سرگیجه مداوم از نشانه های اختلال مغزی است

مطالعات و بررسی های انجام شده نشان می دهد که علائم سرگیجه ، ضعف و احساس سبکی سر پس از خواب می تواند از نشانه های خطر ابتلا به بیماری های مغزی مانند پارکینسون یا زوال عقل باشد که خطر مرگ را در این گونه افراد افزایش می دهد .

قابل توجه است که احساس سرگیجه پس از ایستادن به دلیل افت ناگهانی فشار خون می تواند یک مشکل جزئی باشد که در اثر استفاده از دارو یا کم شدن آب بدن صورت گیرد اما در صورتی که این مشکل به صورت مکرر رخ دهد ، می تواند نشانه ای از یک بیماری جدی تر به نام افت فشار خون وضعیتی (orthostatic hypotension) باشد که در واقع به افت فشار خون در سه دقیقه از وضعیت نشسته یا ایستاده گفته می شود .

کریستوفر گیبونز (Christopher Gibbons) از دانشکده پزشکی هاروارد (Harvard Medical School) در بوستون ایالات متحده امریکا در رابطه با این وضعیت می گوید : « پژوهش ها و مطالعات ما نشان می دهد که تاخیر افت فشار خون وضعیتی (orthostatic hypotension) زمانی رخ می دهد که افت فشار خون بیش از سه دقیقه پس از حالت ایستاده و یا نشسته صورت گیرد . »

او در ادامه توضیحاتش تاکید کرد : « یافته های تحقیقات ما نشان می دهد که بیش از نیمی از افرادی که دچار تاخیر در چنین وضعیتی می شوند ، با خطر ایجاد بیماری های زوال عقل و اختلالات مغزی روبرو هستند. »

محققان این تیم تحقیقاتی در پژوهش های خود ، پرونده های پزشکی 165 نفر با میانگین سنی 59 سال را که آزمایش های سیستم عصبی را انجام داده و به مدت ده سال آن را پیگیری می کرده اند ، مورد بررسی و بازخوانی قرار دادند . از تعداد کل این افراد ،  48 نفر دارای تاخیر افت فشار خون وضعیتی بوده اند و در 42 نفر افت فشار خون وضعیتی تشخیص داده شده است و 75 نفر دیگر نیز شامل هیچ کدام از این وضعیت ها نمی شدند .

علاوه بر این ، بررسی ها نشان می دهند که پس از مدتی در حدود بیش از ده سال ، 54 درصد از شرکت کنندگان با تاخیر افت فشار خون وضعیتی روبرو شدند که به پیشرفت افت فشار خون وضعیتی انجامید و 31 درصد دچار یک بیماری زوال و انحطاط مغز (degenerative brain disease) همچون پارکینسون یا زوال عقل شدند. قابل ذکر است که میزان مرگ و میر شرکت کنندگان با تاخیر افت فشار خون وضعیتی که به پیشرفت افت فشار خون وضعیتی انجامید، بیش از ده سال ، پنجاه درصد عنوان شده است.

در خاتمه لازم به ذکر است که این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در مجله آنلاین عصب شناسی (journal Neurology) به چاپ رسیده و در دسترس است . جهت مشاهده متن کامل این پژوهش در ژورنال فوق الذکر ، اینجا را کلیک کنید .

منبع
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا