کشف معبد 2 هزار و 400 ساله در مصر
تیمی مشترک از پژوهشگران و باستان شناسان آلمانی و مصری در کاووش های جدید خود در منطقه ماتاریا Mataria در بخش جدید شهر قاهره موفق به کشف مجموعه اتاق ها و مقابر دارای ستون شدند که در شرایط بسیار مناسبی باقی مانده و سالم هستند .
مطالعات اولیه انجام شده روی این بقایای باستانی نشان می دهد که این آثار دارای قدمتی در حدود 2 هزار و 400 سال بوده و بخشی از یک معبد باستانی محسوب می شوند که توسط دیواره هائی از جنس آجرهای گلی احاطه شده و بخشی از پایتخت باستانی این کشور یعنی شهر هلیوپولیس Heliopolis به شمار می رفته اند .
در همین زمینه ممدوح الدماتی وزیر عتیقه جات مصر در بیانیه ای رسمی اعلام کرد : " این معبد و مجموعه عبادتگاهی به فرعون نکتانبو اول – Nectanebo I از سلسله سی ام فراعنه مصر تعلق دارد که در فاصله سال های 379 تا 360 پیش از میلاد بر مصر حکومت کردند . "
گفتنی است به فرعون نکتانبو اول در قرن چهارم پیش از میلاد توانست سلسله سی ام فراعنه مصر را پایه گذاری کند . این سلسله از این نظر دارای اهمیت است که به عنوان آخرین سلسله فراعنه مصری که به خاندان سلطنتی مصر تعلق داشتند شناخته می شود و پس از آن این کشور توسط اسکند مقدونی تصرف شده و دوره ای جدید در تاریخ مصر آغاز می شود . در این عملیات کاووش ، باستان شناسان موفق به کشف و آزادسازی تکه های یک مجسمه سنگی از فرعون مرنپتا Merenptah شدند که از شاهان قدیمی مصر محسوب شده و جز سلسله پادشاهان موسوم به جدید مصر محسوب می شود که در سال های 1580 تا 1080 پیش از میلاد در این سرزمین حکومت کردند .
No tags for this post.