چین ماهواره علمی به فضا پرتاب کرد
مسوولان شرکت هوافضای چین امروز – دوشنبه – اعلام کردند که پرتاب این ماهواره عصر روز گذشته توسط موشک ماهواره بر «لانگ مارچ بی چهار» از مجموعه Yaogan سال 2006، از مرکز فضایی «تایوآن» در استان «شان شی» در شمال کشور صورت گرفته است.
سیستم سنجش از راه دور شامل تجهیزاتی برای اندازه گیری و ثبت انرژی بازتابی از سطح زمین و جو پیرامون آن از یک نقطه مناسب بالاتر از سطح زمین است.
بر اساس این گزارش، ماهواره پرتاب شده به فضا قرار است در اموری چون آزمایشات علمی، حوزه هایی چون پیشگیری و کاهش بلایای طبیعی و بررسی منابع طبیعی زمین بکار گرفته شود.
این کشور در آخرین فعالیت های علمی خود، اوایل آبان ماه جاری نیز جدیدترین ماهواره نقشه برداری خود با عنوان «تیان هوی C1» را به فضا فرستاده بود.
پرتاب چهار ماهواره حسگر کنترل از راه دور با یک موشک در شانزدهم مهر ماه سالجاری از دیگر اقدامات این کشور در زمینه فعالیت های فضایی محسوب می شود.
تلاش دانشمندان چینی در این زمینه حاکی از رشد بلندپروازی های پکن در عرصه ماهواره های رصد زمین و سیستم های موقعیت یاب جهانی است و اینکه این کشور در این حوزه به رقابت با آمریکا برخاسته است.
چینی ها با پرتاب های پی در پی ماهواره به فضا به دنبال ثبت رکوردهای جدید در عرصه های مختلف به ویژه در زمینه های علمی هستند.
اگرچه پکن بر صلح آمیز بودن توسعه سریع توانایی های فضایی اش تاکید دارد و مخالف استفاده نظامی از این ظرفیت ها است، اما کشورهای غربی نگران مقاصد چین هستند.
چین که اکنون به یکی از قدرت های جهان در حوزه های مختلف تبدیل شده است، بلند پروازی های فضایی دیگری از جمله اعزام انسان به ماه را در سر می پروراند.
این کشور البته در خرداد ماه سال 91 در دومین تجربه خود، سه فضانوردش را با فضاپیمای «شنزو – 9» به فضا اعزام کرد و آنان بعد از 15 روز از انجام ماموریت خود به زمین بازگشتند.
این سفر که طولانی ترین سفر فضایی در تاریخ چین است، در راستای بلندپروازی های چین برای ساخت ایستگاه فضایی این کشور در سال 2020 میلادی در فضا انجام شد.
به گزارش ایرنا، این کشور حتی در راستای توسعه فعالیت های فضایی خود در سال 2011 سیستم ناوبری ماهواره ای را که نسخه چینی سیستم موقعیت یاب جهانی آمریکا «جی پی اس» است رونمایی کرده بود.