بالای 85 درصد از سفره‌های آب زیرزمینی کشور برداشت شده است

 معصومه ابتکار در نشست با مسئولان قضایی و مدیران ارشد استان کرمان با اشاره به طرح همیاران آب، کمربند سبز و مقابله با زمین‌خواری در کرمان اظهار کرد: این قبیل همکاری‌ها بستر تحقق شعار سال و خواسته مقام معظم رهبری است.

وی افزود: باید تلاش کنیم این هم‌افزایی در زمینه‌های مختلف و به صورت تخصصی‌تر در جهت راهبردهای کلان کشور ادامه یابد.

ابتکار بیان کرد: آب‌های زیرزمینی منابع استراتژیک محسوب می‌شوند و بیش از 20 درصد از آنها نباید برداشت شود، اما متاسفانه به مرحله‌ای رسیده‌ایم که در ایران بیش از 85 درصد از سفره‌های آب زیرزمینی برداشت شده و بحران جدی ایجاد شده است ضمن اینکه استان کرمان از این حد نیز فراتر رفته است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: اجرای طرح همیاران آب اهمیت بسیار زیادی دارد و جهت اجرای صحیح قانون، به کار گرفتن اهرم‌های قضایی لازم است. ازاین رو همه دستگاه‌ها باید با قدرت تمام تلاش کنند تا بتوانیم به حیات خود ادامه دهیم.

ابتکار افزود: خوشبختانه رویکردهای استاندار کرمان بسیار موثر است و جا دارد منابع و ثروت‌های عمومی را با حساسیت و دقت کافی، هم در مرحله برنامه‌ریزی و هم در برخورد قضایی ساماندهی کنیم.

 

پیشنهاد تاسیس شعب قضایی محیط زیستی در استان

وی تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود در استان کرمان شعب قضایی اختصاصی محیط زیستی به عنوان دادگاه تخصصی برای این موضوعات ایجاد شود و مشاوران تخصصی برای این موارد در نظر گرفت.

ابتکار با اشاره به تاثیر فعالیت سازمان‌های مردم نهاد بر حفظ محیط زیست گفت: تاثیر کمک سمن‌ها بر هیچ کس پوشیده نیست ضمن اینکه اخیرا با کانون وکلای دادگستری نیز تفاهم‌نامه‌ای در جهت پیشبرد موضوعات محیط زیستی منعقد کرده‌ایم و استان کرمان هم می‌تواند از این فضا استفاده کند.

 

برگزاری اجلاس حقوق محیط زیست ایران

معاون رییس جمهور یادآور شد: پایان امسال اجلاس حقوق محیط زیست ایران را با همکاری قوه قضائیه برگزار خواهیم کرد؛ چراکه حقوق محیط زیست از مباحث مهم بین‌المللی است و امروز بعد از صلح و امنیت جهانی به مساله محیط زیست بیش از هر چیز دیگری توجه می‌شود.

ابتکار ادامه داد: باید به جرائم مربوط به حیات وحش، تخریب محیط زیست، قاچاق چوب و … جدی‌تر پرداخته و احکام سنگینی نیز برای این تخلفات در نظر گرفته شود؛ چون این منابع از سرمایه‌های ما و نسل‌های آینده به شمار می‌روند و چاره‌ای جز تلاش، برنامه‌ریزی، پیشگیری و آموزش در این حوزه نداریم.

وی افزود: باید روند قضایی عادلانه و محکمی داشته باشیم تا متخلفین احساس نا امنی کنند و از سوی دیگر جلوی تخریب، آلودگی و برداشت غیرمجاز منابع گرفته شود.

به گزارش ایسنا؛رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید به محیط زیست توجه ویژه‌ای دارد و بارها نسبت به اهمیت این موضوع تاکید کرده است و با همکاری قوه قضائیه می‌توان بسیاری از مشکلات این حوزه را حل کرد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا