سازمان ملل متحد آمار رسمی از حوزه زیستفناوری ایران منتشر میکند
دکتر مصطفی قانعی در حاشیه دیدار با گروه «کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل متحد» در انستیتوپاستور ایران، اظهار کرد: مهم ترین دستاورد این دیدار این است که آمارهای مربوط به پیشرفتهای ایران در حوزه زیست فناوری از یک زبان بینالمللی اعلام میشود و این مطلب از آنجا اهمیت دارد که وضعیت مطلوب ایران در حوزه زیست فناوری در یک قواره و قالب جهانی ارائه میشود که این آمار بیشتر مورد قبول جهان قرار خواهد گرفت.
وی افزود: این گروه به دعوت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به ایران آمدهاند و حضور آنها در کشور دو هدف عمده دارد؛ یکی کسب آمارها از وضعیت بیوتکنولوژی ایران و دیگری بررسی وضعیت مربوط به شرکتهای نفتی کشور.
به گفته قانعی، در گام اول، هیات دعوت شده به ایران با سیاستهای کلی و نحوه حمایتهای مالی از زیست فناوری کشور آشنا میشوند تا یک دید کلی نسبت به وضعیت زیست فناوری در کشور پیدا کنند و در گام بعدی به بازدید از زیرساختهای این حوزه میپردازند و در نهایت یک گزارش کلی از وضعیت موجود زیست فناوری کشور در سازمان ملل متحد منتشر میشود که مقبولیت جهانی خواهد داشت.
وی تصریح کرد: مشتاقان کسب اطلاع از وضعیت زیست فناوری ایران در دنیا بسیارند؛ زیرا همه کشورها بسیار مشتاق هستند بدانند با وجود تحریمهای موجود در کشور چگونه این همه پیشرفت در حوزه زیست فناوری داشتهایم و بودجههای آن را از کجا تامین کردهایم.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به اینکه پیشرفت ایران در حوزه زیست فناوری با وجود تحریمهای موجود بسیار مطلوب بوده است، گفت: در حال حاضر کشورهایی در همسایگی ایران هستند که جمعیتی نظیر ایران دارند، تحریم نبوده و حمایتهای آمریکا و کشورهای اروپایی را نیز دارند؛ اما به اندازه ایران پیشرفت نکردهاند که این موضوع برای دنیا جای سوال است.
وی همچنین عنوان کرد: مهمترین دلیل این پیشرفتها در فضای تحریم، وجود محققان و دانشمندان جهادگری است که با کمترین هزینهها، بهترین کارکردها را داشتند و برای پیشرفت کشور از جان خود مایه گذاشتند.
قانعی با بیان اینکه ارائه گزارش جهانی از وضعیت پیشرفت ایران در حوزه زیست فناوری از زبان دیگران، الهام بخش این خواهد بود که هر کشور و ملتی اگر بخواهد پیشرفت کند، باید روی پای خود بایستد، گفت: کشورها پس از دیدن آمارهای کشور ایران در حوزه زیست فناوری به این نتیجه میرسند که نباید برای پیشرفت کشور خود به حمایتهای کشورهای بیگانه اکتفا کنند؛ چرا که ایران هیچ کدام از این حمایتها را نداشت و پیشرفت کرد؛ اما دیگر کشورها با وجود این حمایتها به پیشرفتی نرسیدند.
وی همچنین تصریح کرد: از وجود گروه کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل متحد باید به عنوان یک فرصت برای اعلام پیشرفتهای کشور استفاده کنیم و به مسؤولان نیز بگوییم که باید به محققان و دانشمندان خود اعتماد کنند و آنها را ارزش و سرمایه اصلی کشور بدانند.
بر اساس این گزارش، گروه کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل (آنکتاد) یکی از ارکان سازمان ملل متحد بوده و در زمینه پایش وضعیت کشورها در این حوزه و ارائه گزارشهای دورهای فعالیت میکند و برای ارائه گزارشهای دورهای به ایران آمده است.
No tags for this post.