گیرد، بنابراین لازم است پزشکان معالج شرح حال بیماران را برای این آزمایشگاه ها ارسال کنند. وی افزود: برای این منظور دستورالعملی در این زمینه تدوین و به پزشکان ابلاغ شده است اما با این حال اگر برخی پزشکان شرح حال بیمار را برای آزمایشگاه های پاتولوژی ارسال نکنند، پاتولوژیست ها موظف به گرفتن شرح حال از خود بیماران هستند.

شوشتری زاده گفت: داشتن شرح حال بیماران، به پاتولوژیست ها کمک می کند تا تفسیر صحیح تر و سطح بالاتری از آزمایش انجام شده را به پزشکان معالج ارایه دهند. وی اظهار کرد: آزمایشگاه ها باید به عنوان یک مرکز پزشکی دیده شوند که می توانند خدمات پزشکی به بیماران ارایه دهند و از این منظر باید شرح حال کامل بیمار و شک بالینی پزشک در مورد بیماری به آزمایشگاه های پاتولوژی ارایه شود تا این آزمایشگاه ها بتوانند تفسیر درستی از آزمایش ها ارایه دهند.
شوشتری زاده با تاکید بر این که در حال حاضر خدمات آزمایشگاه ها در سطح بسیار بالایی ارایه می شود، افزود: با این حال تلاش داریم با تدوین یک پروتکل سطح استانداردها را ارتقا داده و خدماتی در سطح بالاتر به بیماران ارایه دهیم.
عضو هیات علمی گروه پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران همچنین بر ضرورت ارائه نمونه های پاتولوژی به آزمایشگاه های پاتولوژی تاکید کرد و گفت: آزمایشگاه های غیرمرتبط نباید نمونه های پاتولوژی را پذیرش کنند و این نمونه ها باید در آزمایشگاه های پاتولوژی پذیرش و بررسی شوند.
شوشتری زاده اظهار کرد: بر این اساس طرحی را به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارایه کرده ایم که مراحل آن در حال انجام است و منتظر امضای وزیر بهداشت هستیم.
دبیر علمی همایش آسیب شناسی و طب آزمایشگاه در مورد اهداف برگزاری این همایش گفت: آموزش و آشنا کردن پاتولوژیست های کشور با علوم روز دنیا و ارتقای سطح دانش آزمایشگاهیان و پاتولوژیست ها از جمله اهداف برگزاری این همایش است.
شوشتری زاده چالش های بالین تا آزمایشگاه، مدیریت آزمایشگاه های بالینی، پاتولوژی مولکولار، پاتولوژی زنان، پاتولوژی گوارش، پاتولوژی سینه، پاتولوژی استخوان و بافت نرم، سیتوپاتولوژی، هماتوپاتولوژی، کاربرد روش های نوین آزمایشگاهی، اصول اعتباربخشی در آزمایشگاه ها و IT در آزمایشگاه را از جمله محورهای این همایش عنوان کرد.
وی همچنین به برگزاری شش پنل در جریان این همایش اشاره کرد و گفت: چالش های تشخیص و پیگیری آزمایشگاهی بیماری دیابت، کنترل کیفی و استانداردسازی در آسیب شناسی تشریحی، مولکولار پاتولوژی، غربالگری مادران باردار از نظر ابتلای جنین به ناهنجاری های کروموزومی، مهارت های اولیه مدیریتی در آزمایشگاه بالینی و آمار در آزمایشگاه، عناوین پنل های این همایش هستند.
شوشتری زاده همچنین به حضور 9 میهمان خارجی از کشورهای آمریکا، انگلیس، اتریش، فرانسه و کانادا اشاره کرد و گفت: دو نفر از این میهمانان خارجی و مابقی اساتید ایرانی رشته پاتولوژی مقیم خارج از کشور هستند.
به گفته وی، هفدهمین همایش آسیب شناسی و طب آزمایشگاه از چهارم تا ششم آذرماه در مرکز همایش های بین المللی رازی به همت انجمن آسیب شناسی ایران و با همکاری گروه های پاتولوژی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، انجمن رادیوتراپی انکولوژی، انجمن خون و سرطان کودکان، انجمن مدیکال انکولوژی و هماتولوژی، مجمع انجمن های علمی گروه پزشکی، آزمایشگاه مرجع سلامت، مرکز تحقیقات غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مرکز تحقیقات سازمان انتقال خون ایران و مرکز تحقیقات انکوپاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا